Bagaimana Untuk Memadam Semua Tweet Semula dalam Twitter

41

Ciri Retweet Twitter adalah serupa dengan ciri perkongsian platform media sosial yang lain. Anda boleh Tweet semula ulasan atau Tweet pengguna lain, dan mereka boleh melakukan perkara yang sama pada apa sahaja yang anda siarkan di platform.

Tweet semula adalah salah satu perkara yang memacu Twitter dan mana-mana akaun Twitter pengguna tertentu. Agak mudah untuk mencari tweet orang lain yang anda suka sekurang-kurangnya sama seperti tweet anda sendiri. Siapa yang boleh menahan tweet semula apabila itu berlaku? Jika anda telah banyak mengetweet semula sehingga membayangi tweet anda, membersihkan tweet semula anda boleh menjadi idea yang bagus. Malangnya, tiada pemadaman besar-besaran di Twitter. Anda tidak boleh menyahikut, tidak suka atau memadamkan apa-apa secara pukal.

Adakah ini bermakna anda perlu menghabiskan banyak masa untuk memadamkan tweet semula anda secara manual? Nasib baik, tidak. Terdapat beberapa penyelesaian yang boleh anda gunakan jika anda ingin memadamkan tweet semula anda secara besar-besaran. Mari kita lihat apakah mereka.

Menggunakan Perisian Pihak Ketiga

Setiap kali platform tidak menawarkan pilihan asli yang sangat diperlukan, kemungkinan beberapa pembangun akan menemui jalan untuk mengatasinya. Sebagai platform yang tidak mempunyai ciri tertentu yang pengguna suka lihat, Twitter tidak terkecuali.

Terdapat banyak apl dan program yang boleh anda gunakan untuk menyingkirkan semua tweet semula yang tidak diingini sekaligus. Setiap daripada mereka menawarkan set cirinya sendiri, jadi anda harus melakukan penyelidikan sebelum mencari yang terbaik.Perkhidmatan ini meletakkan anda mengawal akaun Twitter anda apabila pembangun platform gagal berbuat demikian.

Salah satu pilihan yang paling komprehensif dan mesra pengguna untuk memadam Tweet Semula ialah Circleboom. Anda boleh memadamkan suka, Tweet, Tweet Semula dan banyak lagi. Berikut ialah cara menggunakan Circleboom untuk memadamkan Tweet Semula anda dengan cepat di Twitter:

 1. Buka pelayar web dan pergi ke akaun Twitter anda. Kemudian, buka tab baharu dan buat anda Akaun Circleboom.
 2. Akaun Twitter anda akan disegerakkan dengan Circleboom dan anda akan melihat Papan Pemuka anda. Klik ikon Twitter pada menu di sebelah kiri.
 3. Klik Padam RT.
 4. Klik butang Padam Semua atau tatal senarai dengan mengklik kotak semak di sebelah kiri setiap Tweet Semula yang ingin anda padamkan.

Circleboom menawarkan banyak fungsi. Anda boleh memadamkan semua Tweet, Tweet Semula dan suka anda. Tapak web menjadikan pemadaman Tweet Semula pantas dan mudah. Tetapi, terdapat aplikasi Circleboom juga!

Satu lagi contoh yang baik ialah Pemadam Tweetpilihan bergaya yang telah dicuba oleh ratusan ribu pengguna Twitter.

Walaupun ia mungkin kelihatan seperti tugas yang sukar, TweetDeleter sebenarnya memudahkan untuk memadamkan semua Tweet Semula anda. Ini caranya:

 1. Lawati tapak web TweetDeleter dan klik Log Masuk.
 2. Jika anda sudah log masuk ke Twitter pada penyemak imbas anda, anda boleh mengklik Benarkan. Jika anda tidak log masuk, lakukan pada halaman ini.
 3. Selepas log masuk, anda akan melihat Papan Pemuka Twitter anda. Dalam bar menu, klik pada Jenis Tweet. Kemudian, tapis untuk Tweet Semula.
 4. Klik kotak semak kosong di bahagian atas senarai. Ia akan bertukar menjadi biru dengan tanda putih.
 5. Klik Pilih semua (item).
 6. Klik Padam di bahagian bawah skrin.

Kini, Tweet Semula anda akan hilang. Perlu diingat jika anda menggunakan versi percuma Pemadam Tweet, anda hanya boleh memadamkan lima Tweet Semula setiap hari dan anda tidak boleh menapis mengikut tweet semula. Jika anda menggunakan versi percuma, anda perlu memilih semua Tweet anda atau memadam semua Tweet anda.

Pemadam Tweet membolehkan anda menyemak imbas tweet anda dengan pantas, termasuk tweet semula, dan memilih serta memadamkan banyak daripadanya sekaligus, malah anda boleh menyediakan pemadaman automatik. Ia mengalih keluar tweet untuk selamanya, jadi ia tidak akan kelihatan kepada sesiapa sahaja. Versi percuma mengehadkan bilangan tweet boleh dipadam setiap hari, manakala pilihan premium memberi anda 3,000 pemadaman, dan yang tidak terhad memberi anda infiniti.

Jika anda mahukan lebih kawalan ke atas akaun anda, Tweet Attacks Pro adalah satu lagi pilihan hebat. Tiada apa-apa yang anda tidak boleh lakukan dengan aplikasi itu, jadi ia sudah pasti boleh mengendalikan pemadaman semua tweet semula anda. Semua fungsi Tweet Attacks Pro mematuhi 100% API Twitter, memastikan anda tidak disekat.

