Bagaimana untuk Menyahlarang dalam Snapchat

29

Ia adalah hari biasa. Anda sedang menyemak Snapchat anda, dan boom: anda diharamkan. Bagaimanakah ini berlaku? Walaupun sesetengah orang mungkin tahu mengapa mereka diharamkan, yang lain berada dalam kegelapan sepenuhnya.

Nasib baik, terdapat kaedah yang boleh anda gunakan untuk tidak diharamkan. Lebih tepat lagi, terdapat tiga cara di mana anda boleh tidak diharamkan daripada Snapchat. Dalam artikel ini, kami akan mendedahkan setiap satu.

Kaedah untuk Tidak Dilarang Daripada Snapchat

 • Seperti yang dinyatakan, terdapat tiga cara untuk tidak dilarang daripada rangkaian media sosial ini: Membuka kunci akaun Snapchat anda
 • Menghubungi Sokongan Snapchat
 • Memfailkan aduan melalui Better Business Bureau (BBB)

Mari kita terangkan dengan lebih terperinci.

Buka Kunci Akaun Anda

Cara pertama untuk tidak dilarang daripada Snapchat ialah membuka kunci akaun anda. Walau bagaimanapun, ini mungkin lebih mudah diucapkan daripada dilakukan. Ambil perhatian bahawa kaedah pertama ditujukan untuk mereka yang menerima larangan sementara (yang akan kami jelaskan dalam satu minit).

Berikut ialah cara untuk meneruskan:

 • Pergi ke ini pautan laman webdan pilih “Buka kunci”.
 • Akaun anda akan dibuka tidak lama lagi. Jika ia tidak berfungsi serta-merta, anda mungkin perlu menunggu 48 jam.

Hubungi Sokongan Snapchat

Pasukan Sokongan Snapchat dilengkapi dengan jawapan kepada soalan yang paling biasa. Paling penting, cara untuk membantu anda menyahlarang akaun anda. Tetapi bagaimanakah Sokongan Snapchat boleh membantu anda dengan isu ini?

Berikut ialah enam langkah mudah untuk diikuti:

 1. melawat Sokongan Snapchat.
 2. Klik pada “Saya tidak boleh mengakses akaun saya.”
 3. Di bawah “Oh, tidak! Beritahu kami lebih lanjut bahagian…”, klik pada “Akaun saya dikunci.”
 4. Snapchat akan menyediakan beberapa pilihan untuk memulihkan akaun anda.
 5. Jika anda menatal ke bawah, anda akan melihat borang untuk diisi. Masukkan nama pengguna, e-mel dan mudah alih anda dan huraikan masalah yang anda hadapi dengan akaun anda. Berikan butiran sebanyak mungkin.
 6. Pasukan Snapchat harus menghubungi anda sebentar lagi.

Perlu diingat bahawa akaun anda mungkin diharamkan kerana anda melanggar Garis Panduan Komuniti dan Syarat Perkhidmatan Snapchat. Jika itu yang berlaku, peluang anda untuk memulihkan akaun anda tidak begitu tinggi.

Failkan Aduan Melalui BBB

Pilihan terakhir untuk membatalkan larangan akaun Snapchat anda adalah dengan memfailkan aduan melalui BBB, aka Better Business Bureau. Better Business Bureau ialah sebuah organisasi bukan untung swasta yang menyediakan orang ramai maklumat tentang perniagaan dan badan amal. Ia juga berfungsi untuk menyelesaikan isu dengan platform utama seperti Snapchat.

Jika anda berharap BBB akan membantu anda menyelesaikan isu akaun anda, berikut ialah cara untuk meneruskan:

 1. Lawati ini laman web – halaman aduan BBB.
 2. Klik pada “Failkan aduan.”
 3. Di bawah “Bagaimana kami boleh membantu”, pilih “Saya ingin memfailkan aduan terhadap perniagaan…”
 4. Isi borang dengan semua butiran yang diperlukan mengenai masalah anda dengan akaun Snapchat anda. Lebih banyak butiran yang anda berikan, lebih tinggi peluang isu anda akan diselesaikan.
 5. BBB akan menghubungi anda semula melalui e-mel.
 6. Sebaik sahaja anda menerima maklum balas, rujuk situasi semula kepada Snapchat.

Elakkan Dilarang daripada Snapchat

Dilarang daripada Snapchat adalah mimpi ngeri terburuk semua orang. Walau bagaimanapun, terdapat cara anda boleh menghalang perkara ini daripada berlaku dan kekal sebagai pengguna Snapchat yang setia.

