Bagaimana Mendapatkan Kebangkitan Perlumbaan dalam Blox Fruits

9

Kebangkitan Perlumbaan dalam Blox Fruits boleh menjadi satu kejayaan yang mencabar. Proses ini boleh mengambil sedikit masa tetapi membangkitkan perlumbaan anda penuh dengan ganjaran dan kemahiran yang menjadikannya sangat berbaloi.

Tetapi adakah anda tahu bahawa terdapat pelbagai cara untuk melakukannya? Dalam artikel ini, kami akan menerangkan cara mendapatkan Kebangkitan Perlumbaan dalam Buah Blox.

Blox Fruits Bagaimana Mendapatkan Kebangkitan Perlumbaan

Kebangkitan Perlumbaan ialah keupayaan akhir permainan yang agak baharu. Ia baru sahaja keluar pada 6 Januari. Walaupun begitu, ia memerlukan penyelesaian teka-teki, percubaan dan pencarian. Ganjaran anda bukan sahaja meningkatkan perlumbaan anda tetapi juga memperoleh kebolehan berbeza yang boleh anda gunakan untuk menjadikan pertarungan PVP anda lebih berkesan.

Terdapat juga beberapa syarat yang perlu anda penuhi sebelum anda boleh membangkitkan perlumbaan anda:

 • Anda perlu dikejutkan V3 sebelum anda boleh mendapatkan perlumbaan yang dibangkitkan
 • Anda perlu mempunyai cermin fraktal. Untuk mendapatkan ini, anda perlu mengalahkan Dough King.
 • Anda perlu mengalahkan Rip_Indra sebelum berpeluang mendapatkan kebangkitan perlumbaan

Sebaik sahaja anda telah melakukan semua ini, maka anda boleh memulakan usaha untuk ujian, menetapkan peringkat untuk kebangkitan perlumbaan anda.

 1. Mulakan dengan mengembara ke Istana di Laut. Siasat Tablet Batu Kepala Merah Raja dan libatkan diri dengannya untuk mendapatkan petunjuk tentang kebangkitan perlumbaan.
 2. Mendaki ke puncak pokok tertinggi di pulau Great Tree dan berinteraksi dengan NPC yang akan teleport anda ke Temple of Time.
 3. Sebaik sahaja anda telah melawat Temple of Time, kembali ke Great Tree dengan menggunakan keupayaan teleportasi daripada NPC dalam Temple. Apabila anda tiba di Great Tree, berhubung dengan King Red Head dan berkomunikasi dengan tablet batu. Dia akan mencadangkan pergi ke Pulau Mirage semasa Bulan Penuh.
 4. Cari Pulau Mirage semasa Bulan Penuh dan naik ke titik tertinggi yang ada. Aktifkan keupayaan perlumbaan anda dan pandang bulan selama kira-kira 20 saat sehingga ia memancarkan cahaya kepada anda.
 5. Temui peralatan Biru yang bersinar terang di pulau itu dan pergi ke Temple of Time.
 6. Cari tuil di dalam Temple of Time dan tariknya.

Sebaik sahaja anda melengkapkan langkah ini, anda telah mencapai percubaan membuka kunci untuk Kebangkitan Perlumbaan, walaupun anda belum mencapai kebolehan untuk transformasi.

Peringkat 1 Kebangkitan Perlumbaan untuk Buah Blox

Setelah anda menyelesaikan langkah di atas, anda boleh terus mendapatkan Kebangkitan Perlumbaan. Perlu diingat bahawa anda memerlukan pemain lain untuk proses ini. Hanya ikuti langkah di bawah.

 1. Mulakan dengan menunggu bulan purnama dan kemudian kumpulkan satu pasukan yang terdiri daripada tiga pemain, masing-masing dengan perlumbaan yang unik. Berdiri di hadapan pintu percubaan perlumbaan yang ditetapkan. Tiga pemain termasuk anda adalah minimum mutlak.
 2. Apabila anda dapat melihat bulan purnama dan semua pemain bersedia, aktifkan kebolehan perlumbaan anda secara serentak di hadapan pintu percubaan untuk membukanya.
 3. Masukkan dan selesaikan percubaan dalam tempoh masa yang ditetapkan. Perlu diingat bahawa ujian yang berbeza bergantung pada bangsa.
 4. Setelah ketiga-tiga pemain menyelesaikan ujian mereka, anda perlu terlibat dalam pertempuran antara satu sama lain.
 5. Pemain terakhir yang berdiri (semoga, anda!) mesti mengikut bola atau bola yang bercahaya ke jam purba.
 6. Berinteraksi dengan bola dan kemudian dengan jam purba.
 7. Masukkan gear ke dalam slot untuk melengkapkan Kebangkitan Perlumbaan. Percubaan lanjut boleh dilakukan untuk meningkatkan kemahiran dan pasif anda.

