Adakah Discord Tidak Mengesan Mic Anda? Inilah Pembaikan Kemungkinan

13

Discord ialah aplikasi sembang pelbagai yang membolehkan anda berkomunikasi dengan rakan anda dan membolehkan anda melakukan pelbagai perkara lain. Discord kebanyakannya digunakan untuk permainan, terutamanya sebagai perkhidmatan VoIP.

Walaupun ia biasanya berfungsi seperti azimat dan memerlukan sedikit usaha untuk disediakan, masalah masih boleh berlaku. Sangat mudah untuk melihat sebab “Discord tidak mengambil mikrofon” ialah isu yang anda mahu lihat semasa merancang permainan dengan rakan anda. Inilah cara untuk menyelesaikan masalah yang menjengkelkan ini.

perselisihan

Mula semula

Perkara pertama yang akan ditanya oleh pegawai sokongan teknologi kepada anda ialah, “Adakah anda cuba memulakan semula apl?” Kemudian, mereka akan bertanya, “Adakah anda cuba memulakan semula peranti?” Walaupun kedengarannya remeh, mulakan semula yang mudah selalunya boleh membetulkan pelbagai perkara yang salah pada peranti anda.

 1. Jadi, hanya matikan aplikasi dengan menavigasi ke dulang sistem, mengklik kanan ikon Discord dan memilih Quit Discord. Kemudian, jalankan apl untuk melihat sama ada ralat berterusan. mikrofon perselisihan tidak mengesan mikrofon
 2. Jika mikrofon anda tidak berfungsi, mulakan semula peranti anda dan lihat sama ada ini telah membetulkan isu tersebut. Sekiranya ralat berterusan, teruskan ke kaedah berikut.

Memulakan semula apl dan peranti memaksa mereka untuk membersihkan fail sementara yang hanya wujud semasa masa jalan, yang mungkin telah rosak, dsb.; ia juga menyebabkan fail pemacu/pendaftaran dimuat semula. Jadi, semudah itu, mulakan dengan memulakan semula segala-galanya.

Kemas kini Pemacu

Jika terdapat pemacu audio yang hilang, ketinggalan zaman atau rosak pada sistem anda, kemungkinan besar pemacu itu yang menyebabkan semua kekecohan. Penyelesaian di sini hanyalah untuk mengemas kini pemacu audio anda.

Berikut ialah cara untuk mengemas kini pemacu audio anda pada PC anda:

 1. Gunakan bar Carian dan taip Pengurus Peranti.
 2. Klik Input dan output audio.
 3. Klik kanan pemacu audio anda dan klik Kemas Kini Pemacu.

Anda mungkin perlu menyemak kad bunyi anda dan memuat turun pemacu yang sepadan dari tapak pengilang. Cara lain ialah mencari alat kemas kini automatik yang akan mengimbas sistem dan komponen anda dan secara automatik mencari dan memuat turun semua pemacu yang diperlukan.

Cuba Jalankan sebagai Pentadbir

Atas sebab tertentu, masalah mungkin berlaku semasa menjalankan apl secara normal. Ini boleh berlaku dengan ralat khusus ini dan banyak isu lain. Perkara yang boleh anda cuba ialah menjalankan apl Discord sebagai pentadbir.

 1. Melakukan ini adalah sangat mudah; hanya berhenti Discord jika ia sudah berjalan dan navigasi ke ikon Discord pada Desktop anda.
 2. Klik kanan ikon, pilih Jalankan sebagai pentadbir dan sahkan. Sekarang, lihat jika ralat yang dipersoalkan masih berterusan.

Tetapkan semula Tetapan Audio

Mungkin anda telah menekan sesuatu secara tidak sengaja, atau mungkin apl itu sendiri melakukannya, tetapi tetapan anda mungkin telah berubah. Menetapkan semula tetapan boleh membuat banyak perkara berfungsi di dalam apl Discord — tetapan suara tidak terkecuali di sini.

 1. Untuk menetapkan semula tetapan audio pada Discord, buka apl dan pergi ke Tetapan Pengguna, yang terletak di bahagian bawah halaman utama Discord anda (ikon roda gigi).
 2. Daripada menu di sebelah kiri, pilih Suara & Video.
 3. Pada halaman yang dipaparkan, tatal ke bawah, klik Tetapkan Semula Tetapan Suara dan sahkan.
 4. Setelah anda menetapkan semula tetapan, anda boleh mencari bahagian Ujian Mic dan klik Mari Semak untuk melihat sama ada pembetulan telah berjaya.

