5 apl Android dan iOS teratas kami pada minggu ini

10

© NextPit

Seperti setiap hujung minggu, kami bertemu di NextPit untuk pemilihan lima aplikasi mudah alih percuma atau berbayar dan permainan yang menarik perhatian saya di Gedung Google Play dan Apple App Store.

Setiap minggu kami cuba membawakan anda apl terbaik yang mungkin bukan perangkap data atau sarang transaksi mikro. Sebagai tambahan kepada penemuan editor, kami juga menambah apl yang ditemui oleh komuniti NextPit dan dikongsi di forum kami.

Daripada permainan mudah alih kepada apl produktiviti, berikut ialah lima apl Android/iOS percuma dan berbayar daripada NextPit minggu ini. Kami menerbitkan pilihan ini setiap minggu, anda juga boleh menyemak 5 apl Teratas minggu lepas.


Dapatkan Prime Gaming Percuma 30 hari
dengan Percubaan Perdana Amazon

GoneMAD (Android)

Pemain muzik tempatan untuk Android ini nampaknya agak terkenal, tetapi saya baru menemuinya. Aplikasi ini berbayar tetapi anda boleh memuat turun versi percubaan untuk mengujinya secara percuma selama 14 hari tanpa membuat akaun atau menyediakan sebarang data pembayaran.

GoneMAD boleh mengimbas storan anda untuk mengesan dan menambah lagu anda. Dan anda boleh menukar laluan imbasan bergantung pada folder tempat anda menyimpan muzik anda. Anda kemudian boleh menyesuaikan setiap lagu anda, menamakan semula mereka, menambah nama artis, nama album, karya seni dll… Anda boleh membuat album, senarai main dan senarai mereka.

Pemain menggunakan tema dinamik mengikut kulit album lagu yang anda sedang dengar. Ia menyokong banyak format audio: aac (mp4/m4a/m4b), mp3, ogg, flac, opus, tta, ape, wv, mpc, alac, wav, wma, adts dan 3gp. GoneMAD serasi dengan Chromecast dan Android Auto. Apl ini juga menampilkan penyama dua hingga sepuluh jalur, banyak pratetap untuk kelantangan, fon kepala anda dan juga pemasa untuk menghentikan muzik apabila anda tertidur.

Pendek kata, aplikasi ini sangat lengkap, antara muka agak ergonomik walaupun sangat disediakan dengan beberapa widget yang sangat bagus. Pembangun mengatakan dia tidak mengumpul atau menghantar sebarang data peribadi.

  • Harga: $3.99 (percubaan percuma 14 hari) / Pengiklanan: tidak / Pembelian dalam apl: tidak / Akaun: tidak diperlukan.

Tangkap aplikasi d ecran GoneMAD lecteur music

Pemain mengimbas storan anda untuk mencari trek anda dan anda boleh menukar laluan imbasan bergantung pada folder tempat anda menyimpan trek anda / © NextPit

Kaunter (Android)

Aplikasi ini semudah seperti namanya. Ia adalah kaunter tanpa iklan, tanpa pembelian dalam apl (kecuali butang untuk menderma kepada pembangun, tiada yang wajib), tanpa pengumpulan data dan lebih-lebih lagi tanpa kekecohan.

Butang tambah, butang tolak, satu untuk menetapkan semula kaunter, itu sahaja. Pembangun menegaskan reka bentuk neomorfik antara muka dan dalam era Reka Bentuk Bahan pada semua kos, ia menyegarkan secara visual. Kaunter boleh dilihat dengan jelas dan butang “+” dan “-” cukup besar untuk menghantar spam kiraan tanpa ketinggalan.

Saya benar-benar mempunyai masa dalam hidup saya menyekat butang tambah selama lima minit untuk melihat sama ada ia mempunyai nombor had dan berhenti di 1304 selepas mempersoalkan pilihan hidup saya. Pembangun tidak menyatakan jika kaunter mempunyai had, mungkin ia ditetapkan pada 1305, saya biarkan anda mengujinya.

  • Harga: $5.99 (percubaan percuma 14 hari) / Pengiklanan: tidak / Pembelian dalam apl: tidak / Akaun: tidak perlu.

Menangkap aplikasi ecran

Pembangun tidak menyatakan sama ada kaunter mempunyai had / © NextPit

FKeyboard (Android)

Papan kekunci alternatif untuk Android ini mempunyai keistimewaan melancarkan animasi setiap kali anda mengetik pada huruf yang menatal ke atas huruf yang dimaksudkan, sedikit seperti buih champagne.

Semuanya mengingatkan saya sedikit adegan dalam filem Very Bad Trip di mana Allan bertukar menjadi Rain Man at the Casino dan sejumlah besar formula matematik muncul pada skrin untuk menggambarkan pengiraan kad yang dia lakukan.