Sebaik sahaja ini berlaku, anda sepatutnya mempunyai Kebangkitan Perlumbaan! Anda juga boleh meningkatkan kemahiran anda dengan melakukan lebih banyak percubaan.

Petua untuk Kebangkitan Bangsa

Anda mungkin merasa sukar untuk terlibat dalam pertempuran dengan pemain lain. Itulah sebabnya kami menyertakan beberapa petua yang sangat penting supaya anda boleh menang, dan mendapatkan kebangkitan perlumbaan dengan lebih mudah.

 • Cuba untuk melarikan diri dan kekal selamat sehingga hanya dua pemain yang tinggal. Dengan cara ini anda tidak perlu kehilangan banyak kesihatan melawan dua pemain lain
 • Pilih untuk menggunakan serangan jarak jauh dan kombinasi/stun. Ini akan membantu anda menyelesaikan pertempuran dengan cepat.
 • Fokus untuk mengalahkan pemain yang lebih lemah dan cuba melarikan diri. Tetapi jangan serang mereka jika mereka sudah melawan orang lain. Anda menghadapi risiko pemain lain ini menyalahkan anda.
 • Kami mencadangkan menggunakan buah/senjata yang berkesan dalam situasi pemain lawan pemain (PvP). Ia membantu jika anda juga mahir dalam PvP.
 • Gunakan Buddha dan Dough. Gunakan gaya bertarung dan pedang yang kuat untuk Buddha juga.
 • Elakkan menggunakan gerakan knockback yang tinggi juga. Ini boleh mengakibatkan watak bukan pemain tersingkir jauh dari peta. Terdapat peluang yang baik untuk anda memerlukannya.

Isu utama ialah memenangi pertempuran PVP ini. Sebaik sahaja anda melakukannya, mendapatkan Kebangkitan Perlumbaan adalah milik anda. Sebaik sahaja anda berubah, terdapat percubaan lain yang boleh anda selesaikan supaya ia bertahan lebih lama.

Soalan Lazim

Apakah kaum dalam Blox Fruit?

Terdapat enam perlumbaan yang muncul dalam Blox Fruit: Manusia, Mink, Sky, Fish, Cyborg, dan Ghoul. Perlu diingat bahawa Ghoul dan Cyborg bukan lalai. Anda hanya boleh mendapatkannya dengan melengkapkan teka-teki tertentu. Permainan ini memberikan perlumbaan lain secara rawak untuk pemain baharu.

Apakah percubaan dalam Blox Fruit?

Percubaan dalam Blox Fruit ialah Percubaan Mesin, Percubaan Pembunuhan Berbunuhan, Percubaan Raja, Percubaan Kepantasan, Percubaan Air, dan Percubaan Kekuatan. Setiap percubaan sepadan dengan perlumbaan.

Kebangkitan Menanti

Sebaik sahaja anda sampai sejauh ini dalam permainan, tidak banyak perkara yang tidak boleh anda lakukan. Sudah tentu, anda boleh melakukan beberapa percubaan untuk menambah baik. Anda boleh meningkatkan kemahiran anda, tetapi anda sudah cukup hebat. Kami tahu bahawa perjalanan ke Kebangkitan Perlumbaan boleh menjadi proses yang sangat panjang, itulah sebabnya kami meneruskannya langkah demi langkah untuk memudahkannya. Komuniti Blox Fruit mengambil sedikit masa untuk memikirkan cara melakukannya kerana ia sangat baharu.

Apa pendapat anda tentang Kebangkitan Perlumbaan? Adakah proses itu berbaloi? Adakah anda tersekat pada mana-mana langkah yang telah kami nyatakan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.