Bagaimana untuk menetapkan semula halaman Jelajah Instagram pada iPhone (2023)

7
How-to-reset-Instagram-explore-page-on-iPhone

Adakah anda menemui kandungan yang tidak relevan atau berulang pada halaman Jelajah Instagram anda? Kemudian anda harus menetapkan semula dan menyesuaikan halaman Jelajah Instagram anda untuk melihat siaran baharu dan menemui akaun.

Dalam artikel ini, saya akan memberitahu anda bagaimana anda boleh menetapkan semula halaman Jelajah Instagram pada iPhone anda. Sama ada anda pengguna Instagram yang berpengalaman atau baru bermula, kaedah yang dinyatakan di sini adalah satu kek.

Bagaimanakah halaman Teroka Instagram berfungsi

Kandungan Instagram telah meningkat dengan pesat sejak kebelakangan ini. Ia menyediakan cadangan kandungan tersuai dalam kawasan Teroka. Jadi pengguna boleh mencari kandungan yang relevan dan trend dengan pantas. Oleh itu, imej dan video pada halaman Jelajah Instagram bergantung pada pilihan dan minat pengguna.

Algoritma Instagram mempertimbangkan banyak elemen, seperti suka, ulasan dan perkongsian siaran, bersama-sama dengan orang yang anda ikuti dan perkara yang anda suka sebelum ini. Jadi, setiap pengguna menerima pengalaman individu terima kasih kepada algoritma, yang sering dikemas kini dengan kandungan segar.

Walau bagaimanapun, algoritma kadangkala menunjukkan kandungan rawak yang menjejaskan pengalaman pengguna anda. Tetapi menetapkan semula halaman Teroka menyelesaikan isu tersebut.

3 Cara untuk menukar halaman Jelajah Instagram anda pada iPhone

Algoritma bergantung pada perkara yang anda cari pada platform untuk menentukan minat anda. Jadi, mengosongkan sejarah carian anda akan menetapkan pengesyoran kepada lalai.

1. Kosongkan sejarah carian anda

 1. Buka apl Instagram pada iPhone anda.
 2. Ketik ikon profil di bahagian bawah.
 3. Ketik menu hamburger di bahagian atas sebelah kanan → pilih Aktiviti Anda.

  Buka Instagram, ketik pada ikon profil, ketik pada menu hamburger, sekarang pilih aktiviti anda

 4. Tatal ke bawah dan ketik Carian terbaharu.
 5. Ketik Kosongkan semua → untuk mengesahkan, dan ketik Kosongkan semua sekali lagi.

  Ketik Carian Terkini, Pilih padam semua, ketik padam semua

Anda tidak boleh membuat asal tindakan ini, tetapi Instagram masih akan mencadangkan hasil apabila anda menaip istilah yang sudah dicari.

2. Padam dan pasang semula apl Instagram

Ideanya adalah untuk mengosongkan cache Instagram.

Malangnya, tidak seperti Android, iPhone tidak menyediakan sebarang cara langsung untuk ini. Jadi, anda boleh memadamkan aplikasi dan memasangnya semula daripada App Store. Ia akan mengalih keluar semua data yang berkaitan daripada iPhone anda.

Padamkan Apl Instagram pada Skrin Utama iPhone

Jika anda tidak menyukai beberapa siaran pada halaman temuan, anda boleh menghentikannya secara manual daripada dipaparkan. Kaedah ini mungkin mengambil sedikit masa, tetapi ia merupakan teknik yang paling berkesan untuk mendidik algoritma tentang perkara yang anda suka.

3. Tukar tetapan secara manual pada halaman Jelajah Instagram

 1. Buka Instagram → ketik ikon carian di bahagian bawah.
 2. Ketik dan tahan pada imej atau video yang anda tidak minati.
 3. Pilih Tidak berminat.

  Pilih perkara yang anda suka lihat untuk menetapkan semula halaman Jelajah Instagram

Ia akan menyembunyikan siaran daripada pengesyoran anda dan memastikan sebarang siaran daripada akaun itu tidak pernah muncul. Sekarang, ulangi prosedur ini setiap kali anda menemui kandungan yang tidak berkaitan. Begitulah cara anda boleh menyesuaikan halaman penerokaan Instagram anda.

Jadi, itu sahaja untuk hari ini, kawan!

Halaman Instagram Explore menapis dan menjajarkan kandungan mengikut minat anda. Selepas menetapkannya semula, algoritma akan mengambil sedikit masa untuk menyesuaikan diri dengan perubahan anda dan berfungsi seperti yang anda mahu. Jadi, sila bersabar!

Terokai lagi…

 • Bagaimana untuk menambah teks alt pada siaran Instagram pada iPhone
 • Bagaimana untuk menyembunyikan status aktif anda di Instagram
 • Apa yang berlaku apabila anda menyekat seseorang di Instagram
 • Bagaimana untuk memadamkan cerita yang diarkibkan di Instagram