5 apl Android dan iOS teratas minggu ini

4

© NextPit

Bolehkah anda percaya bahawa kita akan memasuki minggu keempat bulan Januari? Masa pasti berlalu terlalu pantas. Tidak kira bagaimana kita melihat peredaran masa, masih terdapat pemalar dalam kehidupan yang membantu mengekalkan keharmonian alam semesta – dengan bekerja keras di belakang tabir untuk mempersembahkan 5 apl Teratas minggu ini untuk kedua-dua platform Android dan/atau iOS kepada kami pembaca yang dikasihi.

Kami mesti menekankan bahawa artikel ini berbeza berbanding dengan apl percuma dua kali seminggu kami dalam seminggu. Kami melakukan lebih daripada sekadar membaca tentang apl ini. Sebenarnya, kami sebenarnya memuat turun dan memasang apl ini secara individu, menelitinya dengan lebih terperinci dan menyemaknya secara peribadi untuk memastikan tiada satu pun daripadanya datang dengan pembelian dalam apl yang tidak diingini. Ini tidak merujuk kepada fungsi penting. Jelas sekali, kami juga akan memastikan bahawa tiada seorang pun daripada mereka pergi di belakang anda dan melombong data atau maklumat peribadi anda dengan tidak sengaja, kerana kami juga, mahu mengekalkan privasi kami dengan cara yang selamat dan terjamin!

Artikel ini diterbitkan setiap minggu, jadi semak 5 apl Teratas kami dari minggu lepas dan lihat sama ada sesuatu menarik minat anda. Minggu ini, kami mempunyai permainan perlumbaan kart baharu yang popular di luar AS, dan juga mempunyai pengikut yang ramai. Tanpa berlengah lagi, ini ialah apl berikut yang berjaya masuk dalam senarai kami minggu ini!

Monefy (iOS & Android)

Amat mudah untuk digunakan, aplikasi ini membolehkan anda menjejaki perbelanjaan anda supaya anda tidak membebankan gaji bulanan anda pada perkara yang tidak penting sehingga menjadi sukar untuk anda kekal hangat melalui musim sejuk yang pahit. Ia juga membantu anda boleh mengurus berbilang akaun pada satu peranti, di mana semua pelbagai akaun boleh disepadukan untuk melihat jumlah nilai. Ia sesuai untuk mereka yang melangkah keluar untuk mengetahui lebih lanjut tentang diri mereka dengan mempelajari tentang perbelanjaan peribadi dan tabiat menyimpan mereka. Perkara utama ialah, anda perlu ingat untuk memasukkan perbelanjaan harian anda untuk memastikan tahap pengumpulan data yang lebih tepat.

Semua data dipaparkan dalam carta pai, yang mungkin terhad dari segi tafsiran jika anda seorang pengguna yang berkuasa. Alangkah baiknya untuk melihat pilihan visual data tambahan dalam kemas kini masa hadapan. Harap maklum bahawa terdapat versi berbayar apl ini yang membolehkan anda memperoleh semua faedah langganan, walaupun dengan pembayaran sekali. Jika anda memerlukan sesuatu yang asas untuk membantu anda memulakan perjalanan anda menuju kemerdekaan kewangan, maka versi percuma Monefy akan berjaya. Jika tidak, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk mendapatkan versi berbayar apl yang sama.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Ya / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Tidak diperlukan

Monefy

Susun belanjawan bulanan anda dengan Monefy. / © NextPit

The Wonder Weeks (iOS & Android)

Kehidupan adalah tentang detik-detik, dan ibu bapa baharu (kebanyakannya) sentiasa teruja dengan penambahan terbaru kepada keluarga. Ini lebih ketara untuk ibu bapa kali pertama, kerana akan ada banyak ‘pertama’ yang boleh mereka nantikan. Jika anda suka perincian dan lebih selesa dengan telefon pintar berbanding pen-dan-kertas, maka The Wonder Weeks sesuai untuk menyambut ketibaan baharu anda.

Aplikasi ini menjejaki perkembangan mental bayi anda dari saat kelahiran sehingga ke tanda 20 bulan. Mudah-mudahan, ia akan menjadikan anda ibu bapa yang lebih baik sambil anda mempelajari tentang 10 lonjakan mental, memastikan anda berada pada kedudukan yang baik untuk memberikan bantuan yang betul kepada bayi anda semasa peringkat lompatan yang berbeza. Semua peristiwa penting boleh direkodkan dalam diari, sambil anda melihat dunia semula—melalui mata bayi anda. Dengan lebih daripada 350 peristiwa penting untuk diterokai, anda mungkin akan mempunyai bayi lagi lebih awal daripada yang anda fikirkan!

