5 apl teratas minggu ini: Susun strategi hidup anda

7

© NextPit

Sabtu ini, kami telah memilih lima apl yang perlu dicuba oleh setiap pengguna Android atau iOS! Tidak seperti senarai apl percuma kami, kami telah mencuba sendiri apl tersebut dan akan memaklumkan anda jika terdapat sebarang pembelian dalam apl atau kos tambahan lain. Jadi duduk dan muat turun aplikasi yang anda rasa menarik secara langsung!

Setiap minggu kami cuba membawakan anda apl terbaik yang mungkin bukan perangkap data atau sarang transaksi mikro. Sebagai tambahan kepada penemuan editor, kami juga menambah apl yang ditemui oleh komuniti NextPit dan dikongsi di forum kami.

Daripada permainan mudah alih kepada apl produktiviti, berikut ialah lima apl Android/iOS percuma dan berbayar daripada NextPit minggu ini. Kami menerbitkan pilihan ini setiap minggu, anda juga boleh menyemak 5 apl Teratas minggu lepas.


Dapatkan Prime Gaming Percuma 30 hari
dengan Percubaan Perdana Amazon

Laporan Pwned (Android)

Anda tidak boleh terlalu paranoid dalam soal keselamatan pada zaman ini, terutamanya dengan telefon pintar kami yang membawa begitu banyak data peribadi. Jadi, bagaimana pula dengan mempunyai apl yang benar-benar menjalankan penyiasatan kotor bagi pihak anda? Laporan Pwned ialah apl yang sangat ringkas dan bersaiz ringan, anda akan lalai untuk tidak memilikinya pada telefon bimbit anda.

Antara muka pengguna cukup mudah—ia disertakan dengan satu butang “Imbas” yang anda ketik, di mana ia akan melakukan sapuan telefon bimbit anda untuk sebarang kemungkinan pelanggaran keselamatan. Saya telah mengujinya, dan syukur, saya tidak diganggu!

Semua IOC (Petunjuk Kompromi) didokumenkan dalam repositori pusat yang boleh anda semak, sambil membuka pintu kepada penyelidik keselamatan lain untuk menganalisis dan bekerjasama dalam meningkatkan semakan.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun: Tidak diperlukan.

Laporan Pwned

Laporan Pwned adalah aplikasi yang semudah yang diperolehi. Hanya ada satu butang untuk ditekan! / © NextPit

Pokédexus (Android)

Saya tahu bahawa apl sepatutnya menjadikan hidup lebih mudah dari segi pengurusan (sama ada masa, kesihatan, kewangan-anda namakannya), tetapi di sini kita bersama Pokédexus. Ini ialah apl Pokédex buatan peminat yang menawarkan pelbagai ciri unik seperti Pokémon yang ditangkap, senarai semak penyelesaian pencarian anda, pertempuran dengan jurulatih lain dan keupayaan untuk mengambil bahagian dalam acara langsung serta mendahului anda!

Ini adalah aplikasi percuma dan bebas iklan, dan anda tidak perlu risau tentang pengewangan! Ia adalah aplikasi pendamping yang sempurna untuk pemula dan juga veteran berpengalaman yang ingin melalui pelbagai jenis Pokémon dan memikirkan cara untuk membolehkan mereka bekerja secara sinergi.

Walaupun terdapat banyak petua dan helah dalam mencipta pasukan Pokémon terbaik dalam talian, tiada apa yang setanding dengan memiliki jenis ‘ensiklopedia’ yang mudah didapati di hujung jari anda!

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun: Tidak diperlukan.

Pokedexus

Pokédexus ialah aplikasi pendamping yang sempurna untuk semua jurulatih Pokémon di luar sana. / © NextPit

MicCheck (Android)

Jika anda seorang wartawan seperti saya, atau hanya suka menikmati sesi bersendirian, maka anda akan mendapati mempunyai aplikasi rakaman suara sebagai alat yang berguna. MicCheck melakukan lebih daripada sekadar merakam apa yang anda perkatakan atau seseorang yang anda temu bual—ini adalah perakam audio moden dengan kelainan, kerana ia mampu mengatur rakaman suara anda dengan baik.

Selaras dengan masa, MicCheck turut menyokong UI Inspirasi Bahan Anda, yang merupakan tema dinamik Android 12 supaya anda mempunyai selari seperti galeri foto untuk rakaman audio. Saya bukan seorang pemuzik, tetapi setelah bertanya kepada rakan-rakan saya yang suka muzik, mereka menyukai idea untuk dapat merakam dan memainkan semula idea secara teratur.