Matikan Mod Eksklusif

Penyelesaian kepada isu ini mungkin tidak terletak pada apl Discord itu sendiri. Windows mungkin menjadi punca di sini. Terdapat tetapan dalam Discord yang membenarkannya kawalan eksklusif ke atas pemacu peranti audio. Ini mungkin tidak sesuai dengan Windows, jadi anda perlu melumpuhkan mod ini dalam OS anda.

 1. Untuk melakukan ini, pergi ke ikon bunyi dalam dulang sistem, klik kanan padanya dan pilih BunyiMenu Dulang Bunyi.
 2. Sekarang, pergi ke tab Rakaman.
  Menu Bunyi
 3. Kemudian, pilih peranti yang dimaksudkan dan klik Properties. Tab Rakaman Menu Bunyi
 4. Daripada menu ini, pilih Maju tab. Menu Mikrofon
 5. Seterusnya, nyahtanda kotak di hadapan Benarkan aplikasi mengambil kawalan eksklusif ke atas peranti ini dan Beri keutamaan aplikasi mod eksklusif tetapan dan kemudian pilih okey. Tab Lanjutan Menu Mikrofon

Semak Tetapan Privasi dan Keselamatan Anda

Jika tiada cadangan di atas berjaya, anda mungkin ingin menyemak tetapan privasi dan keselamatan anda. Kami akan membincangkan cara melakukannya dalam Windows 10.

 1. Klik pada menu Mula dan pilih Tetapan.
  Menu Mula Windows
 2. Sekarang, klik pada Privasi. Menu Tetapan Windows
 3. Seterusnya, klik pada Mikrofon; ia berada di menu sebelah kiri di bawah kebenaran Apl. Tetapan privasi
 4. Kemudian, pastikan akses Mikrofon dihidupkan dan Benarkan apl mengakses mikrofon anda dihidupkan. Tetapan Mikrofon

Jika anda menggunakan Mac, lakukan ini:

 1. Klik ikon Apple di penjuru kiri sebelah atas dan klik Keutamaan Sistem.
 2. Klik pada Keselamatan & Privasi.
 3. Klik ikon kunci di sudut kiri bawah. Masukkan bukti kelayakan Mac anda untuk membuat perubahan.
 4. Klik Mikrofon dalam menu di sebelah kiri.
 5. Tandai kotak di sebelah Discord jika ia tidak ditandakan.

Mudah-mudahan, melaraskan tetapan privasi anda membetulkan keadaan untuk anda.

Lakukan Kemas Kini

Akhir sekali, anda boleh memastikan peranti anda dan apl Discord dikemas kini. Di sinilah tempat untuk mencari kemas kini:

 • PC – Cari kemas kini mengikut laluan Tetapan> Kemas Kini & Keselamatan.

 • Mac – Kemas kini Mac anda dengan pergi ke Keutamaan Sistem > Kemas kini perisian.

 • Apl iOS – Buka gedung aplikasi dan taip Discord ke dalam bar carian. Jika anda melihat butang Kemas Kini, ketik butang tersebut.

 • Apl Android – Buka Gedung Google Play, navigasi ke apl Discord, dan ketik Kemas Kini.

Jika anda menggunakan Mac atau PC dan semuanya kelihatan dikemas kini, nyahpasang dan pasang semula Discord.

Soalan Lazim

Berikut ialah jawapan kepada lebih banyak soalan anda tentang audio Discord.

Pelayan mengatakan saya dibisukan. Apa yang saya buat?

Jika anda melihat bahawa anda diredamkan dalam pelayan, anda perlu meminta pentadbir atau penyederhana untuk menyahredamkan anda.

Adakah Discord mempunyai sokongan teknologi?

Jika anda masih belum mendiagnosis masalah audio Discord anda, anda boleh failkan tiket dengan Discord untuk bantuan lanjut.

Bawa pulang

Jika tiada penyelesaian ini membantu, sudah tiba masanya anda menghubungi sokongan teknikal Discord. Mereka akan membimbing anda melalui proses tersebut dan diharapkan dapat memberikan penyelesaian.

Mana satu kaedah yang berkesan untuk anda? Pernahkah anda mencuba yang berbeza yang menghasilkan kejayaan? Jangan ragu untuk menyertai perbincangan dalam ulasan di bawah dan tambahkan pemikiran anda.