Bagaimana untuk memadam akaun Samsung anda daripada peranti Galaxy anda?

4
© NextPit

Jika anda mempunyai akaun Samsung pada telefon pintar Samsung anda, anda tidak boleh memadamkan akaun anda secara langsung daripada telefon anda. Kami akan menerangkan kepada anda cara mengalih keluar akaun anda dalam tutorial pantas ini.

Samsung adalah satu-satunya pengeluar Android yang bersaing dari jauh dengan Apple dari segi ekosistem produk. Di tengah-tengah ekosistem ini ialah telefon pintar Galaxy, tetapi juga dan di atas semua akaun Samsung anda. Ia memautkan semua objek anda yang disambungkan di rumah pintar anda, membolehkan anda mencari telefon pintar Samsung anda apabila anda kehilangannya dan memberikan anda akses kepada ciri dan aplikasi Samsung eksklusif.

  • Baca juga: Petua terbaik untuk One UI 4

Tetapi jika anda ingin keluar dari gelembung Samsung, anda tidak boleh melakukannya terus dari telefon pintar anda. Anda perlu terlebih dahulu memutuskan sambungan akaun Samsung anda daripada telefon pintar anda, dan kemudian memadamkannya daripada penyemak imbas.

Alih keluar akaun Samsung anda daripada telefon pintar Galaxy anda

  1. Pergi ke tetapan One UI dan akses akaun Samsung anda melalui jubin di bahagian atas skrin.
  2. Tatal ke bawah dan tekan Log keluar.
  3. Sahkan pilihan anda.

Bagaimana untuk memadam akaun Samsung

Bagaimana untuk memadam akaun Samsung anda dari telefon pintar Galaxy anda / © NextPit

Akaun Samsung anda tidak lagi disambungkan ke telefon pintar anda, tetapi ia masih belum dipadamkan.

Padamkan akaun Samsung anda secara kekal

  1. Log masuk ke anda akaun Samsung daripada pelayar web.
  2. Ketik pada blok yang mengandungi gambar profil anda dan nama anda.
  3. Ketik tab Profil dan kemudian ketik Urus akaun Samsung saya.
  4. Klik pada Padam akaun saya.
Bagaimana untuk memadam akaun Samsung anda

Bagaimana untuk memadam akaun Samsung anda / © NextPit

Sekali lagi, anda perlu mengesahkan pilihan anda sekurang-kurangnya dua kali dan Samsung akan menunjukkan kepada anda pelbagai ciri, aplikasi dan keistimewaan yang anda akan hilang. Walau apa pun, anda sentiasa boleh mencipta semula satu. Tetapi anda perlu menggunakan alamat e-mel yang berbeza daripada yang dipautkan ke akaun anda sebelum ini.

Sekian untuk tutorial ini tentang cara memadam akaun Samsung anda. Adakah anda mendapati ia berguna? Adakah anda fikir Samsung perlu memudahkan untuk memadamkan akaun Samsung anda? Adakah anda menggunakan akaun Samsung? Atau adakah anda mendapati ia tidak berguna?