Apakah Apple Watch out Terbaru Sekarang [May 2022]

11

Apple Watch terbaharu, dikeluarkan pada 15 Oktober 2021, ialah Siri Apple Watch 7. Juga tersedia sekarang ialah versi SE Apple Watch, yang, seperti rakannya, iPhone SE 2020, merupakan alternatif yang lebih menjimatkan kos kepada jam tangan perdana.

Apakah Apple Watch out Terbaru Sekarang [May 2022]

Siri 7 hadir dalam warna baharu dengan penderia baharu dan peningkatan perkakasan. Digandingkan dengan sempurna dengan iPhone terbaharu, Apple Watch terkini ialah aksesori yang hebat untuk dipadankan dengan keperluan teknologi anda.

Bagi keburukan, Siri 7 pada dasarnya adalah sama dengan Siri 6, menggunakan CPU yang sama tetapi memanggilnya “S7 SiP” dan bukannya “S6 SiP,” tetapi sekali lagi, itu tidak berbohong. Perlu diingat bahawa “S7” bermaksud Siri 7 dan “S6” bermaksud Siri 6. Oleh itu, secara teknikal ia boleh menjadi CPU yang sama untuk S7 dan S6, bukan? Sudah tentu, menggunakan CPU yang sama tidak begitu buruk. Cuma pengguna teruja untuk melihat peningkatan dalam alam ini.

Kelemahan lain termasuk mempunyai kebanyakan spesifikasi yang sama seperti Siri 6, tetapi spesifikasinya masih munasabah berbanding generasi Apple Watch terdahulu. Adakah ini mungkin sebab mereka suka membandingkan Siri 7 dengan Siri 3 di laman web mereka? Ciri yang dibawa termasuk paparan Retina LTPO OLED “Sentiasa Dihidupkan” dengan kecerahan 1,000 nits, sensor oksigen Darah, pembesar suara 50 peratus lebih kuat daripada Siri 3, mikrofon terbina dalam dan pengesanan jatuh untuk panggilan kecemasan. Terdapat banyak lagi, tetapi ini memberi anda idea.

Apple Watch Siri 7 Merupakan Peranti Pemantauan Kesihatan Yang Diperbaiki

Apple masih belum mengecewakan dalam arena kesihatan dan kesejahteraan, seperti yang kami jangkakan dengan beberapa model lepas Apple Watch. Sudah tentu, seperti pendahulunya, Siri 6, anda masih akan mempunyai monitor SPo2 anda untuk membantu mengesan tahap oksigen. Walau bagaimanapun, 7 mengambil perkara lebih jauh.

Siri 7 adalah luar biasa kerana ia memantau kadar denyutan jantung anda, memaklumkan anda jika ada masalah. Untuk melakukan ini, Siri 7 menggunakan aplikasi ECG yang menjana ECG serupa dengan elektrokardiogram satu plumbum. Jam tangan ini juga menampilkan apl oksigen darah untuk membantu anda memantau kesihatan dan kesejahteraan anda.

Anda boleh memilih yang mana metrik berkaitan kesihatan yang anda ingin paparkan, seperti kadar denyutan jantung, pernafasan dan tahap bunyi anda, dan bertindak sewajarnya jika Apple Watch mengesan sesuatu yang berkaitan. Apple Watch Siri 7 “menonton” anda. Siri 7 baharu boleh memantau kitaran haid dan kadar denyutan jantung, dan ia mengesan keabnormalan dan tahap bunyi di sekeliling yang berbahaya, dan ia memberitahu anda untuk mengelakkan kerosakan pendengaran, pernafasan, tahap oksigen darah, kesihatan tidur dan data berkaitan kecergasan.

Apple Watch Siri 7 Ciri-ciri Baharu Terkemuka

Seperti mana-mana teknologi baharu yang mencecah pasaran hari ini, beberapa ciri ketara menjadikan peranti itu menonjol berbanding yang lain. Sebelum bergerak ke hadapan, Apple Watch terkini mempunyai beberapa peningkatan baharu yang patut disebut.

Apple Watch Series 7 menampilkan peningkatan dan ciri baharu berikut:

  • Ia mempunyai paparan yang lebih besar sedikit (20% lebih luas kawasan skrin) daripada Apple Watch Series 6 atau Apple Watch SE.
  • Anda mendapat masa pengecasan yang lebih pantas daripada Siri 6 untuk membantu anda terus bergerak.
  • Ia menampilkan penderia dan aplikasi termaju untuk mengukur tahap oksigen darah anda, yang Siri 6 tidak mempunyai.
  • Ia menampilkan aplikasi yang menjana ECG serupa dengan elektrokardiogram satu plumbum.

