Bagaimana Untuk Berkongsi Reels Instagram di Facebook

20

Ramai daripada kita telah menyertai kekili penyiaran yang menyeronokkan di Instagram. Video pendek ini telah menarik perhatian semua orang dan sangat popular serta mudah dibuat. Setelah disiarkan, menonton semasa anda mengembangkan khalayak anda dan berharap kekili anda menjadi viral boleh menjadi menarik. Salah satu cara terbaik untuk meningkatkan paparan kekili anda ialah berkongsinya di Facebook.

Pernahkah anda ingin berkongsi gulungan Instagram anda di Facebook tetapi tidak tahu caranya? Ia mudah dilakukan dan merupakan salah satu strategi yang digunakan oleh pengaruh media sosial untuk meningkatkan kesedaran jenama atau berkongsinya dengan khalayak yang lebih besar. Jika anda ingin mengembangkan khalayak anda, berkongsi gulungan ialah cara terbaik untuk mendapatkan lebih banyak pendedahan. Teruskan membaca untuk mengetahui tentang berkongsi kekili Instagram di Facebook.

Bagaimana untuk Berkongsi Kekili Instagram ke Facebook

Berkongsi gulungan Instagram ke Facebook boleh dicapai dalam beberapa langkah sahaja. Tetapi sebelum berkongsi gulungan anda, akaun Instagram dan Facebook anda mesti disambungkan. Mula-mula, mari kita tutup bagaimana untuk melakukannya. Ikuti langkah di bawah untuk memautkan akaun Instagram dan Facebook anda:

 1. Buka apl “Instagram”.
 2. Ketik ikon “profil” anda di penjuru kanan sebelah bawah skrin.
 3. Pilih ikon “hamburger” di penjuru kanan sebelah atas skrin.
 4. Pergi ke “Tetapan.”
 5. Ketik “Akaun” dan kemudian sama ada “Berkongsi ke apl lain” atau “Sediakan akaun”, bergantung pada pilihan yang tersedia untuk anda.
 6. Cari “Facebook,” ketik padanya, dan log masuk ke akaun Facebook anda jika digesa.
 7. Pilih profil/halaman “Facebook” yang anda ingin kongsikan ke Gelendong Instagram anda. Anda hanya boleh mempunyai satu jika anda tidak mempunyai Halaman Facebook lain atau profil kedua.
 8. Selepas memilih profil Facebook, ketik ikon “+” di bahagian bawah.
 9. Pilih “Kekili” di bahagian bawah.
 10. Untuk merakam kekili, lihat artikel “Apakah itu Instagram Reels” untuk mengetahui cara merakam Instagram Reel. Untuk menambahkan video daripada telefon anda, langkau ke “Langkah 11.”
 11. Untuk memilih kekili pada telefon andaketik kotak lakaran kecil “+” di penjuru kiri sebelah bawah skrin “Kekili”.
 12. Seterusnya, pilih video yang dipilih, kemudian ketik “Tambah” di penjuru kanan sebelah atas video.
 13. Ketik “Seterusnya.”
 14. Pilih “Edit video” atau ketik “Seterusnya” jika anda bersedia untuk berkongsi.
 15. Dalam skrin “Kekili baharu” yang muncul, hidupkan “Juga kongsi ke Suapan”, kemudian ketik “Seterusnya” di bahagian bawah sebelah kanan.
 16. Ketik “Kongsi” di bahagian bawah.

Anda kini telah berjaya berkongsi Reel Instagram anda ke Facebook!


Gandakan Keseronokan dengan Berkongsi Kekili

Salah satu cara terbaik untuk mendapatkan pengikut dan meningkatkan pendedahan media sosial anda ialah dengan berkongsi Reels Instagram anda di Facebook. Anda akan meningkatkan kesedaran jenama, dan Reel Instagram anda mungkin turut menjadi viral! Tidak perlu memuat naik kekili anda dua kali – kongsikannya pada kali pertama. Seperti yang dijelaskan oleh artikel ini, berkongsi gulungan ialah cara yang cepat, mudah dan menyeronokkan untuk menggunakan media sosial.

Berkongsi Gelendong Instagram ke Soalan Lazim Facebook

Siapa yang boleh melihat gulungan Instagram saya di Facebook?

Apabila anda berkongsi kekili Instagram anda di Facebook, ia akan dikongsi dalam bahagian kekili. Sesiapa sahaja yang berumur lebih daripada 18 tahun dengan akaun Facebook boleh melihat gulungan Instagram kongsi anda jika anda mempunyai akaun Instagram awam. Algoritma Facebook akan menentukan orang yang boleh melihat Reel IG anda.

Jika anda mempunyai akaun Instagram peribadi, gulungan yang anda kongsi di Facebook hanya akan ditunjukkan kepada rakan anda di Facebook.

Anda juga boleh berkongsi gelendong anda dengan rakan secara langsung menggunakan ciri kongsi Instagram.

Bolehkah saya berkongsi gulungan Instagram saya di media sosial lain selain Facebook?

Instagram membenarkan perkongsian gulungan ke media sosial lain, bukan hanya Facebook. Jika anda ingin berkongsi gulungan Instagram anda dengan akaun media sosial lain, ikuti langkah di atas. Tukar tetapan Instagram anda kepada “Berkongsi ke apl lain” atau “Sediakan akaun.” Anda akan melihat senarai media sosial lain yang boleh anda pautkan, seperti Twitter dan Tumblr.

Mengapa saya tidak boleh berkongsi gulungan Instagram saya di Facebook?

Terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan jika anda menghadapi masalah ini. Yang paling mudah ialah but semula telefon anda. Kadang-kadang itu sahaja yang diperlukan. Jika ini tidak menyelesaikan isu, cuba kosongkan cache anda pada kedua-dua apl.

Jika anda masih mengalami masalah berkongsi kekili Instagram di Facebook, pautkan semula Facebook ke akaun Instagram anda. Anda boleh melakukan ini dalam tetapan Instagram anda dalam bahagian “Akaun dan Profil”.

Bolehkah saya berkongsi Reel di Facebook selepas menyiarkannya di Instagram?

Ya awak boleh. Buka gelendong di Instagram dan ketik butang “Kongsi” yang terletak di bahagian bawah skrin. Pilih “Simpan Video”, yang akan menyimpannya ke apl foto telefon anda. Sekarang muat naik gelendong di Facebook.