Bagaimana untuk menyahaktifkan butang Bixby pada Galaxy S8, S8+ dan Note 8

7

© NextPit

Dengan Galaxy S8, S8+ dan Note 8 baru-baru ini, Samsung telah memperkenalkan butang perkakasan fizikal baharu khusus untuk pembantu maya Bixby. Selama beberapa bulan, pengeluar Korea Selatan telah berjuang untuk menghalangnya daripada dipetakan semula atau diprogramkan semula, tetapi syukurlah Samsung kini akhirnya membenarkan anda untuk melumpuhkan butang Bixby. Ketahui cara melakukannya dalam artikel ini.

  • Petua dan petua untuk Galaxy S8 anda
  • Bagaimana untuk menyelesaikan masalah biasa dengan Galaxy S8

Apabila Samsung mula-mula memperkenalkan Bixby, kami membayangkan ia akan diperkenalkan dengan cepat pada telefon pintar jenama itu. Malangnya, lebih daripada 6 bulan selepas pengumumannya, pembantu digital Samsung masih tidak tersedia dalam banyak bahasa, yang mengecewakan ramai orang di seluruh dunia. Hanya tersedia dalam bahasa Korea dan Inggeris, Bixby membuatkan ramai pengguna menunggu. Bagi sesetengah pengguna AS, walaupun ia tersedia dalam bahasa Inggeris, ia mengecewakan kerana ia tidak berfungsi dengan baik.

Mengapakah Bixby begitu lambat untuk mempelajari bahasa baharu, dan mengapa ia tidak dapat mengendalikan bahasa Inggeris dengan baik? Ia hanyalah masalah data yang besar: ia memerlukan simpanan data yang lebih besar untuk dianalisis melalui pembelajaran mesin untuk menambah baik.

Samsung telah salah untuk mendedikasikan butang itu secara eksklusif kepada pembantu mayanya Bixby. Seperti yang sering berlaku, pembangun komuniti menemui cara untuk memetakan semula butang Bixby pada Galaxy S8. Yang menghairankan, Samsung segera menyekat ini, tetapi selepas beberapa bulan, gergasi mudah alih itu akhirnya membenarkan kemungkinan untuk menyahaktifkan butang Bixby. Begini cara melakukannya.

Bagaimana untuk melumpuhkan butang Bixby pada Samsung Galaxy S8, S8+ dan Note 8

  • Pertama sekali, anda perlu mempunyai kemas kini terkini Samsung. Pastikan anda menyemak Tetapan > Kemas Kini Perisian > Muat turun kemas kini secara manual untuk melihat sama ada ia terkini.
perisian androidpit galaxy note 8

Pastikan telefon pintar anda dikemas kini. © NextPit

  • Kemudian, buka Bixby seperti biasa, dengan mengklik pada butang fizikal di sebelah kiri.
  • Muat turun kemas kini terkini (jika belum selesai).
  • Dari skrin Bixby utama, ketik ikon Tetapan di penjuru kanan sebelah atas skrin anda. Tetingkap akan dibuka di bahagian atas dengan gelangsar ditetapkan ke kedudukan Hidup. Anda kemudian boleh memilih untuk melumpuhkan kekunci Bixby dengan menetapkannya ke kedudukan Mati.
androidpit bixby keluarkan

Klik pada peluncur di bahagian atas sebelah kanan untuk mengaktifkan atau menyahaktifkan Bixby. © NextPit

Walau bagaimanapun, sila ambil perhatian bahawa menekan lama butang Bixby masih akan mengaktifkan Suara Bixby. Ini tidak boleh dilumpuhkan, setakat ini. Tetapi, sekurang-kurangnya tekan pendek kekunci secara tidak sengaja tidak akan melancarkan apa-apa sebaik sahaja anda melumpuhkan kekunci dengan langkah di atas. Akhir sekali, jika anda ingin mengaktifkan semula butang Bixby, hanya leret ke kanan pada skrin utama untuk membuka pembantu digital dan mengaktifkannya semula.

Adakah anda melumpuhkan butang Bixby? Jika ya, mengapa?