Apl penjana seni AI terbaik untuk iPhone pada tahun 2023

18
Apl penjana seni AI terbaik untuk iPhone

Dengan peningkatan teknologi AI, adalah menarik untuk melihat bagaimana ia boleh digunakan untuk mencipta karya seni yang menakjubkan dalam beberapa minit. Selepas mencuba beberapa apl penjanaan seni AI pada iPhone saya, saya telah mengecilkan pilihan teratas yang akan memberi inspirasi kepada anda. Sama ada anda seorang artis profesional yang ingin bereksperimen dengan AI atau hanya berseronok dengan seni, apl ini patut dicuba. Jadi, mari kita selami aplikasi penjana seni AI terbaik untuk iPhone!

 1. starryai
 2. Hairan
 3. Impian WOMBO
 4. Subuh AI
 5. DeepArtEffects
 6. Lensa AI
 7. Artis.ai
 8. AI ARTA
 9. Seni Anime

1. starryai – Pilihan Editor

starryai AI penjana seni tangkapan skrin aplikasi iPhone

starryai ialah aplikasi penjana teks ke imej. Anda perlu memasukkan gesaan anda untuk enjin AI dan memilih gaya pilihan untuk menghasilkan karya seni yang menakjubkan dan berkualiti tinggi. Aplikasi ini menawarkan lima karya seni tanpa tera air setiap hari. Bahagian terbaik yang saya dapati ialah saya mendapat pemilikan sepenuhnya kerja saya. Jadi, saya boleh menggunakannya di mana-mana sahaja tanpa masalah hak cipta.

Selain itu, anda boleh mengubah suai bahagian tertentu karya seni menggunakan pilihan ubah suai. Hanya tandai kawasan yang anda tidak mahu dan tawarkan cadangan tentang cara mengubahnya. Terdapat pelbagai jenis gaya, nisbah aspek dan pilihan penyesuaian. Saya menyukai antara muka mesra pengguna dan kawalan yang mudah digunakan. Tetapi kadangkala, apl itu termasuk artifak pelik dalam imej.

Kebaikan

 • Artis mempunyai hak milik penuh ke atas ciptaan mereka
 • Menyesuaikan pilihan
 • Dapatkan 5 karya seni percuma setiap hari

Keburukan

 • Imej tidak sesuai dengan iPad

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula pada $7.99)

Muat turun

2. Wonder – Pamerkan galeri seni anda

Tangkapan skrin aplikasi iPhone penjana seni Wonder AI

Apl Wonder ialah Pinterest seni AI dan sudah pasti salah satu apl AI terbaik di luar sana. Anda mesti memasukkan gesaan unik dan memilih gaya seni untuk mencipta karya seni asli dan berkongsi pada profil Wonder anda. Selain itu, jika anda tidak dapat memutuskan gesaan yang betul, anda boleh mengambil inspirasi dari tempat lain. Saya telah mencuba mencipta imej menggunakan puisi, lirik lagu, watak filem, mercu tanda, dsb.

Ia menghasilkan imej yang indah setiap kali. Walau bagaimanapun, dalam kes seni bogel, anda mungkin menghadapi penapisan berat. Selain itu, untuk menjadikan seni itu unik, apl ini mempunyai bentuk seni yang terkenal seperti lukisan barok yang rumit, landskap gelombang synth distopian, dsb. Satu lagi ciri menarik ialah penukar foto-ke-seni. Anda boleh menghidupkan gambar atau swafoto anda dengan mudah.

Tambahan pula, ia membolehkan anda berkongsi secara langsung seni anda di media sosial dan profil Wonder anda. Tetapi tiada pilihan untuk mengubah suai seni yang dihasilkan. Jadi jika anda tidak menyukai sebahagian daripada seni, anda perlu menjana semula. Saya bergelut untuk mencipta potret manusia yang betul; kadang-kadang, ia mengaburkan muka, atau tangan tidak kelihatan sepenuhnya. Selain itu, kebanyakan ciri dibayar.

