Bagaimana Untuk Memadam Akaun Gravatar

2

Jika anda menyedari bahawa anda tidak menggunakan akaun Gravatar anda seperti yang anda fikirkan, atau jika anda tidak mahu mempunyai akaun lagi, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana untuk memadamkannya. Tidak seperti aplikasi dan platform lain, Gravatar tidak memudahkan pengguna memadamkan akaun mereka. Gravatar membolehkan anda menyembunyikan akaun anda dan akhirnya melumpuhkannya, tetapi memadamkannya adalah proses yang lebih rumit.

Memadam Akaun Gravatar (atau Percubaan Untuk)

Walaupun membuat Gravatar anda sendiri adalah mudah, memadam akaun Gravatar anda adalah sebaliknya. Kaedah langsung untuk memadam akaun Gravatar anda tidak wujud. Walaupun anda tidak boleh memadam akaun Gravatar anda secara langsung, anda boleh menyembunyikannya melalui akaun WordPress anda. Ikuti langkah ini untuk melihat cara ia dilakukan:

 1. Pergi ke WordPress menggunakan pelayar pilihan anda.
 2. Log masuk ke akaun anda.
 3. Klik pada pilihan “Tetapan” pada bar sisi kiri.
 4. Teruskan ke tab “Perbincangan” di bawah.
 5. Klik pada kotak “Tunjukkan Avatar” di bahagian atas halaman.
 6. Pergi ke butang “Simpan Perubahan”.

Melakukan ini hanya menyembunyikan Gravatar anda daripada halaman web WordPress. Walau bagaimanapun, ia tidak mengalih keluarnya secara kekal. Anda juga boleh memilih avatar lalai, yang boleh menjadi avatar “Orang Misteri” yang mungkin pernah anda lihat sebelum ini atau jenis avatar yang dihasilkan. Anda juga mempunyai pilihan untuk menyembunyikan profil Gravatar anda, yang merupakan perkara terbaik seterusnya untuk melumpuhkannya. Untuk melumpuhkan Gravatar anda, ikut arahan ini:

 1. Buka penyemak imbas pilihan anda dan pergi ke Gravatar.
 2. Klik pada butang “Log masuk” di penjuru kanan sebelah atas skrin.
 3. Pergi ke pilihan “Profil Saya”.
 4. Teruskan ke “Lihat Profil” pada halaman profil anda.
 5. Pilih pilihan “Sembunyikan Profil Saya” di bahagian bawah halaman.

Itu sahaja. Terdapat cara lain untuk melumpuhkan Gravatar anda. Ikuti langkah di bawah untuk melihat cara ia dilakukan:

 1. Pergi ke Gravatar dan log masuk ke akaun anda. Pastikan anda juga log masuk ke akaun WordPress anda.
 2. Teruskan ke “Lumpuhkan Gravatar Saya” muka surat.
 3. Pilih pilihan “Lumpuhkan Gravatar saya”.
 4. Sahkan bahawa anda ingin melumpuhkan akaun Gravatar anda.

Walaupun ini akan melumpuhkan akaun Gravatar anda buat sementara waktu, ia tidak akan dipadamkan secara kekal. Anda akan dapat memulihkan akaun anda pada bila-bila masa yang anda mahu. Bukan itu sahaja, tetapi jika 30 hari telah berlalu sejak anda melumpuhkan akaun anda, ia akan dipulihkan secara automatik. Dalam erti kata lain, Gravatar tidak membenarkan akaun anda dilumpuhkan selama lebih daripada sebulan.

Menurut Gravatar, jika anda ingin memadam akaun anda secara kekal, anda juga perlu menutup akaun WordPress anda. Memadam akaun WordPress anda adalah kekal, dan anda akan kehilangan semua data dan kandungan anda untuk selamanya. Jadi, pilihan ini tidak membuahkan hasil jika anda hanya mahu memadamkan akaun Gravatar anda.

Kaedah terakhir yang anda boleh cuba memadamkan akaun Gravatar anda adalah dengan menghubungi pasukan sokongan Gravatar dan meminta mereka memadamkan akaun anda secara kekal. Jika anda tidak dapat menghubungi mereka, atau jika anda dihalang dengan cara lain, satu-satunya pilihan lain yang anda ada ialah memadam akaun WordPress anda.

Memahami Pilihan Anda Dengan Gravatar

Walaupun Gravatar ialah tapak web berguna yang membolehkan anda menggunakan foto profil yang sama untuk semua halaman web WordPress, anda mungkin tidak memerlukannya lagi. Jika anda ingin memadam akaun Gravatar anda, anda mempunyai dua pilihan. Anda boleh sama ada menyembunyikan profil anda atau melumpuhkannya buat sementara waktu. Malangnya, tiada cara langsung untuk memadamkan akaun Gravatar anda secara kekal.

Pernahkah anda cuba memadam akaun Gravatar anda sebelum ini? Apa yang anda lakukan yang berjaya? Beritahu kami tentang pengalaman anda dengan cuba memadamkan Gravatar anda dalam ulasan.