5 apl Android dan iOS teratas minggu ini

14

© NextPit

Tahun baharu yang serba baharu membawa bersamanya pelbagai apl baharu untuk dilihat oleh semua orang. Persaingan tidak menjadi lebih mudah, dan mungkin sukar untuk menjejaki yang baik dan yang tidak. Syukurlah, kami bekerja keras di belakang tabir pada 5 apl Teratas minggu ini untuk kedua-dua platform Android dan/atau iOS.

Harap maklum bahawa artikel ini berbeza berbanding dengan apl percuma dua kali seminggu kami dalam seminggu. Kami melakukan lebih daripada sekadar membaca tentang apl ini, kami sebenarnya memuat turun dan memasang apl ini satu demi satu, menelitinya dengan lebih terperinci dan menyemaknya secara peribadi untuk memastikan tiada satu pun daripadanya datang dengan pembelian dalam apl yang tidak diingini. Ini tidak merujuk kepada fungsi penting. Jelas sekali, kami juga akan memastikan bahawa tiada seorang pun daripada mereka pergi di belakang anda dan melombong data atau maklumat peribadi anda dengan tidak sengaja, kerana kami juga, mahu mengekalkan privasi kami dengan cara yang selamat dan terjamin!

Artikel ini diterbitkan setiap minggu, jadi semak 5 apl Teratas kami dari minggu lepas dan lihat sama ada sesuatu menarik minat anda. Minggu ini, kami mempunyai permainan perlumbaan kart baharu yang popular di luar AS, dan juga mempunyai pengikut yang ramai. Tanpa berlengah lagi, ini ialah apl berikut yang berjaya masuk dalam senarai kami minggu ini!

Rutin (iOS & Android)

Tahun baru, awak baru, kan? Masa adalah penting bagi kebanyakan kita, dan ia boleh menjadi sangat mencabar untuk mengimbangi semua 24 jam sehari. Sesetengah daripada kami lebih baik daripada yang lain dalam berbuat demikian, itulah sebabnya Rutinitas mungkin merupakan apl yang tepat untuk membantu anda bermula di landasan yang betul. Matikan raksasa penangguhan dengan apl penjagaan diri/rutin ini di mana anda boleh menguruskan tabiat dan rutin anda dengan sewajarnya.

Ini dicapai melalui jadual mudah, dan anda juga akan dapat menetapkan pemberitahuan rutin automatik supaya anda tidak akan terlepas apa-apa yang akan menjejaskan pengalaman peningkatan diri anda. Sepanjang masa, anda sentiasa boleh memikirkan tabiat yang boleh diperuntukkan lebih (atau kurang) masa untuk menjadi lebih berkesan.

Terdapat juga elemen gamifikasi yang akan membantu merangsang anda dari semasa ke semasa.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Diperlukan

Rutin

Bersikap biasa dengan cara yang betul dengan Rutin./ © NextPit

Pelayar Web Peribadi Berani (iOS & Android)

Dengan bilangan penipuan yang semakin meningkat yang berlaku dalam talian, ia berbaloi untuk selamat. Mengikuti semua amalan terbaik memang membantu, tetapi ada kalanya anda juga memerlukan bantuan daripada jenis apl yang anda gunakan. Brave ialah satu penyemak imbas yang cuba menangani kemungkinan kekurangan keselamatan apabila anda menyemak imbas pada telefon bimbit anda.

Mereka yang tidak menggunakan apa-apa selain Chrome selama ini mungkin mendapati antara muka pengguna agak mencabar untuk dibiasakan, tetapi kelebihannya ialah semuanya bebas iklan. Itu sangat indah. Secara keseluruhannya, ini adalah penyemak imbas alternatif yang mungkin anda mahu gunakan kerana ia termasuk firewall dan VPN terbina dalam, sekarang bagaimana pula? Sudah tentu, itu adalah ciri berbayar yang boleh dibuka kuncinya dengan pembayaran. Mereka yang ingin membeli-belah dalam talian melalui kripto juga boleh menyemak ciri Dompet Berani.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Ya / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Diperlukan

berani

Layari dalam persekitaran yang selamat dengan Pelayar Web Peribadi Berani./ © NextPit

Cookpad (iOS & Android)

Makan di luar mahal gila, sebab itu memasak dan makan di rumah adalah perkara yang kebanyakan orang biasa lakukan. Walau bagaimanapun, terdapat hari apabila anda mungkin terlupa untuk membeli-belah dan perlu menyusun sesuatu bersama-sama hanya untuk menghabiskan malam. Mengapa tidak bergantung pada apl untuk membantu anda? Anda boleh memberitahu Cookpad jenis bahan yang anda ada, dan ia akan melalui pangkalan data resipinya dan memberikan beberapa cadangan mengikut cara anda.

