Bagaimana untuk menyediakan Audio Spatial Peribadi untuk AirPods dalam iOS 16

3
Menggunakan Audio Spatial Diperibadikan pada iPhone menggunakan iOS 16 atau lebih baru

Setakat produk tertumpu audio, Apple tidak dapat dihalang sejak pelancaran AirPods. Pada acara Apple terbaharu, bersama-sama dengan AirPods Pro generasi kedua, Apple mengeluarkan ciri yang dipanggil Audio Spatial Peribadi untuk peranti serasi iOS 16.

Semasa pelancaran AirPods Pro asal, Apple telah pun memperkenalkan audio spatial. Kami telah membincangkan cara menggunakan audio spatial pada iPhone. Sekarang, mari kita fahami apa itu Audio Spatial Diperibadikan dan cara anda boleh menggunakannya.

Apakah itu Audio Spatial Diperibadikan?

Menurut Apple, “Dengan Audio Spatial Diperibadikan, pengalaman mendengar AirPods adalah lebih mengasyikkan. Pengguna melihat bunyi secara individu, berdasarkan saiz dan bentuk kepala dan telinga mereka. Menggunakan kamera TrueDepth pada iPhone, pengguna boleh membuat profil peribadi untuk Audio Spatial yang memberikan pengalaman mendengar yang ditala dengan tepat hanya untuk mereka.”

Audio Spatial ialah cara Apple mencipta pengalaman bunyi sekeliling 360°. Bersempena dengan Audio Spatial yang disesuaikan, setiap individu diberikan profil peribadi mereka sendiri.

Dengan bantuan kamera TrueDepth ini, Apple telah mencipta teknologi yang boleh memberi anda pengalaman yang tidak boleh anda temui dalam jenama lain. Dan ia kedengaran terbaik untuk semua orang kerana ia memetakan setiap individu secara berasingan.

Audio Spatial Diperibadikan – Peranti yang serasi

Audio Spatial Diperibadikan boleh diakses oleh setiap iPhone yang menjalankan iOS 16. Berikut ialah senarai AirPod yang menyokong ciri tersebut:

 • AirPods Pro 2
 • AirPods Pro
 • AirPods Max
 • AirPods (gen ke-3)

Nota: Apple telah mengesahkan bahawa profil Audio Spatial Peribadi akan tersedia dengan iPadOS 16 dan macOS Ventura pada bulan Oktober.

Cara menyediakan Audio Spatial Diperibadikan untuk AirPods

Meningkatkan pengalaman mendengar pada AirPods dengan Audio Spatial Diperibadikan

Untuk menyediakan Audio Spatial Peribadi, anda perlu mempunyai iPhone yang menjalankan iOS 16. Bersama-sama itu, anda memerlukan salah satu daripada AirPod yang disenaraikan di atas. Pastikan anda menetapkan semula Airpods anda. Selepas itu, ikut arahan ini untuk mendayakan ciri cemerlang ini:

 1. Buka AirPods anda.
 2. Pergi ke skrin persediaan.
 3. Ikut arahan pada skrin.
 4. Letakkan muka anda dalam bulatan yang diberikan.
 5. Selepas itu, di hadapan Telefon anda, selaraskan telinga anda satu demi satu.
 6. Pastikan anda mengeluarkan AirPod daripada telinga anda.
 7. Sebaik sahaja anda selesai dengan proses ini, iPhone anda akan menyediakan selebihnya secara automatik.

Selesai

Apple sedang mengorak langkah besar dalam menyediakan penggunanya pengalaman yang diperibadikan. Selama bertahun-tahun, syarikat itu telah menjadikan dirinya sinonim dengan pengalaman yang mengikat ejaan. Dan Audio Spatial Diperibadikan adalah tambahan yang berharga kepada yang sama.

Baca lebih lanjut:

 • Cara memasang kemas kini iOS menggunakan data mudah alih
 • Bagaimana untuk mengalih keluar iOS 16 beta dan memasang versi rasmi
 • Fon kepala terbaik untuk iPhone – Premium dan berbajet