7 pelancar terbaik yang tersedia pada Android pada tahun 2019

68

© NextPit

Jika anda semakin bosan dengan rupa reka letak dan antara muka Android anda, maka sudah tiba masanya untuk memasang pelancar baharu. Pelancar memberi anda kuasa untuk menyesuaikan telefon pintar anda dengan tema dan pek ikon, serta menawarkan kawalan hampir lengkap ke atas prestasi telefon anda semasa menukar skrin, melancarkan aplikasi dan banyak lagi. Berikut ialah pelancar terbaik untuk telefon pintar atau tablet Android anda.

Lompat ke bahagian:

Pocophone Launcher 2.0: dibina untuk kelajuan

Pelancar Xiaomi ini adalah mengenai kelajuan. Pocophone F1 menjadi tumpuan di pejabat editorial kami apabila ia dilancarkan awal tahun ini dan perisian itu adalah asas kepada pendekatan kelajuan ini. Pelancar memainkan peranan yang besar dalam hal itu. Ia adalah pelancar yang saya gunakan sekarang, sebenarnya, dan perkara itu benar-benar terbang. Pilihan untuk mencari apl mengikut warna juga sangat intuitif. Kini dalam versi kedua, Pelancar Poco adalah lebih ringan. Jika anda sedang mencari pelancar yang pantas dan tidak masuk akal untuk telefon pintar Android anda, jangan cari lebih jauh daripada yang ini.

pelancar pocophone

Cepat, ringkas dan hebat! / © Gedung Google Play

Nova Launcher: standard emas penyesuaian

Kami telah menulis secara meluas tentang Nova Launcher, dengan pelbagai petua dan helah. Ramai yang mengatakan aplikasi ini adalah sebab untuk membeli telefon Android dan bukannya iPhone dan mudah untuk memahami sebabnya. Nova tidak kelihatan begitu banyak apabila anda mula-mula membukanya, tetapi buka menu tetapan dan anda akan menemui pelbagai pilihan untuk menyesuaikan pelbagai ciri: daripada jidar dan saiz apl, kepada warna dan rupa fon, kepada anda susun atur laci aplikasi dan kesan animasi, untuk menyaring gerak isyarat, untuk melabuhkan tetapan ke lencana yang belum dibaca; senarai itu diteruskan. Pada asasnya, setakat menyesuaikan Android tanpa root pergi, Nova Launcher menawarkan kira-kira sebanyak pilihan yang mungkin anda temui dan ia menawarkan prestasi yang hebat.

Pelancar Apex: untuk pencinta tema

Pelancar Apex ialah pelancar padat ciri yang menawarkan sejumlah besar penyesuaian dan tidak mengandungi iklan atau apl perisian bloat. Pelancar Apex dalam banyak cara sangat serupa dengan Nova, menawarkan banyak pilihan untuk laci aplikasi, bar dok, folder dan skrin utama dan ia juga termasuk pilihan sandaran untuk memindahkan tetapan yang sama ke peranti lain. Jadi ia padat, tetapi tidak seperti Nova ia juga menyokong banyak pilihan tema. Pek ikon dan kertas dinding yang dibuat tersuai ini boleh menjadi sangat mengagumkan dan menunjukkan perkara yang hebat tentang Apex. Salah satu ciri Apex yang paling hebat ialah anda boleh menggunakan beberapa bar dok juga. Anda juga boleh menyesuaikan butang rumah untuk menempatkan lebih daripada satu tindakan. Satu tekan akan membawa anda ke skrin utama anda, seperti biasa, tetapi tekan kedua boleh digunakan untuk sebarang bilangan pintasan, seperti membuka apl lain, membawa anda ke pemberitahuan anda atau melancarkan menu Tetapan Apex.

Pelancar Pintar 5: banyak pilihan, tetapi tidak terlalu banyak

Pelancar Pintar 5 ialah pembaikan keseluruhan versi pelancar terdahulu, yang lebih pantas dan berjaya kekal mudah. Pelancar akan menyesuaikan warnanya agar sepadan dengan kertas dinding yang anda tetapkan, jadi ia memerlukan usaha yang rendah untuk menjadikannya kelihatan menarik. Ikon daripada Android Oreo disokong, jadi anda akan mendapat semua bentuk dan saiz idaman hati anda. Begitu juga, anda boleh menjadi liar dengan widget dengan menggunakan seberapa banyak yang anda mahu dan mengubah saiznya tanpa mengetuk grid. Pelancar mudah digunakan dengan satu tangan, dan ia memastikan telefon pintar anda terkawal dengan menyusun apl anda ke dalam folder dan membenarkan anda melindungi apl dengan PIN.

Pelancar Microsoft: ia bermaksud perniagaan

Dahulunya dikenali sebagai Arrow Launcher, lelaran terkini Microsoft Launcher telah cemerlang. Jika anda ingin menyesuaikan dan mengubah suai segala-galanya di bawah matahari, ini bukan pilihan untuk anda, kerana anda terhad kepada warna tema dan pek ikon. Tetapi, jika anda mahukan pelancar anggun, hampir seperti perniagaan yang hanya berfungsi, ini adalah pilihan utama. Ia memberi anda suapan peribadi kalendar anda, dokumen terkini, kenalan penting dan banyak lagi. Selain itu, anda boleh menggunakan PC Windows anda untuk mengakses dokumen daripada telefon pintar serta-merta. Yang penting, ia bebas bloatware.

Pelancar Microsoft

Microsoft Launcher terus menjadi lebih baik. / © NextPit

Edisi Piksel Pelancar Tindakan: membawa reka bentuk bahan kepada semua

Jika anda menggali rupa reka bentuk material Android stok dengan sentuhan Pixel, dan mahukan beberapa ciri terbaharu Android Pie, ia boleh dilakukan pada peranti anda, walaupun anda tidak mempunyai Pixel. Malah, anda boleh memiliki semua itu dan banyak lagi sejak Pelancar Tindakan: Edisi Pixel juga memberi anda banyak pilihan penyesuaian dan warna serta beberapa ciri unik. Anda boleh menyesuaikan kotak carian dok dan bar pantas serta menggunakan “penutup”, yang merupakan cara unik untuk mengakses folder dan apl.

Pelancar Niagara: untuk minimalis tulen

Jika anda mahukan pelancar minimalis, anda tidak boleh melakukan yang lebih baik daripada Pelancar Niagara, yang berjaya menjadi lebih diselaraskan daripada Pelancar Evie popular yang pernah menghiasi senarai ini. Pada skrin utama anda, anda boleh mempunyai senarai sehingga 8 apl yang kerap diakses. Kemudian, anda boleh mengakses senarai penuh apl menggunakan bar sisi mengikut abjad, dengan melihatnya atau dengan membuka senarai penuh. Tiada kembung, tiada folder, dan tiada kekecohan. Paling penting, ia sangat pantas, jadi ia boleh memberi nafas baharu kepada telefon pintar kelas bawah atau tablet lama yang mengecewakan anda yang ada.

pelancar niagara

Pelancar Niagara / © NextPit


Apakah yang paling penting dalam pilihan pelancar anda?

Adakah anda menggegarkan pelancar tersuai yang kami terlepas? Pada pendapat anda, apakah pelancar Android terbaik? Beritahu kami dalam ulasan.