Bagaimana untuk mengambil tangkapan skrin tanpa nama di Instagram

3

© NextPit

Kemas kini Instagram tidak akan berhenti pada tahun 2018. Sekiranya anda belum mengetahuinya, apl itu kini memberitahu pengguna jika seseorang mengambil tangkapan skrin cerita mereka, sama seperti yang dilakukan oleh Snapchat.

  • Bagaimana untuk membuat cerita Instagram seperti pro
  • Petua dan kiat Instagram: Manfaatkan apl kegemaran anda sepenuhnya

Mulai sekarang, setiap kali anda mengambil tangkapan skrin pada salah satu cerita apl, ikon bintang akan muncul di sebelah nama anda dalam senarai orang yang telah melihat siaran itu. Jelas sekali, hanya pencipta cerita yang mempunyai akses kepada senarai. Jika anda masih belum tergoda untuk mengambil tangkapan skrin, kali seterusnya anda berbuat demikian Instagram akan memberitahu anda dengan satu mesej yang mengatakan, “Lain kali anda mengambil tangkapan skrin atau rakaman skrin, orang yang menyiarkan cerita itu akan dapat lihat”.

tangkapan skrin instagram

Berhati-hatilah wahai penguntit kecil! / © NextPit

Tetapi tidak perlu risau. Kami akan menunjukkan kepada anda helah mudah yang akan mengekalkan tabiat tangkapan skrin anda tanpa nama.

Teruskan, tangkap skrin semua yang anda mahu

Semudah kedengaran, jika anda melayari cerita seseorang yang anda ikuti dan atas sebab tertentu anda berpendapat bahawa foto atau video tertentu perlu ada dalam pustaka anda, tetapi tidak mahu orang itu tahu, letak sahaja telefon anda ke dalam mod kapal terbang sebelum anda mengambil tangkapan skrin. Dengan cara ini anda akan keluar tanpa cedera.

Sila ambil perhatian bahawa Instagram sedang menyesuaikan kemas kini ini untuk memberitahu tangkapan skrin secara beransur-ansur, jadi ciri ini mungkin didayakan atau mungkin tidak untuk anda pada masa ini.

Adakah anda telah dimaklumkan bahawa tabiat tangkapan skrin anda tidak lagi tanpa nama? Beritahu kami dalam ulasan!