Kebaikan

 • Pelbagai gaya
 • Tukar foto anda kepada karya seni
 • Dapatkan inspirasi segera

Keburukan

 • Penapisan yang tidak perlu
 • Hanya satu aspek catuan

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula pada $2.99)

Muat turun

3. WOMBO Dream – Cipta kertas dinding yang unik

Tangkapan skrin aplikasi iPhone penjana seni WOMBO Dream AI

WOMBO Dream memang membenarkan namanya. Ia menggunakan AI untuk mengubah teks menjadi imej dan karya seni digital yang menakjubkan dengan gaya berbeza seperti Realisme, VFX, Anime, avatar, Seni Jalanan, dll. Selain itu, anda boleh bermain dengan pelbagai warna, tekstur dan corak dengan fungsi pembuat seni. Saya kebanyakannya menggunakan ciri Edit dengan Teksnya, yang menggunakan AI untuk mengikut arahan anda dan membuat pengubahsuaian.

Selain itu, anda boleh mengubah foto dan lukisan anda menjadi karya seni digital. Selepas menjana seni, anda boleh menyimpannya dalam profil anda untuk tontonan umum. Saya suka menyemak imbas seni artis AI terkenal di seluruh dunia melalui suapan Discovery. Anda juga boleh mengikuti artis kegemaran anda untuk kekal dikemas kini. Tetapi saya merasakan apl itu agak mendesak dan mendorong saya untuk mengambil langganan.

Kebaikan

 • Berbilang output untuk satu gesaan
 • Ubah lukisan kepada seni AI
 • Edit imej dengan menulis arahan

Keburukan

 • Harga langganan yang tinggi

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula pada $9.99)

Muat turun

4. Fajar AI – Hasilkan avatar anda

Tangkapan skrin aplikasi iPhone penjana seni Fajar AI

Bagaimana pula dengan membayangkan semula diri anda seperti wira-wira Marvel? Fajar AI membolehkannya. Ia mengambil foto anda dan mengubahnya menjadi avatar yang menakjubkan mengikut gesaan bertulis anda. Selain itu, ia menawarkan berpuluh-puluh gaya berpotensi dan penapis tanpa had seperti Fantasi, Lukisan minyak, pencahayaan Sinematik, filem Kodak, Seni halus, Hiperrealisme, Anime, dsb.

Selain itu, apl ini mempunyai integrasi yang baik dengan platform media sosial dan membolehkan anda berkongsi avatar baharu anda di Snapchat, Instagram, Roblox, Clubhouse, dll. Untuk menjadikannya lebih menyeronokkan, Dawn AI menambah gaya AI baharu setiap hari pada halaman Terokanya. Tetapi setiap pek perlu dibeli, dan langganan $5 mingguan sememangnya mahal!

Kebaikan

 • Potret unik menggunakan penapis
 • Gaya AI baharu setiap hari
 • Edit foto dengan AI

Keburukan

 • Pembelian dalam apl yang tidak masuk akal yang tidak layak

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula pada $1.99)

Muat turun

5. DeepArtEffects – Editor Foto AI

Tangkapan skrin aplikasi iPhone DeepArtEffects AI Photo Editor

DeepArtEffects membawa penyuntingan foto ke peringkat seterusnya. Ia menawarkan penapis foto berkualiti tinggi menggunakan AI, rangkaian saraf dan algoritma pembelajaran mesin untuk menukar swafoto anda kepada lukisan seni halus. Bahagian yang terbaik ialah terdapat 40+ kesan seni dan penapis, termasuk percuma dan premium. Saya menggunakan aplikasi untuk mengubah foto saya menjadi gaya seni pelukis terkenal seperti Van Gogh, Leonardo da Vinci, Picasso, dsb.

Selain itu, anda boleh mencipta gaya seni anda sendiri dengan menyediakan lukisan rujukan. Semua imej dieksport ke dalam 1080 piksel untuk kualiti tertinggi. Jika anda mengambil langganan, anda boleh mengeksport dalam Ultra HD 3840 piksel tanpa tera air. Selain itu, aplikasi itu juga merupakan kebimbangan privasi dan berjanji untuk tidak berkongsi imej yang diproses dengan pihak lain.

