Bard Chatbot Google Boleh Menggantikan Balasan Pintar dalam Pemesejan Android

30
© NextPit

Google mungkin sedang bersedia untuk mengintegrasikan Bard ke dalam perkhidmatannya selepas membuka akses kepada lebih ramai pengguna baru-baru ini. Penemuan terbaru menunjukkan bahawa chatbot AI berasaskan model bahasa besar boleh disepadukan dalam aplikasi pemesejan Android dan akhirnya menggantikan fungsi Balasan Pintar.

Petunjuk itu ditemui oleh 9to5Google dalam versi Google Messages untuk peranti Pixel dan Android yang akan datang. Menurut saluran berita itu, terdapat butang baharu yang muncul sebagai sepasang logo bintang berbucu empat Bard, yang sama dilihat pada catatan blog Google baru-baru ini. Butang diletakkan di sebelah emoji dan pintasan mikrofon pada bar input.

  • Jangan ketinggalan ini: Apakah yang anda boleh jangkakan daripada Android 14?

Menekan butang tidak menghasilkan draf yang bermakna kecuali untuk “TODO!” teks, mencadangkan ciri itu mungkin masih dalam fasa percubaan atau ujian. Pada masa yang sama, tiada pilihan gerak isyarat tambahan yang dibentangkan atau butang muat semula untuk menjana draf lain, tidak seperti yang terdapat dalam versi web Bard.

Google Bard dalam Apl Pemesejan

Google sedang menguji Bard pada apl pemesejan Android / © 9to5Google

Memandangkan keadaannya yang tidak berfungsi, tidak jelas apakah fungsi penuh chatbot AI seperti jika ia mampu mencipta jenaka atau lebih daripada sekadar respons yang dijana secara automatik. Ada kemungkinan juga bahawa Google boleh menggantikan balasan pintar atau pantas dengan Bard atau spin-off daripadanya dalam apl pemesejan.

Bagi balasan pintar Android, ciri ini juga dikuasakan oleh AI, tetapi ia bergantung pada keupayaan pembelajaran mesin peranti. Sebaliknya, Google’s Bard ialah versi ringan LaMDA, yang merupakan model bahasa besar AI yang berkuasa. Dengan ini berkata, jelas bahawa Google sangat bertaruh pada yang kedua.

Google telah pun menjadualkan Persidangan Pembangun I/O pada bulan Mei. Acara itu mungkin melihat peluang untuk gergasi carian untuk memperkenalkan secara rasmi ciri terbina dalam yang dinyatakan di atas dalam apl pemesejan. Sehingga itu, kami ingin mengetahui jangkaan anda daripada chatbot Google. Beritahu kami dalam ulasan.

Sumber:
9to5Google