Secara peribadi, saya mendapati bahawa animasi tidak cukup ketara secara visual. Anda hampir tidak dapat melihat huruf terapung, terutamanya dalam mod malam. Anda boleh memilih daripada tiga tema berbeza, semua bahasa Indo-Eropah dan Anglo-Saxon utama disokong. Terdapat beberapa pembelian dalam apl tetapi ia tidak mengehadkan pengalaman pengguna.

Android akan menunjukkan kepada anda amaran apabila memasang papan kekunci ini dan memberikan kebenaran yang diperlukan. Google memberitahu anda bahawa apl itu mempunyai keupayaan untuk mengumpul data yang anda tulis dan ia boleh berbahaya. Saya tidak tahu sama ada makluman ini dicetuskan untuk semua papan kekunci alternatif. Walau apa pun, imbasan pantas pada exodus-privacy menunjukkan bahawa apl itu tidak mengandungi penjejak. Pembangun menyatakan bahawa ia tidak mengumpul atau menghantar sebarang data peribadi.

  • Harga: percuma / Pengiklanan: tidak / Pembelian dalam apl: ya ($0.99 hingga $9.99 setiap item) / Akaun: tidak perlu.

Menangkap aplikasi d ecran FKeyboard

Saya mendapati bahawa animasi tidak cukup visual, secara peribadi / © NextPit

Boleh diminum (Android)

Aplikasi ini menawarkan resipi koktel untuk dibuat sendiri. Anda boleh memilih daripada pilihan resipi sedia dan semak dos yang betul (sistem metrik dan imperial). Anda juga boleh menyesuaikan resipi mengikut bilangan gelas yang anda rancang untuk dihidangkan.

Aplikasi ini juga boleh mencadangkan resipi berdasarkan bahan-bahan yang telah anda tambah sendiri. Ini membolehkan anda membuat sedikit jemput-jemput yang anda tidak tahu wujud dengan apa yang terdapat di dalam almari anda. Sebaliknya, Drinkable tidak menawarkan untuk membuatkan saya Biercola, resipi terkenal dunia yang mencampurkan bir dan Coca-Cola. Tetapi saya maafkan dia penghinaan ini.

Antara muka adalah minimalis tetapi jelas dan boleh dibaca. Aplikasi itu tidak mengandungi pembelian atau iklan dalam apl dan pembangun mengatakan dia tidak mengumpul sebarang data peribadi.

  • Harga: percuma / Pengiklanan: tidak / Pembelian dalam apl: tidak / Akaun: tidak diperlukan.

Menangkap aplikasi d ecran Boleh Diminum

Aplikasi ini mencadangkan resipi berdasarkan apa yang anda tinggalkan di dalam almari anda / © NextPit

Sebelum Mata Anda (Android & iOS)

Saya teragak-agak untuk memasukkan permainan ini kerana ia adalah tajuk Netflix, dan oleh itu anda memerlukan langganan perkhidmatan SVOD untuk memainkannya. Tetapi saya dapati konsep itu benar-benar bagus dan asli, jadi saya akan membiarkan anda marah dalam komen terhadap arahan gergasi web yang sepatutnya saya bayar.

Before Your Eyes ialah permainan naratif yang permainannya bergantung pada kedipan mata anda. Anda berada dalam pandangan subjektif, dan anda boleh menggerakkan “rupa” anda dengan menatal jari anda pada skrin. Tetapi untuk berinteraksi dengan persekitaran, atau menggerakkan cerita ke hadapan, anda benar-benar perlu berkelip.

Ia adalah prinsip yang sama seperti permainan mata dan klik, kecuali anda menuding dengan jari anda dan mengklik dengan mata anda. Permainan ini menggunakan kamera swafoto anda untuk menentukan sama ada anda berkelip atau tidak. Anda perlu menentukur aplikasi sebelum memulakan permainan supaya ia hanya merekodkan kelipan yang disengajakan.

Saya dengan cepat mengujinya dan mendapati ia agak lucu. Sesetengah ulasan di Gedung Play mengadu bahawa pengesanan sekelip mata terlalu sensitif. Tetapi secara peribadi, saya tidak mempunyai sebarang masalah semasa pengalaman permainan saya yang sangat singkat. Grafik tidak transenden, tetapi gaya visual mempunyai daya tarikannya.

Anda bermain sebagai jiwa di akhirat yang melihat kehidupannya berkelip di hadapan matanya. Cerita ini adalah aneka pilihan, jadi anda mengawal hasilnya dan tidak boleh berkelip pada saat yang salah.

  • Harga: percuma (tetapi langganan Netflix yang terlalu mahal diperlukan) / Pengiklanan: tidak / Pembelian dalam apl: tidak / Akaun: diperlukan.


Apakah pendapat anda tentang pilihan kami minggu ini khusus untuk musim panas? Adakah anda menemui apl atau permainan menarik lain di Gedung Google Play atau Apple App Store?