  • Harga: $4.99 / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Tidak diperlukan (tetapi disyorkan)

Wonder Weeks

Mereka membesar dengan begitu pantas, jadi anda harus melakukan yang terbaik untuk menjejaki setiap peristiwa penting. / © NextPit

Bookey (iOS & Android)

Jika anda mendapati diri anda berada dalam kebiasaan semasa membuat semakan tahun baharu tahunan anda baru-baru ini, mungkin Bookey mungkin mempunyai perkara yang betul untuk memastikan anda bermotivasi dan meningkatkan harga diri anda. Ia pada asasnya adalah repositori idea dan petikan utama yang akan menyampaikan cerapan utama daripada buku terlaris dunia dalam masa 30 minit supaya anda boleh meningkatkan pertumbuhan peribadi anda dan meneroka potensi anda sepenuhnya.

Idea yang diliputi termasuk senarai susun buku yang termasuk Pembangunan Peribadi, Biografi, Kepimpinan, Seni dan Perniagaan, antara lain. Anda juga mendapat peta minda untuk setiap buku yang menyerlahkan intipati individu supaya ia mengambil pandangan mudah untuk menangkap keseluruhan intipati.

Jika anda berpendapat bahawa Bookey telah banyak membantu anda dalam perjalanan pertumbuhan diri anda tepat pada masanya, mungkin sudah tiba masanya untuk melihat versi Premium yang menawarkan akses tanpa had kepada semua tajuk dengan audio dan teks penuh, sebagai tambahan kepada akses tanpa had kepada minda peta setiap tajuk sambil mempunyai keupayaan untuk menyimpan pelan data.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Diperlukan

Bookey

Nikmati menjadi lebih matang dan mengalami lonjakan dalam pertumbuhan diri anda tahun ini. / © NextPit

Tilla – Pengurus Langganan (Android)

Kami hidup dalam masyarakat berasaskan langganan hari ini, di mana hampir semua perkara datang dengan tahap langganan—sama ada bulanan atau tahunan. Penstriman telah menjadi standard de facto yang melibatkan hiburan rumah atas permintaan. Jika anda seperti saya, saya cenderung untuk keliru dengan langganan yang berbeza, dan ditambah pula dengan keengganan saya untuk pengebilan automatik, terdapat beberapa bulan apabila saya menjatuhkan bola dan terlupa untuk membayar.

Tilla memudahkan untuk mengatur semua langganan saya di bawah satu bumbung, menghantar saya peringatan tepat pada masanya (yang boleh saya tetapkan kekerapannya) sebelum tarikh tamat tempoh. Sejak memiliki aplikasi ini, kehidupan saya menjadi lebih terurus dan saya tidak perlu bersusah payah membuat pembayaran tertunggak! Versi berbayar akan menampilkan sandaran tempatan dan penyegerakan awan, yang membolehkan anda berhijrah dari satu peranti ke peranti lain tanpa kehilangan semua maklumat berharga anda.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Tidak diperlukan (tetapi disyorkan)

Tilla

Berikut ialah satu lagi aplikasi untuk membantu anda mengatur kehidupan anda dari segi langganan. / © NextPit

Perlumbaan Shift Statik (iOS & Android)

Ingin memiliki roket perlumbaan anda sendiri? Perlumbaan Shift Statik sesuai dengan bil dengan sempurna sebagai permainan percuma untuk dimainkan. Sudah tentu, terdapat pembelian dalam apl yang membolehkan anda meningkatkan perjalanan anda ke tahap keupayaan gila. Grafiknya sememangnya menakjubkan untuk dilihat, dan bukannya terhad kepada bilangan trek yang terhad, anda akan dapat meneroka dunia terbuka yang luas. Dalam erti kata lain, anda mempunyai keseronokan menjelajah dalam koleksi kereta anda mengikut kadar anda sendiri.

Keseluruhan tema permainan ini lebih kepada penyesuaian kereta daripada yang lain. Anda akan dapat menikmati mod seperti rim, bampar, skirt sisi, spoiler, tudung, dan juga melakukan ubah suai total dengan kit badan penuh dan kerja cat tersuai. Sudah tentu, memiliki kereta yang kelihatan pantas tidak bermakna ia pantas – mengadu kemahiran anda dengan lawan manusia di seluruh dunia adalah tarikan lain. Terdapat juga cabaran harian yang pasti akan membuat anda kembali berkali-kali.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Diperlukan

Itu sahaja untuk tawaran minggu ini yang telah kami susun khas untuk anda! Pada pendapat anda, bagaimanakah senarai 5 apl Teratas minggu ini berbanding dengan perkara yang anda fikirkan? Jika anda mempunyai sesuatu yang anda ingin cadangkan atau ingin berkongsi cadangan anda sendiri, tinggalkan komen di bahagian betul-betul di bawah!