Bagaimana untuk mengaktifkan ciri menunggu panggilan WhatsApp pada Android

15

© NextPit

WhatsApp telah mengeluarkan kemas kini baharu yang menghidupkan semula ciri dari tahun 90-an. Tetapi anak syarikat Facebook tidak melaksanakannya dengan sempurna. Walau bagaimanapun, ia masih menambah nilai sebenar. Berikut ialah cara untuk mengaktifkan ciri tunggu panggilan pada WhatsApp untuk Android.

Jika anda menggunakan WhatsApp, anda harus melawati Gedung Play Google pada masa ini. Terdapat kemas kini untuk apl messenger yang mempunyai semuanya. Dua fungsi baharu telah ditambah, dan terdapat beberapa pembetulan pepijat dan kemas kini keselamatan juga.

Panggilan WhatsApp kembali ke tahun 90-an

Jika anda membuat panggilan telefon dengan telefon bimbit pada tahun 90-an dan orang lain menelefon pada masa yang sama, ini ditandakan dengan bunyi ketukan. Anda juga boleh mendail nombor lain ke dalam panggilan semasa. Dengan kemas kini ke WhatsApp versi 2.19.352, ciri purba ini kini hadir ke apl pemesejan. Ia tidak sempurna, bagaimanapun.

  • Bagaimana untuk menyemak sama ada anda telah disekat di WhatsApp!

Jika anda dipanggil melalui WhatsApp semasa panggilan berterusan, anda juga akan mendengar ini masuk dengan syarat anda mempunyai kemas kini. Pemanggil mengetuk telefon bimbit mereka dan dengan itu memberi isyarat bahawa persediaan panggilan mungkin akan berlaku. Walau bagaimanapun, masalahnya ialah anda hanya boleh menerima panggilan jika panggilan lain telah ditamatkan. Jadi menahan panggilan pertama bukanlah satu pilihan. Tetapi inilah kelebihan besar panggilan menunggu pada hari itu. Pemanggil kemudiannya boleh diketepikan sebentar dan panggilan penting kemudiannya boleh diteruskan.

Anda boleh mendapatkan lebih banyak video mengenai topik teknologi semasa di halaman video kami.

Kemas kini kepada WhatsApp versi 2.19.352 secara teorinya harus dipasang secara automatik pada telefon pintar anda. Jika tidak, anda perlu melawati Gedung Google Play. Satu lagi kemungkinan ialah memuat turun APK rasmi. Walau bagaimanapun, anda harus berhati-hati untuk mendapatkan perisian hanya dari WhatsApp itu sendiri. Kami mengesyorkan agar hanya pengguna berpengalaman yang memasang APK sedemikian.

Ciri panggilan menunggu sudah tersedia di WhatsApp untuk iOS. Ciri itu kini tidak lagi eksklusif untuk telefon pintar Apple.

  • Bagaimana untuk mendapatkan WhatsApp pada tablet anda