Apl kertas dinding terbaik untuk Android

3
© NextPit

Menukar latar belakang peranti Android anda ialah salah satu cara yang paling mudah dan berkesan untuk menjadikan telefon anda milik anda. Di luar asas, terdapat segelintir helah mengubah suai kertas dinding yang anda mungkin tidak tahu ada di luar sana. Ini ialah apl kegemaran kami yang membolehkan anda menyediakan perubahan kertas dinding automatik.

Lompat ke bahagian:

Satu cara untuk menyediakan kertas dinding anda ialah mengubahnya mengikut jadual yang ditetapkan. Melakukan ini bermakna anda tidak perlu menyusunnya secara manual; peranti anda sentiasa segar setiap kali anda datang untuk menggunakannya. Terdapat beberapa pendekatan yang boleh anda ambil, yang akan kami gariskan di sini.

Penukar Kertas Dinding

Memasang apl khusus mungkin merupakan cara paling mudah untuk menukar kertas dinding peranti Android anda mengikut jadual. Kadang-kadang nama hanya mengatakan semuanya. Penukar Kertas Dinding ialah apl yang paling terkenal untuk tugas itu, walaupun terdapat aplikasi lain di Google Play.

Nyalakan Penukar Wallpaper untuk mencari tetapan apl. Anda boleh memilih bilangan minit, jam atau hari tertentu sebagai selang waktu anda, tetapkan cara apl mengubah saiz atau memangkas imej, memilih untuk menukar kertas dinding setiap kali anda membuka kunci telefon anda dan menetapkan kertas dinding anda untuk berputar dalam susunan rawak jika anda lebih suka.

penukar kertas dinding androidpit 35

Wallpaper Changer membolehkan anda menetapkan jadual anda dan melaraskan beberapa pilihan lain. / © NextPit

Terdapat beberapa tetapan lain untuk diubah suai: anda perlu memilih kertas dinding langsung Penukar Wallpaper sebagai kertas dinding pada peranti anda (tekan dan tahan bahagian kosong skrin utama untuk melakukan ini) dan kemudian susun sekumpulan imej melalui tab Album. Jika anda menaik taraf kepada versi Pro Penukar Wallpaper, anda boleh mengurus beberapa album berbeza.

IFTTT

Satu lagi cara untuk memutar melalui beberapa kertas dinding pada peranti Android anda ialah melalui “If This Then That (IFTTT)” yang sentiasa mengagumkan. Ia menghubungkan apl dan perkhidmatan menggunakan pencetus yang membawa kepada tindakan — dan salah satu tindakan yang disokong ialah menukar latar belakang pada peranti Android yang disambungkan.

kertas dinding automatik androidpit tukar instagram ifttt

Kami membuat resipi IFTTT untuk menukar kertas dinding setiap kali foto baharu disiarkan ke Instagram dari dalam kawasan tertentu. / © NextPit

Sebaik sahaja anda telah mendaftar ke IFTTT dan mula mengusahakan resipi peralihan kertas dinding anda, anda boleh memilih semua jenis pencetus: foto baharu dalam folder Dropbox, imej yang baru disukai di Instagram, gambar baharu daripada suapan RSS, sesuatu daripada suapan Flickr anda, dan sebagainya.

Sebagai contoh, kami mencipta Resipi untuk menukar kertas dinding apabila IFTTT menemui foto Instagram awam baharu yang diambil di pusat bandar berdekatan. Ia bukan penyelesaian yang semudah menggunakan apl khusus, tetapi ia memberikan anda lebih fleksibiliti semasa menetapkan rutin.

Anda boleh mengetahui lebih lanjut tentang kemungkinan yang ditawarkan oleh IFTTT di sini:

  • 10 resipi IFTTT yang sangat berguna

Pelancar Microsoft

Pelancar Microsoft termasuk kertas dinding Bing yang dikemas kini setiap hari. Jika anda mempunyai PC Windows, anda mungkin sudah biasa dengan kertas dinding yang cantik ini pada skrin kunci komputer anda. Ia juga bijak membentangkan anda dengan apl berdasarkan lokasi anda, menambah kepada pengalaman yang lebih dinamik yang berjalan beberapa langkah di luar putaran kertas dinding automatik. Lebih banyak anda menggunakan pelancar, lebih baik ia menjadi. Selain itu, ia dioptimumkan untuk menjimatkan bateri dan memori.

pelancar anak panah androidpit

Pelancar anggun Microsoft juga boleh menukar kertas dinding anda secara automatik. / © NextPit

Kertas dinding oleh Google

Pilih kategori dan dapatkan kertas dinding yang menakjubkan setiap hari ihsan Google. Jika anda mempunyai versi Android terbaharu, anda boleh mempunyai satu pada skrin utama anda dan yang lain pada skrin kunci anda. Pilihan kertas dinding mereka sentiasa berkembang, dengan gambar yang datang dari Google Earth, Google+ dan lain-lain.

googlewallpap

Seperti biasa, Google ada jawapannya. / © NextPit (tangkapan skrin)

Kertas Dinding Langsung Muzei

Bagi peminat karya seni klasik, Muzei adalah pilihan untuk anda. Aplikasi ini mempunyai kertas dinding yang meniru beberapa pelukis paling terkenal yang pernah dilihat di dunia, seperti Vincent van Gogh. Seni itu juga berundur ke latar belakang, mengaburkan dan memalapkan karya seni untuk memastikan ikon dan widget anda menjadi tumpuan. Anda juga boleh mengawal kekerapan Muzei menukar kertas dinding anda secara automatik, dengan pilihan untuk segala-galanya daripada selang 15 minit hingga sekali setiap tiga hari.

aplikasi kertas dinding muzei

Malam Berbintang Van Gogh ialah salah satu karya seni yang diketengahkan / © Muzei

Walli

Jika anda mempunyai telefon pintar yang lebih baharu dengan paparan resolusi sangat tinggi, seperti Samsung AMOLED, anda mungkin ingin melihat Walli. Keindahan aplikasi ini ialah kertas dinding datang dalam resolusi sehingga 4K. Kertas dinding dibuat oleh artis terpilih, dan artis itu sendiri boleh memperoleh wang daripada dipaparkan pada apl. Itu bagus, kerana ini masih bermakna anda boleh mendapatkan kerja mereka secara percuma, tetapi orang yang terlibat dalam rasuah tidak berubah.

walli

Karya seni daripada artis terpilih / © Shanga

Bagaimanakah anda menukar kertas dinding anda secara automatik? Tahu kaedah lain yang berguna? Beritahu kami dalam ulasan.