Kreativiti tidak mengenal sempadan, dan mempunyai keupayaan untuk menyelesaikan perkara dengan menandai rakaman mengikut lagu, atau membahagikannya ke dalam Kumpulan, membantu segala-galanya kelihatan dan berasa seperti album yang sedang berjalan. Lupakan tentang menjejaki fail audio yang dirakam melalui nama fail menjengkelkan yang terus terang, membosankan kepada mata manusia. MicCheck memudahkan hidup anda untuk kebaikan.

  • Harga: Percuma (dengan pilihan untuk membayar untuk mod Pro) / Pengiklanan : Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Tidak diperlukan.

MicCheck

MicCheck menjadikan penyusunan fail audio anda mudah. / © NextPit

Kursor Pantas: Mod satu tangan (Android)

Apl keempat untuk minggu ini memberikan kemudahan anda di tengah-tengah perkara seperti biasa. Kebanyakan telefon pintar moden adalah sangat besar, terlalu besar untuk digunakan oleh ramai orang dengan hanya satu tangan. Dengan khabar angin tentang iPhone 14 mini tidak akan sampai ke barisan pengeluaran kerana jualan yang rendah berbanding pendahulunya, monolit besar yang anda panggil telefon pintar akan kekal di sini. Sekarang di sini ialah apl tidak mengganggu yang memanfaatkan bahagian bawah skrin telefon pintar anda untuk berfungsi sebagai ‘pad jejak’, membolehkan anda mencapai skrin atas hanya menggunakan ibu jari anda.

Ia sememangnya berfungsi dengan baik untuk saya dengan tweak kecil yang dibuat pada menu Kebolehaksesan, walaupun saya mendapati ia agak mengelirukan pada mulanya kerana saya menggunakan gerak isyarat dan bukannya butang maya untuk menavigasi dari skrin ke skrin.

Jika anda ingin mendayakan pilihan lain dalam tetapan Pro yang membolehkan anda menukar saiz kursor, sokongan gerak isyarat tambahan, penampilan tersuai dan warna serta kesan visual dan animasi lain, derma yang sangat kecil yang berharga kurang daripada latte tinggi. di Starbucks dialu-alukan. Terus terang, saya mendapati versi Pro jauh lebih berguna dan sangat mengesyorkannya berbanding versi percuma biasa.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan : Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Tidak diperlukan.

Kursor Pantas

Adakah telefon pintar anda terlalu besar untuk kegunaan sebelah tangan yang betul? Kursor Pantas membetulkan masalah anda. / © NextPit

Warhammer 40,000: Tacticus (iOS & Android)

Permainan mudah alih yang manakah harus saya nikmati minggu ini? Sudah tiba masanya untuk beberapa nostalgia permainan atas meja dalam bentuk strategi berasaskan giliran di alam semesta Warhammer 40,000. Anda seorang pengumpul, dan anda ditugaskan untuk membina sekumpulan pahlawan elit yang bersedia untuk melakukan apa-apa tugas. Pastikan bahawa mereka dilengkapi dengan baik semasa permainan berlangsung untuk membuat kerja pendek musuh. Asas strategi biasa digunakan di sini – anda memberikan lebih banyak kerosakan apabila anda berada di tempat yang lebih tinggi, dan kadangkala, mungkin lebih baik untuk melangkau giliran untuk menarik musuh ke dalam julat serangan anda.

Kehadiran iklan memang memecahkan aliran permainan sekali-sekala, tetapi jika anda bukan seorang yang mesti memenangi setiap permainan yang anda mainkan, maka ini tidak mengapa kerana anda boleh meluangkan masa anda. Sudah tentu, model P2W (Bayar Untuk Menang) kekal popular dalam bidang permainan mudah alih, tetapi ia dianggap oleh ramai sebagai kejahatan yang perlu.

Jika anda menyukai alam semesta Warhammer 40,000, maka Tacticus patut dilawati pada hujung minggu. Main sehingga anda merasakan bahawa anda tidak dapat maju lebih jauh tanpa mengeluarkan wang, di mana anda mungkin ingin melompat ke saluran Discord untuk mendapatkan petua daripada pemain lain tentang cara memaksimumkan barangan percuma.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Ya / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Tidak diperlukan.


Itu sahaja—5 apl teratas kami pada minggu ini. Campuran berwarna-warni, tidakkah anda fikir? Jika anda mempunyai sesuatu untuk dikritik atau ingin berkongsi cadangan anda sendiri, tinggalkan bahagian komen di bawah artikel ini!