Cookpad sangat berasaskan komuniti, yang merupakan perkara yang baik. Ini bermakna anda mempunyai akses kepada resipi orang lain (dan sebaliknya, dengan andaian anda cukup bermurah hati untuk berkongsi resipi anda dengan orang lain) yang menjadikan setiap masa makan lebih mencabar. Terdapat juga buku masakan yang berbeza untuk dipilih, dan aplikasi ini memastikan pengembaraan masakan anda akan sentiasa menarik setiap masa.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Tidak diperlukan (tetapi disyorkan)

Pad masak

Kehabisan idea nak makan apa? Pad masak boleh menggabungkan sesuatu dengan bahan-bahan di dalam peti sejuk anda./ © NextPit

Panduan Kebahagiaan Dalai Lama (Android)

Perbualan boleh mengubah hidup. Panduan Kebahagiaan Dalai Lama menampilkan perbualan yang begitu bermakna antara pengasas bersama aplikasi dan hos podcast Dan Harris dan guru, yang jelas merupakan Dalai Lama. Sesi terpanjang hanya 15 minit, dan setiap sesi akan menampilkan meditasi pendek dan berpandu. Ini bermakna anda boleh pergi mengikut rentak anda sendiri tanpa rasa terpaksa.

Ketahui ‘kunci kebahagiaan’ dengan tiga prinsip utama yang dianuti di sini—Bangun, Amalkan Keegoisan Bijaksana, dan Belas Kasihan Untuk Orang Susah. Sesetengah daripada anda mungkin bersetuju dengan ini, yang lain mungkin tidak. Secara keseluruhannya, tidak ada salahnya anda berusaha untuk mempelajari apa yang dikatakan oleh seorang yang terkenal dengan ramai pengikut tentang kehidupan. Mungkin, hanya mungkin, ada permata yang mengubah hidup di sana untuk anda.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Diperlukan

Dalai Lama

Perlukan guru untuk membantu anda menyusun kehidupan anda? Biarkan Dalai Lama melakukannya secara maya. / © NextPit

KartRider: Drift (iOS & Android)

Permainan perlumbaan kart telah wujud sejak sekian lama, dengan Mario Kart menjadi yang paling popular. Nah, ini adalah satu lagi tajuk yang melemparkan topi mereka ke dalam campuran. Ia adalah tajuk merentas platform yang membolehkan anda berlumba dengan orang lain tidak kira jenis peranti yang mereka gunakan, dan ini sudah tentu memanjangkan kumpulan pemain yang tersedia. Anda pada asasnya berhadapan dengan orang lain dalam dua jenis perlumbaan. Pertama, terdapat Mod Kelajuan yang memfokuskan kepada mekanik, di mana ia memerlukan kemahiran supaya anda boleh mengekalkan drift dan boost anda untuk tiba di garisan penamat secepat mungkin.

Sebaliknya, terdapat Mod Item yang akan dapat mengubah arus perlumbaan dalam sekelip mata. Terdapat unsur huru-hara dalam hal ini, di mana item yang tersedia berbeza akan dapat digunakan dan berfungsi untuk kelebihan anda, di mana anda mensabotaj pelumba lain pada masa yang tepat. Secara keseluruhannya, ini adalah perlepasan yang dialu-alukan daripada Mario dan geng, di mana semua orang boleh melompat masuk. Ianya mudah untuk dimainkan, tetapi pepatah yang agak klise tentang sukar untuk dikuasai turut masuk. Terdapat kemas kini besar-besaran 1.5 GB selepas pemasangan, jadi pastikan anda melakukannya melalui Wi-Fi!

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Diperlukan

Itu meringkaskan tawaran kami untuk minggu ini! Pada pendapat anda, bagaimanakah senarai 5 apl Teratas minggu ini berbanding dengan perkara yang anda fikirkan? Jika anda mempunyai sesuatu yang anda ingin cadangkan atau ingin berkongsi cadangan anda sendiri, tinggalkan komen di bahagian betul-betul di bawah!