Kebaikan

 • Privasi tertumpu
 • Resolusi ultra HD
 • Cipta gaya seni anda sendiri

Keburukan

 • Antara muka pengguna memerlukan penambahbaikan

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula pada $1.99)

Muat turun

6. Lensa AI – editor video AI

Tangkapan skrin aplikasi iPhone penjana seni Lensa AI

Seperti DeepArtEffects, Lensa AI mencipta keajaiban dalam foto dan video anda dengan bantuan AI. Ciri ubah suainya lebih maju daripada apl pengeditan tradisional. Saya lebih suka menggunakan ciri Pelarasan Pintar yang melakukan pengeditan dalam satu ketikan. Selain itu, anda boleh mengalih keluar objek daripada imej, menukar tirai latar atau mengubah suai subjek mana-mana imej.

Selain itu, untuk penyuntingan video, anda boleh membuat latar belakang anda kabur untuk mendapatkan kesan DSLR. Panel pengeditan yang berasingan untuk latar depan dan latar belakang membantu memfokus pada butiran. Selain itu, ciri Avatar Ajaib membolehkan anda mencipta seni watak unik daripada foto anda. Tetapi saya menghadapi beberapa masalah fungsi semasa menggunakan ciri dalam versi percuma.

Kebaikan

 • Peningkatan kecantikan muktamad
 • Edit tirai latar mana-mana imej
 • Buat avatar

Keburukan

 • Apl itu rosak dan tidak bertindak balas

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula pada $2.99)

Muat turun

7. Artis.ai – Ciptaan wajah sebenar

Tangkapan skrin aplikasi iPhone penjana seni Artis AI

Artist.ai sesuai untuk menjana potret manusia digital. Menggunakan resapan yang stabil dan gaya unik, ia memahami gesaan anda dan mencipta karya seni asli. Terdapat beberapa gaya seni yang dikuasakan AI, termasuk anime, Van Gogh, 3D, Cyberpunk, komik, seni konseptual, dll. Selain itu, ia merupakan satu-satunya apl yang menawarkan tetapan generasi lanjutan.

Anda boleh mengubah suai peringkat proses, skala CFG dan benih seni untuk meningkatkan karya seni anda. Selain itu, anda boleh menggunakan imej rujukan untuk menyalin gaya seni. Selain itu, model AI Artnya menghasilkan ciri muka yang tepat. Saya menyukai ciri seni yang dijana semula. Anda boleh menjana semula beberapa karya seni dalam projek yang sama. Jadi, mengekalkan ciptaan anda menjadi lebih mudah.

Kebaikan

 • Pilihan generasi lanjutan
 • Menyokong imej rujukan tersuai
 • Penjanaan semula berbilang

Keburukan

 • Sekatan berat terhadap penulisan segera

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula pada $4.99)

Muat turun

8. AI ARTA – Dapatkan inspirasi seni

Tangkapan skrin aplikasi iPhone penjana AI ARTA

Apl AI ARTA dibuat untuk menjana imej yang tepat mengikut gesaan anda kerana ia dilatih dengan berjuta-juta foto daripada internet. Ia mempunyai banyak medium artistik, daripada coretan pensil lucu kepada fotorealisme yang mengagumkan. Anda juga boleh menukar foto anda menjadi karya seni atau menggunakannya sebagai rujukan.

Saya suka halaman Dapatkan Inspirasinya, yang mengumpulkan ciptaan seni terkenal artis AI dan mencipta suapan. Anda juga boleh menyemak imbas portfolio mereka. Selain itu, bahagian Surprise Me membantu mendapatkan cadangan seni yang inovatif dan menarik. Dan jangan risau jika anda seorang pemula. Aplikasi ini menyediakan tutorial untuk mencipta karya seni menggunakan AI.

