Amazon memperkenalkan Bingkai Foto pada paparan Echo Show — Begini cara untuk mengaktifkannya

8

© NextPit

Amazon akhirnya telah mendayakan ciri Bingkai Foto untuk semua paparan Echo Shownya. Sebelum ini tersedia di Echo Show 15, Bingkai Foto membenarkan pengguna untuk hanya menunjukkan foto pada paparan pintar mereka tanpa memaksa anda dengan kandungan dan cadangan Alexa yang tidak diingini. Lebih penting lagi, mengaktifkan ciri hanya memerlukan arahan mudah.

TL;DR

  • Bingkai Foto Amazon kini tersedia untuk semua paparan pintar Echo Show.
  • Mengaktifkan ciri hanya memerlukan arahan suara Alexa.
  • Mod baharu hanya berfungsi sehingga tiga jam.

Menghapuskan iklan kemahiran Alexa yang menjengkelkan itu kini boleh dilakukan untuk semua paparan Echo Show. Pada asalnya dilancarkan dengan Echo Show 15, mod pintar baharu ini adalah fungsi yang serupa dengan Bingkai Foto digital Google sendiri, yang telah digunakan oleh pengguna Nest Hubnya sejak sekian lama. Walau bagaimanapun, versi Amazon bertujuan untuk berfungsi sehingga tiga jam sahaja—sekurang-kurangnya pada permulaan.

  • Juga menarik: Amazon merancang untuk memaparkan iklan pihak ketiga pada paparan Echo Show

Bagi pengguna Echo Show, mereka mempunyai pilihan untuk memilih foto atau album peribadi melalui Paparan Foto pada Aplikasi Alexa. Di samping itu, menyambung paparan ke foto Amazon atau akaun Facebook juga boleh dilakukan. Jika anda rasa menyembunyikan foto lain yang akan ditunjukkan secara rawak dalam cara persembahan slaid, anda boleh memilih item pilihan yang akan dipaparkan secara individu untuk dua pilihan terakhir.

Dua pilihan tentang cara mengaktifkan Bingkai Foto pada Pertunjukan Gema

Setelah persediaan selesai, arahan suara Alexa “Mulakan Bingkai Foto” diperlukan untuk memulakan mod. Mengaktifkan secara manual dengan meleret ke bawah dari skrin atas dan memilih Bingkai Foto juga disokong. Akhirnya, mod akan berfungsi secara berterusan selama tiga jam sebelum ia kembali ke paparan skrin utama standard, di mana iklan Alexa yang lebih besar dan cuaca dan widget kalendar yang lebih besar akan dipaparkan.

Pada masa ini, Bingkai Foto Amazon tersedia di Australia, Kanada, Perancis, Jerman, Sepanyol, AS dan UK. Amazon tidak menyebut sama ada ciri itu akan ditambahkan pada Fire TV, atau ia akan mendapat masa kerja yang dilanjutkan pada masa hadapan.

Adakah anda fikir Amazon perlu melanjutkan masa kerja Bingkai Foto pada masa hadapan? Biar kami mendengar pendapat anda.

Melalui: TheVerge