Sudah tentu, ini bukan satu-satunya peningkatan yang dibuat oleh syarikat kepada jam tangan perdana mereka. Mari terperinci perkara yang anda perolehi dengan model terkini.

Spesifikasi Asas Apple Watch Siri 7

Dengan model yang lebih baharu ini, Apple kekal dengan cipset dan kapasiti storan yang sama seperti Siri 6, dan ia juga termasuk pemproses dwi-teras 64-bit yang sama. Banyak spesifikasi yang disenaraikan di bawah adalah sama seperti dalam jam tangan Siri 6, tetapi ia penting untuk diketahui apabila melihat Apple Watch Siri 7.

Jam tangan pintar ini menggunakan watchOS 8, perisian terbaharu yang tersedia. Apple juga mengemas kini skrin kepada paparan OLED Retina LTPO (suhu rendah polihabluran oksida) yang mengekalkan resolusi jernih sambil mengekalkan hayat bateri. Bluetooth 5.0 membolehkan sambungan lebih pantas yang mencapai lebih jauh.

Menariknya, Apple Watch Series 7 boleh mengecas lebih pantas berbanding model lain. ia hanya mengambil masa 45 minit untuk menyelesaikan caj daripada 0 hingga 80%. Satu lagi ciri baharu yang hebat ialah keupayaan untuk mengecas jam tangan selama 8 minit sahaja untuk mendapatkan 8 jam penjejakan tidur. Walau bagaimanapun, hayat bateri adalah sama seperti pendahulunya, kira-kira 18 jam hayat antara pengecasan, yang merupakan pencapaian yang mengagumkan dengan paparan Sentiasa Hidup.

Apple Watch Out

Sentiasa Di Paparan

Paparan “sentiasa hidup” Siri 7 ialah satu inovasi yang menjadikan Apple Watch ini lebih cemerlang daripada model sebelumnya. Apple mendakwa paparan yang lebih baharu adalah sehingga 70% lebih cerah (dalam ruangan) dengan lengan ke bawah.

Skrin Siri 7 membentang lebih jauh daripada model sebelumnya, menawarkan 20% lebih liputan paparan. Sempadan yang lebih nipis juga menjadikan antara muka yang lebih lancar dan dioptimumkan.

Ciri-ciri Kecergasan

Kita semua tahu bahawa Apple Watches ialah cara terbaik untuk menjejaki senaman anda. Kecergasan Apple+ membolehkan pemakai menjejaki sehingga 11 senaman, daripada berenang, mendayung dan Kardio penting. Model tahun ini membawa kecergasan lebih jauh.

Salah satu ciri baharu Siri 7 melibatkan meditasi berpandu yang merangkumi latihan video dan audio. Walaupun Fitness+ ialah $9.99 sebulan, terdapat percubaan percuma selama sebulan atau tiga bulan apabila menggabungkannya dengan pembelian Apple Watch.

Tahan Air

Salah satu perkara kegemaran tentang Apple Watch ialah rintangan air. Penarafan kedalaman 50 meter sangat baik, tetapi kini jam tangan juga membantu anda dengan kebersihan yang betul. Ia mengesan aktiviti mencuci tangan untuk memberitahu anda apabila anda telah mencapai masa yang diperuntukkan yang disyorkan oleh pegawai kesihatan Global. Ia adalah ciri yang kemas dan praktikal untuk ditambahkan pada jam tangan kalis air.

Selain itu, Apple Watch bukan peranti menyelam SCUBA. Jam tangan ini tidak disyorkan untuk aktiviti ini kerana ia tidak dapat menahan kedalaman yang biasanya dilalui oleh penyelam.

Apple memberi amaran kepada pengguna untuk tidak mandi dengan Apple Watch mereka kerana keamatan air yang tinggi. Jam tangan ini dilengkapi dengan ciri Kunci Air. Ciri ini bagus kerana ia menghentikan tindak balas skrin dan menghalang sentuhan yang tidak disengajakan. Kunci Air diaktifkan secara automatik apabila anda mula berenang.

Sekarang Apakah Apple Watch Terbaharu

Faedah Selular

Apple telah menghasilkan jam tangan yang berkeupayaan selular, bermula dengan Siri 3. Memilih model bergantung pada keperluan khusus anda. Jika anda ingin meninggalkan telefon anda tetapi masih berhubung dengan orang lain, pilihan selular ialah penyelesaian yang lebih mahal tetapi berkesan. Anda boleh menghantar/menerima mesej teks, membuat/menerima panggilan, dsb.