Kebaikan

 • Cipta seni AI daripada lakaran
 • Suapan seni eksklusif
 • Seni Digital dan gaya Anime

Keburukan

 • Terlalu banyak iklan yang tidak sesuai

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula pada $4.99)

Muat turun

9. Seni Anime – Terokai dunia animasi

Tangkapan skrin aplikasi iPhone penjana Seni Anime AI

Memandangkan budaya anime semakin berkembang, bagaimana pula dengan membayangkan semula watak popular atau mencipta watak anime unik baharu? Penjana seni AI fantasi ini menggunakan tiga model AI, resapan anime, resapan mantap untuk seni kehidupan sebenar dan resapan fantasi untuk seni abstrak. Selepas menulis gesaan anda, pilih kategori dan gaya seni.

Anda juga boleh menjana semula karya seni untuk melaraskan saiz dan nisbah pikselnya untuk kualiti yang lebih baik. Selain itu, di kawasan pameran galeri, anda mungkin melihat imej yang cantik dan imaginatif untuk inspirasi. Anda juga boleh membuat galeri peribadi dan menyimpan semua seni jana AI anda. Saya kebanyakannya menggunakan ciri pengeluaran kelompoknya untuk menghasilkan berbilang karya seni bersama-sama.

Kebaikan

 • Tiga mod seni
 • Ciri pelarasan kualiti
 • Hasilkan seni AI dalam 3 saat

Keburukan

 • Kebanyakan ciri berada di belakang paywall

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula pada $7.99)

Muat turun

Cara apl penjana Seni AI berfungsi

Apl penjana seni AI menggunakan rangkaian saraf dalam dan algoritma pembelajaran mesin untuk menghasilkan seni digital. Algoritma ini dilatih untuk mengesan corak dan gaya untuk mencipta kepingan unik menggunakan koleksi luas karya seni yang telah dibuat. Ia menganalisis gesaan teks dan input visual serta menggunakan penapis dan kesan kreatif untuk menghasilkan karya seni asli.

Memandangkan pelbagai alternatif yang tersedia, memilih aplikasi penjana foto AI terbaik mungkin mencabar. Jadi, berikut adalah beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan:

 • Kualiti keluaran atau kaliber karya seni yang dihasilkan.
 • Apl itu sepatutnya boleh mengendalikan beberapa borang input, termasuk foto, video dan audio. Selain itu, ia harus menyediakan pelbagai gaya atau genre untuk dipilih.
 • Antara muka pengguna hendaklah ringkas dan mesra pemula.
 • Kepantasan penjanaan seni juga agak penting, terutamanya untuk pengeluaran kelompok.
 • Anda harus mengambil kira harga apl itu. Pilih apl yang kosnya boleh diterima, memandangkan ciri-ciri berkaliber dan hasil yang dihasilkannya.

Cetuskan kreativiti anda!

Apl AI Art Generator terbaik telah merevolusikan cara kami mencipta dan mengalami seni. Ini telah membuka dunia kemungkinan untuk artis dan bukan artis, membolehkan kami mencuba teknik, gaya dan bentuk ekspresi baharu. Peminat Web3 juga menggunakan penjana foto AI untuk mencipta NFT unik.

Ini kerana pencipta seni AI boleh melakukan segala-galanya daripada mencipta potret hiper-realistik kepada menghasilkan imej abstrak dan nyata. Cuba mereka jika anda ingin menambah keseronokan dan kreativiti kepada latihan seni anda. Anda mungkin hanya menemui minat baru untuk seni yang anda tidak pernah tahu wujud!

Terokai lagi…

 • Apl AI terbaik untuk iPhone dan iPad
 • Cara menggunakan ChatGPT pada Mac: 2 Cara dijelaskan!
 • Apl penulisan AI terbaik untuk iPhone dan iPad

Profil Pengarang

Ava

Ava ialah seorang penulis teknologi pengguna yang bersemangat datang dari latar belakang teknikal. Dia suka meneroka dan menyelidik produk & aksesori Apple baharu serta membantu pembaca menyahkod teknologi dengan mudah. Bersama dengan belajar, rancangan hujung minggunya termasuk menonton anime pesta.