Apple Keluarkan iOS 16.4 RC – Cara Pasang Kemas Kini pada iPhone Anda

29
© NextPit

iOS 16.4 Apple adalah satu langkah lebih dekat dengan keluaran awam. Apple kini menghantar iOS 16.4 RC (Calon Pelepasan) kepada pembangun dan penguji beta. Melainkan terdapat pepijat atau isu yang ketara dengan binaan RC, versi awam harus tiba pada model iPhone yang serasi seawal hujung minggu. Inilah yang anda boleh jangkakan daripada peningkatan perisian utama seterusnya daripada Apple.

Binaan iOS 16.4 RC sepatutnya sama dengan binaan iOS 16.4 yang muktamad, jadi anda boleh menjangkakan ciri dan perubahan yang disertakan dalam perisian tegar ini akan sama juga. Tetapi apa yang baharu dengan keluaran khusus ini dan tidak ditemui dalam beta sebelumnya ialah Pengasingan Suara yang boleh diaktifkan semasa panggilan suara biasa dan FaceTime.

  • Jangan ketinggalan ini: Cara menggunakan Apple Watch untuk mengawal kamera iPhone dari jauh.

Apakah yang baharu dengan iOS 16.4 RC?

Ciri yang paling ketara ialah fungsi seperti pembatalan hingar yang dikenali sebagai Pengasingan Suara. Ini boleh ditemui dan didayakan dalam tetapan mikrofon dari pusat kawalan apabila menggunakan panggilan selular dan FaceTime. Pilihan lain ialah spektrum standard dan luas.

Selebihnya ialah penambahan biasa seperti emoji baharu dan sokongan pemberitahuan untuk apl web pada skrin utama. Selain daripada aplikasi Apple Music Classical khusus yang akan datang, terdapat juga penambahbaikan dalam Apple Music dan Podcast. Apl Buku akan menerima animasi pusingan halaman baharu manakala widget kini akan menyokong penjejakan atau bungkusan terus dari skrin kunci.

emoji baharu iOS 16

Watak dan variasi emoji baharu pada iOS 16.4 / © Apple, Edit oleh NextPit

Setakat kebolehaksesan, voice over akan datang ke apl Peta dan Cuaca juga. Selain itu, kesan strob daripada video akan dikurangkan jika anda menogol pada Lampu Malap daripada tetapan Gerakan. Dan dalam Foto, imej pendua akan dikesan walaupun untuk album kongsi dengan pengguna iCloud yang lain.

Khusus untuk pengguna Apple iPhone 14 (ulasan) dan iPhone 14 Pro (ulasan), Pengesanan Ranap dioptimumkan lagi. Dilaporkan sebelum ini bahawa sukan berkelajuan tinggi seperti ski dan papan salji boleh menyebabkan pencetus palsu ciri tersebut. Apple tidak menyebut bagaimana ia meningkatkan fungsi yang menggunakan sensor g-force tinggi baharu untuk mengesan ranap.

Bagaimana untuk memasang kemas kini pada iPhone anda?

Mereka yang telah mendaftar dalam program perisian Beta Apple sudah boleh memasang calon keluaran pada iPhone mereka melalui kemas kini perisian dalam bahagian umum dari tetapan. Anda boleh menyemak model iPhone Apple mana yang disokong dalam panduan iOS 16 kami.

Adakah anda merancang untuk mengemas kini kepada iOS 16.4 RC? Model iPhone manakah yang akan anda pasangkan? Beritahu kami dalam ulasan.