Panggilan Kecemasan

Model Apple Watch sebelumnya telah mendayakan fungsi SOS. Model Siri 7 kini menawarkan keupayaan tersebut kepada pengembara dan boleh membuat panggilan kecemasan semasa melancong ke peringkat antarabangsa. Apa yang anda lakukan ialah tekan dan tahan butang sisi, dan ia akan memulakan panggilan kepada pihak berkuasa di mana sahaja anda berada!

Gaya dan Kefungsian

Apple Watch Siri 7 ialah aksesori untuk pakaian harian. Band pergelangan tangan yang boleh ditukar ganti dan pilihan warna untuk sarung itu bermakna anda tidak perlu meninggalkan jam tangan anda pada malam tarikh.

Saiz

Apple Watch Series 7 tersedia dalam pilihan 45 mm dan 41 mm, lebih besar sedikit daripada pendahulunya. Sarungnya sedikit lebih besar daripada model sebelumnya, menjadikan interaksi dengan jam tangan lebih mudah. Untuk memahami saiz yang terbaik untuk anda, anda boleh melawati mana-mana Kedai Apple untuk mencubanya.

Faedah Apple Watch Siri 7

Daripada pengecasan yang lebih pantas kepada ketahanan, Siri 7 mempunyai banyak perkara untuk ditawarkan kepada pengguna di pasaran untuk jam tangan pintar baharu. Ciri-ciri kesihatan tambahan sesuai untuk sesiapa sahaja yang mempunyai masalah kesihatan sedia ada dan untuk mereka yang aktif. Menambah ciri SOS Kecemasan Antarabangsa adalah sesuai untuk pelancong luar negara, memaklumkan pihak berkuasa tempatan tentang sebarang kecemasan.

Kemas Kini Apple Watch

Seperti mana-mana teknologi baharu, anda mungkin melihat gangguan dan keanehan kecil. Apple kerap mengeluarkan kemas kini untuk membetulkan pepijat dan memasukkan patch keselamatan. Kemas kini terkini ialah watchOS 8. Malah mereka yang menggunakan jam tangan Apple yang lebih lama boleh mengemas kini versi untuk patch keselamatan.

Untuk mengemas kini Apple Watch anda kepada versi terkini:

  1. Letakkan Apple Watch anda pada pengecasnya
  2. Buka Apl Apple Watch pada iPhone anda (Pastikan iPhone anda disambungkan ke wifi dan akan kekal disambungkan ke wifi semasa proses ini)
  3. Ketik Jam Tangan Saya.
  4. Ketik Umum.
  5. Ketik Kemas Kini Perisian.

Ikuti langkah pada skrin untuk menyelesaikan kemas kini. Proses ini mungkin mengambil sedikit masa, dan model yang lebih lama tidak akan mendapat ciri perkakasan model yang lebih baharu. Jika anda menghadapi masalah menyelesaikan kemas kini, sahkan bahawa anda mempunyai sambungan wifi yang kuat dan tetapan ScreenTime anda tidak mengganggu isyarat Internet.

Apple Watch SE Terkini

Model yang lebih menjimatkan kos bukanlah sesuatu yang mengejutkan. Apple memberi tumpuan kepada menyediakan pelbagai jenis produk pada titik harga yang berbeza-beza, yang telah mereka lakukan sejak beberapa tahun lalu. SE sedikit berbeza daripada model kakaknya (Siri 7). Skrin yang sama, pilihan saiz dan kapasiti 32Gb mungkin membuatkan seseorang merasakan bahawa ia adalah jam tangan yang sama.

Walau bagaimanapun, model ini mempunyai pemproses yang diturunkan sedikit, dan ia tidak termasuk penderia kesihatan yang sama seperti Siri 7. Jika penderia oksigen darah yang anda cari, model SE tidak memilikinya.

Apple Watch Mana Yang Perlu Anda Beli?

Selepas membaca artikel kami tentang Apple Watch Series 7, anda mungkin tertanya-tanya yang mana satu sesuai untuk anda. Model lama masih dijual dan mempunyai banyak keupayaan yang sangat baik. Jika anda mencari sesuatu yang lebih sesuai dengan kesihatan anda, pasti gunakan Apple Watch Siri 7 atau 6.

Berbalik kepada Siri 3, saiznya jauh lebih kecil daripada 7. Jika anda sedang mencari jam tangan yang lebih kecil, anda mungkin mahu melihat di sana. Tanya diri anda sebelum membeli sama ada saiznya berbaloi dengan keupayaan teknologi yang diturunkan taraf model yang lebih baharu.