Kekal berhubung dengan keluarga dan rakan anda ialah cara terbaik untuk mengekalkan kehadiran Snapchat anda. Jika anda menghargai apl media sosial ini dan tidak mahu disekat, anda harus menghormati Garis Panduan Komuniti Snapchat semasa menghantar mesej teks.

Snapchat melakukan yang terbaik untuk meningkatkan pengalaman pengguna dan melanggar peraturan itu boleh menyebabkan anda dilarang secara kekal.

Berikut ialah beberapa perkara yang perlu anda elakkan jika anda tidak mahu Snapchat mengharamkan akaun anda:

 • Jangan ugut seseorang melalui teks
 • Jangan gunakan bahasa yang kasar
 • Jangan berkongsi keganasan grafik
 • Jangan menggalakkan kecederaan diri atau bunuh diri
 • Jangan menggalakkan gangguan makan
 • Jangan mempromosikan apa-apa jenis diskriminasi

Soalan Lazim

Mengapa akaun saya diharamkan?

Terdapat banyak sebab mengapa akaun Snapchat anda diharamkan. Walaupun ini adalah aplikasi percuma, pengguna yang melakukan aktiviti yang mencurigakan menghadapi bahaya dilarang.

Sebab yang paling biasa ialah:

• Gangguan dan buli

• Kandungan seksual eksplisit pada akaun anda

• Ancaman, keganasan dan bahaya

• Menyertai kumpulan kebencian dan ucapan benci

Buli siber telah menjadi lebih biasa dan aplikasi media sosial, termasuk Snapchat, cuba sedaya upaya untuk menghalang sebarang jenis gangguan dalam talian.

Apakah jenis larangan Snapchat yang ada?

Pada asasnya, terdapat tiga jenis larangan pada Snapchat:

• Larangan Snapchat sementara: Ini seperti amaran untuk pengguna yang melakukan aktiviti yang mencurigakan pada apl ini. Larangan sementara Snapchat berlangsung antara 24 dan 48 jam. Selepas 48 jam berlalu, anda boleh cuba log masuk ke akaun anda semula.

• Larangan peranti: Ini adalah lebih keras daripada hukuman pertama. Dengan larangan peranti, anda akan dilog keluar secara automatik. Anda boleh mendapatkan larangan peranti jika anda telah melanggar beberapa garis panduan komuniti atau menyinggung perasaan seseorang melalui teks.

• Pengharaman kekal: Jika Snapchat menjumpai bukti kukuh, ia akan mengharamkan akaun anda secara kekal selama-lamanya. Selepas anda menerima larangan kekal daripada Snapchat, anda tidak akan dapat memulihkan akaun anda, yang bermaksud anda perlu membuat akaun baharu.

Bolehkah saya mengaktifkan semula akaun Snapchat saya selepas 30 hari?

Sudah tentu! Jika anda telah menyahaktifkan akaun Snapchat anda, anda mempunyai 30 hari untuk mengaktifkannya semula dengan log masuk menggunakan alamat e-mel berdaftar anda. Itu sahaja.

Bagaimanakah saya tahu jika saya disekat pada Snapchat?

Buka Snapchat anda dan klik pada bar carian di sudut kiri atas. Taip nama orang yang anda cuba cari. Jika nama mereka tidak muncul, terdapat dua pilihan: anda sama ada disekat atau mereka telah memadamkan akaun mereka.

Bolehkah anda masih melihat seseorang jika mereka menyekat anda di Snapchat?

ya. Tidak seperti media sosial lain, dengan Snapchats, ia tidak 100% jelas apabila seseorang menyahkawan anda. Anda masih boleh menghantar mesej dan snap kepada mereka.

Apakah maksud anak panah kelabu pada Snapchat?

Jika anda melihat anak panah kelabu di sebelah seseorang yang anda hantar permintaan rakan baru-baru ini, ini bermakna mereka belum menerima anda sebagai rakan Snap mereka lagi.

Kalahkan Larangan

Menewaskan larangan dalam Snapchat boleh dicapai dalam tiga cara: menghubungi Sokongan Snapchat, membuka kunci akaun anda atau memfailkan aduan melalui BBB. Sebaik sahaja anda mendapati bahawa terdapat sesuatu yang tidak kena dengan akaun anda, anda harus mencuba semua pilihan ini. Ambil perhatian bahawa tidak menghormati garis panduan dan komuniti dalam talian boleh menyebabkan anda diharamkan daripada apl seperti Snapchat.

Anda boleh mengelak daripada dilarang menggunakan Snapchat dengan tidak berkongsi dan mempromosikan keganasan, kecederaan diri, diskriminasi dan sebagainya.

Adakah akaun Snapchat anda telah diharamkan baru-baru ini? Adakah anda menggunakan mana-mana langkah yang telah kami gariskan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.