Bagaimana untuk menukar video anda kepada GIF dengan WhatsApp

16

© NextPit

Salah satu ciri menyeronokkan WhatsApp membolehkan anda membuat GIF daripada mana-mana video yang telah anda rakam dengan telefon anda. Klip boleh berpanjangan sehingga enam saat, diambil daripada sebarang video panjang, dan kemudian ditukar dalam apl. Dalam artikel ini, kami menunjukkan kepada anda caranya.

Mudah untuk berkongsi GIF tersuai yang menyeronokkan dengan rakan anda. Selain keupayaan untuk mencari dan menghantar GIF daripada Giphy atau Tenor, anda kini boleh membuat GIF anda sendiri dalam WhatsApp dengan menukarnya daripada video. Video sumber mesti terletak dalam gulungan kamera anda dan dipotong hingga enam saat atau kurang dalam proses membuat GIF. Inilah cara untuk melakukannya dari awal hingga akhir.

Bagaimana untuk menukar video kepada GIF dan menghantar dengan WhatsApp:

  • Rakam video yang anda ingin jadikan GIF.
  • Buka perbualan dalam WhatsApp.
  • Ketik ikon lampiran (klip kertas) di bahagian atas sebelah kanan.
  • Pilih Galeri.
  • Pilih video yang ingin anda tukar kepada GIF.
Petua ciri gif video whatsapp AndroidPIT

Buka perbualan dan pilih video anda untuk ditukar. / © ANDROIDPIT

  • Dalam editor video yang muncul, ketik ikon camcorder di bahagian atas sebelah kanan sekali. Anda sepatutnya melihat GIF muncul di tempatnya.
  • Edit video seperti yang anda mahukan, tetapi video mestilah di bawah enam saat untuk ditukar.
  • Apabila anda selesai memangkas video dan menambah mesej pilihan, hanya ketik ikon anak panah hijau untuk menghantar.
Petua ciri gif video whatsapp AndroidPIT 2

Ketik camcorder, potong video, tukar kepada GIF dan hantar. / © ANDROIDPIT

Dan kini anda telah menukar video anda kepada GIF. tahniah! Nikmati menghantar semua jenis GIF yang menyeronokkan kepada rakan dan keluarga anda.

Adakah terdapat sebarang petua dan helah lain yang anda ingin lihat oleh kami? Apakah jenis GIF yang akan anda hantar? Pastikan anda memberitahu kami dalam ulasan, dan jangan lupa untuk menyemak artikel WhatsApp kami yang lain tentang ciri terkini serta petua dan kiat teratas kami!