Berikut ialah cara untuk kembali kepada reka bentuk Twitter lama

12

© Twitter

Twitter baru-baru ini telah mereka bentuk semula platform webnya untuk menjadikannya lebih serupa dengan rakan sejawat mudah alihnya, tetapi terdapat masalah: ramai orang membenci penampilan baharunya. Jika anda mempunyai pendapat yang sama, anda harus tahu bahawa kami telah menemui cara untuk kembali kepada rupa lama dengan agak mudah.

Zusor, pembangun bebas, telah mencipta GoodTwitter, alat tambah mudah untuk Chrome dan Firefox yang akan membawa anda kembali kepada reka bentuk Twitter lama. Apa yang anda perlu lakukan ialah memuat turun sambungan, muat semula halaman dan… itu sahaja!

Setakat ini, GoodTwitter telah dimuat turun oleh hampir 35,000 pengguna, menarik ulasan yang bersemangat di Reddit. Malangnya, alat tambah itu belum lagi tersedia untuk Opera, itulah sebabnya ada yang beralih untuk mengalihkannya daripada versi Chrome. Kaedah ini belum diuji secara rasmi, jadi berhati-hati dengan apa yang anda pasang.

Sudah tentu, ada yang telah menyatakan kebimbangan mengenai privasi. Memandangkan persoalan “pelanjutan mengintip data kami” telah dibangkitkan, pengarang komponen tambahan telah menerbitkan keseluruhan kod sumber pada GitHub, supaya menjadi benar-benar telus. Sudah tentu, nikmati reka bentuk lama selagi anda boleh, kerana kemungkinan Twitter akan segera cuba menghalang penggunaan sambungan serupa.

Untuk memuat turun GoodTwitter anda hanya perlu memilih antara versi Chrome atau Firefox dan pasang pada PC anda atau Mac.

Melalui: TNW