Apple AirPods Pro 2 diumumkan: ANC yang lebih baik dan hayat bateri yang lebih lama

5

© Apple

Seperti yang dijangkakan, Apple mengeluarkan AirPods Pro generasi kedua daripada topi pada acara “Far Out” bersama iPhone baharu. NextPit mendedahkan apa yang ditawarkan oleh telinga wayarles sebenar dari Cupertino.

TL;DR

  • AirPods Pro 2 akan tersedia untuk pembelian pada 16 September pada harga $249.
  • ANC dan hayat bateri telah dipertingkatkan dengan ketara.
  • Operasi juga boleh dilakukan melalui gerak isyarat sentuh.

Tumpuan utama pada acara Apple secara semula jadi sekali lagi pada iPhone 14, tetapi pembentangan AirPods Pro 2 baharu juga ditunggu-tunggu. Secara visual, tidak banyak yang berlaku sejak AirPods Pro yang pertama dari 2019. Walau bagaimanapun, secara fungsional, Apple sudah tentu mengambil langkah yang lebih baik!

Apple AirPods Pro 2: Ini adalah ciri baharu

Selepas banyak bercakap tentang khabar angin tentang sama ada dan bagaimana reka bentuk akan berubah, kita boleh menyatakan bahawa ia kekal hampir sama. Jadi, batang ikonik akan kekal. Secara teknikal, bagaimanapun, beberapa perkara telah berubah. Sebagai contoh, cip H2 kini menggerakkan perkara di bawah hud dan sepatutnya memberikan “kualiti bunyi yang luar biasa,” menurut Apple. Fon telinga juga menampilkan pemacu baharu dan penguat baharu.

AirPods baharu dalam kes itu, di sebelahnya berharga $249

AirPods Pro baharu mempunyai sedikit persamaan dengan … AirPods Pro lama. / © Apple

Malangnya, Apple tidak banyak mendedahkan tentang pemacu baharu yang telah dirombak pada acara itu, tetapi bercakap dengan penuh semangat tentang Audio Spatial atau Audio Spatial yang diperibadikan. Walau bagaimanapun, iOS 16 diperlukan untuk yang terakhir. Caranya menarik: Anda mengimbas bentuk telinga dan kepala anda, iOS mengira fungsi pemindahan berkaitan kepala yang menyesuaikan bunyi dengan bentuk telinga dan kepala anda.

ANC juga dikatakan telah meningkat dengan ketara. Terima kasih kepada “Audio Pengiraan Lanjutan”, bunyi sepatutnya ditindas dua kali serta dalam generasi pertama.

Apple juga telah menambah baik mod ketelusan: “Ketelusan Suaian” ialah nama ciri yang dioptimumkan yang menganalisis bunyi ambien 48,000 kali sesaat. Mod ketelusan juga sepatutnya dapat menapis bunyi tapak pembinaan dengan cara ini!

Infografik tentang AirPods Pro 2 baharu

Apple memainkan semula kad kemampanan dengan AirPods Pro generasi kedua baharu. / © Apple

Operasi fon telinga juga telah dioptimumkan: Penderia sentuhan baharu memastikan anda boleh menukar kelantangan dengan gerak isyarat leret pada batang, contohnya. Untuk kesesuaian yang lebih baik, Apple kini menawarkan empat saiz fon telinga yang berbeza: Anda boleh memilih antara saiz L, M, S dan XS—jadi harus ada yang sesuai untuk setiap telinga.

Pembesar suara pada kes pengecas juga baharu. AirPods boleh ditemui pada bila-bila masa melalui cip U1 dan fungsi “Where is”, dan terima kasih kepada pembesar suara, bunyi membantu anda mencari sarung itu. Ngomong-ngomong, kini anda juga boleh memasang lanyard pada kes itu supaya anda boleh membawanya dengan selesa pada pergelangan tangan anda.

Akhir sekali, Apple juga telah meningkatkan hayat bateri. Dicas sepenuhnya, enam jam boleh dilakukan dengan ANC aktif—33% lebih banyak daripada sebelumnya. Dengan kes pengecasan, anda mendapat jumlah masa jalan selama 30 jam. Iaitu enam jam lebih daripada sebelumnya. Bagaimana anda mengecaj mereka?

´Ini adalah soalan yang sah, kerana syarikat yang berpangkalan di Cupertino juga telah menambah baik ini: Anda masih boleh menggunakan port Lightning. Walau bagaimanapun, anda juga boleh menggunakan pengecasan induktif melalui penyesuai MagSafe atau pengecas lain yang serasi dengan Qi.

Apple AirPods Pro 2: Harga dan ketersediaan

Jika anda ingin mendapatkan AirPods Pro generasi kedua, anda boleh berbuat demikian mulai hari Jumaat: Mulai 9 September jam 2 petang, fon telinga boleh ditempah, dan ia akan mula dihantar pada 23 September. Harga $249 diperlukan dalam AS.

Apakah pendapat anda tentang AirPods Pro baharu? Adakah doa ciri anda dimakbulkan atau adakah anda diam-diam mengharapkan lebih?