Adakah Eero Serasi Dengan Verizon Fios? Yap!

4

Semakin banyak kehidupan kita didigitalkan, semakin ramai orang mencari akses internet berkelajuan tinggi di rumah. Dua nama yang anda mungkin tahu ialah rangkaian gentian optik eero dan Fios Verizon. Jika anda tertanya-tanya sama ada kedua-duanya serasi, anda telah datang ke tempat yang betul.

Anda boleh mendapatkan arahan untuk menyediakan eero dengan Verizon Fios di bawah.

Penghala Eero Amazon

Salah satu produk internet terhangat sekarang ialah Eero Sistem Wi-Fi yang dibuat oleh Amazon. Ia mendakwa sebagai rangkaian Wi-Fi mesh pertama yang meliputi seluruh rumah. Amazon mengeluarkan kemas kini berkala untuk perkakasan untuk memastikan ia berfungsi dengan baik sepanjang masa.

Titik jualan kedua Eero ialah kemudahan penggunaannya. Ia boleh berintegrasi dengan pembekal perkhidmatan internet semasa anda dalam beberapa minit. Apa yang diperlukan ialah mendapatkan apl eero dan sambungkan penghala eero ke modem anda. (Model penghala yang anda miliki mungkin mengubah beberapa langkah.)

Selepas berbuat demikian, rumah harus menerima isyarat Wi-Fi. Anda boleh mengucapkan selamat tinggal kepada zon mati.

Verizon Fios

Verizon Fios ialah sekumpulan pakej rangkaian gentian optik yang menawarkan kelajuan gigabit. Pakej tidak mempunyai yuran tersembunyi atau caj peralatan. Apa yang anda lihat itulah yang anda dapat.

Pakej terpantas membolehkan anda mencapai kelajuan hampir gigabait penuh, tetapi terdapat pakej untuk 500 Mbps dan 300 Mbps. Ketiga-tiga datang dengan penghala yang disewa dan jaminan harga.

Menyediakan eero Dengan Verizon Fios

Cara anda menyediakan eero dengan Verizon Fios boleh berbeza-beza, kerana menggunakan TV Fios dan Internet memerlukan NAT berganda dan meletakkan penghala dalam mod jambatan. Jika anda hanya mempunyai Internet Fios, anda boleh menyambungkan eero terus ke terminal rangkaian optik.

Menggunakan Fios TV dan Internet

Untuk menyediakan eero dengan Verizon Fios, anda boleh merapatkan Eero anda atau menjadikannya sistem NAT berganda. Kami akan membincangkan yang pertama di bawah.

 1. Muat turun dan pasang aplikasi eero pada peranti mudah alih anda.
 2. Gunakan aplikasi untuk mencipta rangkaian eero.
 3. Ketik pada pilihan “Tetapan” di sudut kanan bawah.
 4. Pilih “Lanjutan.”
 5. Pergi ke “DHCP & NAT.”
 6. Tukar daripada “Automatik” kepada sama ada “Jambatan” atau “Manual.”
 7. Simpan tetapan.

Sesetengah rangkaian memerlukan anda menggandakan NAT eero terlebih dahulu. Berikut adalah langkah-langkahnya.

 1. Palamkan penghala eero get laluan ke penghala anda.
 2. Buka aplikasi eero.
 3. Ikut arahan apl.

Mereka yang mempunyai kombo modem dan penghala boleh melakukan langkah di atas dengan memasang palam get laluan eero terus ke dalam peranti. Apl itu kemudiannya akan membenarkan anda merapatkan penghala eero.

Apabila anda melakukan persediaan NAT berganda, anda harus memberikan rangkaian eero SSID dan kata laluan yang berbeza. Jika tidak, akan ada beberapa komplikasi.

Menggunakan Internet Fios sahaja

Orang yang menggunakan Internet Fios sahaja boleh memasangkan eero terus ke terminal rangkaian optik (ONT). Walau bagaimanapun, bukan setiap ONT dikonfigurasikan dengan cara yang sama. Sesetengah hanya akan berkomunikasi dengan penghala eero anda melalui kabel coax, manakala yang lain menggunakan kabel Ethernet.

Anda perlu melakukan proses yang berbeza bergantung pada perkara yang dibuat untuk dilakukan.

Untuk ONT yang dikonfigurasikan untuk kabel coax, anda harus cuba menghubungi Pusat Penyelesaian Fiber Verizon di 1-800-VERIZON. Mereka akan mengendalikan selebihnya dan membiarkan eero menyambung ke rangkaian gentian optik. Jika itu tidak mungkin, anda boleh merapatkan eero.

ONT yang dikonfigurasikan untuk kabel Ethernet lebih mudah dikendalikan. Terdapat empat penyelesaian utama.

Penyelesaian pertama ialah mematikan penghala selama dua jam. Itu kerana dalaman Verizon Fios DHCP bertahan selama itu. Penghala boleh mendapatkan pajakan baru jika pajakan semasa telah tamat tempoh.

Anda juga boleh menghubungi pusat Verizon Fiber Solutions, kerana mereka boleh memecahkan pajakan untuk anda. Dengan cara itu, anda tidak perlu menunggu selama dua jam.

Apl Fios mempunyai penyelesai masalah apabila anda tidak boleh menyambung ke Internet.

 1. Buka Apl Fios pada peranti mudah alih anda.
 2. Cari pilihan yang dipanggil “Saya Tidak Boleh Sambung Ke Internet.”
 3. Ikut langkah pada skrin.

Akhir sekali, anda boleh menyambungkan komputer ke penghala Fios dan menggunakan antara muka pengguna.

 1. Pergi ke komputer anda dan buka penyemak imbas web.
 2. Taipkan alamat IP penghala anda.
 3. Log masuk dengan kelayakan.
 4. Cari pilihan “Sambungan Rangkaian”.
 5. Pilih “Keluarkan.”
 6. Gunakan tetapan.
 7. Putuskan sambungan penghala untuk menghalangnya daripada mendapat pajakan DHCP baharu.

Menetapkan eero tidak sepatutnya menjadi masalah jika anda menemui pilihan yang betul.

Oleh kerana Verizon hanya membenarkan setiap akaun mempunyai satu alamat MAC, anda perlu memutuskan sambungan penghala lama dan menyediakan eero dengan aplnya. Seterusnya, anda boleh menggunakan apl Verizon untuk melaporkan masalah tersebut.

Verizon kemudiannya akan menjalankan ujian dan mengeluarkan alamat MAC yang mereka simpan. Penghala eero anda kini boleh bersambung.

Tidak begitu Sukar

Walaupun menyediakan penghala mungkin kelihatan rumit, banyak apl membantu menyelaraskan proses hari ini. Selalunya, anda ingin membuat sambungan perkakasan yang betul sebelum melengkapkan persediaan sistem. Secara keseluruhannya, tepat untuk mengatakan bahawa eero Amazon serasi dengan Verizon Fios.

Apakah pendapat anda tentang persediaan ini? Adakah anda fikir Verizon Fios pantas? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.