Pemadam tweet semula Tweet Attacks Pro tidak menyediakan pilihan percuma, tetapi anda masih boleh mencubanya dengan harga $7 selama tiga hari. Walaupun aplikasi tidak terbuka untuk mencuba dalam apa jua cara, ia menyediakan banyak fungsi dan kawalan Twitter yang berguna.

Tambahan pula, banyak apl lain membenarkan anda memadamkan semua tweet semula anda sekali gus, dan anda pasti ia juga menawarkan pelbagai ciri berguna.

Berikut adalah perkataan berhati-hati. Apabila mencari perisian yang sempurna, buat kerja rumah anda dan pastikan ia sah. Terdapat juga program penipuan di luar sana yang menyasarkan data anda.

Dengan perisian yang betul, memadamkan tweet semula anda sepatutnya menjadi satu kek. Ia biasanya tidak mengambil lebih daripada beberapa ketikan atau klik untuk menyingkirkan semua tweet dan tweet semula yang anda tidak mahu lihat lagi.

Anda juga boleh alih keluar sebutan daripada Twitter jika anda mengalami sebutan spam atau lebih suka memadamkan sebutan tertentu atas sebarang sebab.

Menggunakan Skrip untuk Memadam Tweet Semula Twitter

Jika pengekodan adalah sesuatu yang anda rasa menyeronokkan, ini boleh menjadi cara terbaik untuk menyingkirkan semua tweet semula yang tidak diingini. Walaupun tidak, ia lebih mudah daripada yang anda fikirkan.

Inilah yang anda perlu lakukan:

 1. Buka Chrome. (Atau muat turun dan pasang Chrome dahulu).
 2. Log masuk ke akaun Twitter anda dan navigasi ke tweet anda.
 3. Buka konsol nyahpepijat dengan menekan F12 pada papan kekunci anda.
 4. Pergi ke tab Konsol dan tampal skrip berikut:

setInterval(
function() {
t = $( '.js-actionDelete button' ); // get delete buttons
for ( i = 0; true; i++ ) { // count removed
if ( i >= t.length ) { // if removed all currently available
window.scrollTo( 0, $( document ).height() ); // scroll to bottom of page - loads more
return
}
$( t[i] ).trigger( 'click' ); // click and remove button from dom
$( 'button.delete-action' ).trigger( 'click' ); // click and remove button from dom
}
}, 2000
)

Bergantung pada bilangan tweet dan tweet semula, ini akan mengambil masa yang berbeza-beza. Anda juga mungkin perlu memuat semula halaman dan mengulangi proses ini beberapa kali sebelum keseluruhan senarai dibersihkan.

Skrip ialah cara terbaik untuk mengatasi batasan Twitter, dan orang lain boleh membantu anda memanipulasi pengikut, suka dan hampir semua perkara lain secara pukal. Anda boleh menemui kesemuanya dalam talian, jadi jangan ragu untuk mencubanya.

Soalan Lazim

Jika anda mempunyai lebih banyak soalan, teruskan membaca.

Bolehkah saya memulihkan Tweet yang dipadamkan?

Terdapat beberapa cara anda boleh memulihkan Tweet anda yang dipadamkan. Sesetengah tapak web dan perkhidmatan pihak ketiga mendakwa memulihkan Tweet yang dipadamkan tetapi perlu dinyatakan bahawa beberapa pilihan ini adalah penipuan.

Twitter mempunyai pilihan arkib bermakna anda boleh gunakan untuk memulihkan Tweet yang dipadamkan. Mengikuti langkah ini: Lagi>Tetapan & Privasi> Muat turun arkib data anda, anda boleh memuat turun fail zip yang mengandungi Tweet yang telah anda padamkan. Malangnya, proses ini mengambil masa kira-kira 24 jam untuk memulihkan Tweet yang dipadamkan.

Jika anda menggunakan Pemadam Tweet (seperti yang ditunjukkan di atas) terdapat pilihan untuk menyimpan Tweet di sana juga.

Bagaimanakah cara saya memadam Tweet di Twitter?

Anda boleh memadam Tweet anda di tapak web Twitter dengan mengikuti langkah berikut:

1. Klik Profil di sebelah kiri dan tatal ke Tweet yang anda ingin padamkan. Kemudian, klik pada tiga titik mendatar di sudut kanan atas.

2. Klik Padam dalam menu lungsur turun.

Seperti yang dinyatakan di atas, tiada pilihan padam massa di Twitter. Jika anda lebih suka kaedah ini, anda perlu mengulangi langkah ini untuk setiap Tweet yang ingin anda buang.

Kata Akhir

Sehingga Twitter memutuskan untuk memperkayakan platformnya dengan ciri seperti penyingkiran tweet semula pukal, pilihan di sini ialah pilihan utama anda. Dari sudut pandangan Twitter, ini TIDAK akan menjadikan platform lebih kaya sama sekali. Ia akan menjadi lebih “lemah” jika terlalu ramai pengguna memadamkan barangan secara besar-besaran.

Untuk itu, kebanyakan orang mungkin akan menggunakan apl pihak ketiga, terutamanya kerana kemudahan dan kemudahan penggunaan. Selain itu, kebanyakan apl pemadam tweet semula Twitter adalah percuma.

Jika anda memutuskan untuk menggunakan skrip, langkah di atas sepatutnya mencukupi untuk semua orang. Anda sentiasa boleh mengubah suai skrip supaya sepadan dengan keperluan anda juga. Skrip juga merupakan cara yang lebih selamat untuk memadam tweet semula kerana anda tidak log masuk ke akaun Twitter anda untuk mengakses apl lain. Aplikasi itu mungkin tidak mempunyai niat buruk, tetapi penggodam di belakang tabir pasti boleh.