Bolehkah Anda Melihat Sejarah Papan Klip pada iPhone?

41

Menggunakan ciri salin dan tampal adalah sesuatu yang mungkin semua pengguna iPhone telah lakukan lebih daripada sekali. Anda menekan satu perkataan pada skrin anda dan sebaik sahaja perkataan itu diserlahkan, anda menyeret bar sempadan untuk memilih semua teks yang anda mahu. Sebaik sahaja anda mengangkat jari anda, anda mengetik salin, dan kemudian ia disimpan secara ajaib di suatu tempat pada telefon anda sehingga anda mengetik di tempat lain dan menampal perkara yang anda salin.

Tetapi di manakah teks (atau foto) ini disimpan, dan di manakah papan keratan terletak pada iPhone?

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang perkara ini dan mengetahui cara melihat sejarah papan keratan iPhone anda, anda telah datang ke tempat yang betul. Dalam artikel ini, kita akan membincangkan papan keratan iPhone.

Bolehkah Anda Melihat Sejarah Papan Klip pada iPhone?

Jika anda membaca artikel ini, anda mungkin telah mencari di setiap tempat yang boleh dibayangkan pada iPhone anda mencari papan keratan. Tidak kira betapa rajinnya anda mencari kerana anda tidak akan menemuinya. iPhone mengendalikan teks atau imej yang disalin dengan menyimpannya sekali, jadi anda tidak akan mempunyai akses kepada sejarah papan keratan anda.

Walau bagaimanapun, terdapat cara untuk melihat perkara terakhir yang anda salin. Jika ini menarik minat anda, kami akan menunjukkan kepada anda cara melakukannya.

Cara Melihat Perkara Terakhir yang Anda Salin

Walaupun tiada cara untuk melihat sejarah papan keratan anda pada iPhone, anda boleh melihat perkara terakhir yang anda salin. Ini dicapai dengan menggunakan aplikasi Notes yang ada pada setiap iPhone. Untuk mengetahui cara melakukannya, ikuti langkah ini.

  1. Dari skrin utama anda, leret jari anda ke kanan. Di bahagian atas skrin, anda akan melihat tetingkap carian. Taip perkataan “nota”.
  2. Anda sepatutnya melihat apl Nota sekarang. Ketik padanya untuk melancarkan apl Nota.
  3. Buka nota baharu dengan menekan ikon segi empat sama dengan pensel.
  4. Dengan nota baharu dibuka, tekan dan tahan jari anda di tengah-tengah skrin. Daripada pop timbul, klik pada perkataan “Tampal.”

Perkara yang muncul pada skrin ialah perkara terakhir yang anda salin. Anda boleh menggunakan kaedah ini pada masa hadapan untuk menyimpan rekod perkara yang telah anda salin. Ia tidak betul-betul sama seperti melihat sejarah salinan anda dengan mudah, tetapi ia adalah cara untuk menyimpan rekodnya secara manual. Anda hanya perlu ingat untuk melakukannya apabila anda ingin menyimpan sekeping maklumat berharga yang mungkin anda ingin gunakan semula pada masa lain.

Apl untuk Menyimpan Sejarah Papan Klip Anda

iPhone anda tidak mempunyai keupayaan untuk menyimpan sejarah papan keratan anda, tetapi terdapat apl yang tersedia untuk menyimpannya. Jika anda tidak mahu meluangkan masa untuk menampal teks atau pautan yang disalin anda ke dalam apl Nota, anda sentiasa boleh memuat turun sesuatu yang sesuai untuk anda. Disenaraikan di bawah ialah beberapa apl paling popular yang mungkin menarik minat anda.

KLIP+

KLIP+ ialah pengurus papan keratan salin dan tampal yang mudah digunakan. Dengan aplikasi ini, semua yang anda salin pada iPhone anda akan disimpan secara automatik. Teks, foto, pautan dan nombor telefon semuanya akan disimpan dengan selamat untuk kegunaan masa hadapan. Apl ini boleh mengecam pelbagai jenis maklumat, jadi pautan yang disimpan boleh diklik dan nombor telefon boleh dipanggil dengan sekali ketik. Ia bukan aplikasi percuma, tetapi kosnya adalah minimum. Ia serasi dengan iOS 8.0 dan lebih tinggi.

Papan klip++

Aplikasi percuma ini menyimpan semua item yang anda salin dan menyimpannya untuk kegunaan kemudian. Papan klip++ mengenali pautan web dan nombor telefon. Dengan menekan lama, pautan akan dibuka dalam penyemak imbas anda dan nombor telefon akan didail. Clipboard++ ialah pilihan jika anda ingin menyimpan sejarah semua yang anda salin pada iPhone anda. Apl ini serasi dengan iOS 7.0 atau lebih tinggi.

Tampal 2

Tampal 2 ialah pengurus papan keratan percuma yang menyimpan semua perkara yang telah anda salin dan menyusunnya dengan kemas untuk kegunaan masa hadapan. Sama seperti apl serupa, Tampal 2 mudah digunakan dan merupakan pilihan untuk mereka yang memerlukan sejarah kandungan yang disalin. Ia adalah alat yang hebat jika anda perlu menyimpan coretan teks, dan ia mengenali pautan web dan nombor telefon. Ia hanya serasi dengan iOS 14.0 atau lebih tinggi, jadi ia tidak akan berfungsi dengan iPhone lama.

Di manakah Papan Klip iPhone Saya?

Seperti kebanyakan pengguna iPhone yang lain, anda mungkin mendapati diri anda dalam carian yang tidak berkesudahan cuba mencari apl papan keratan pada iPhone anda. Anda tidak dapat mencari sesuatu yang tidak wujud, tetapi terdapat cara untuk mula menyimpan sejarah potong dan tampal anda. Menggunakan apl Nota adalah satu kemungkinan, tetapi anda perlu ingat untuk menyimpan semuanya secara manual. Pilihan yang lebih baik ialah memuat turun aplikasi pengurus papan keratan.

Pernahkah anda cuba mencari papan keratan iPhone anda? Apakah yang anda lakukan untuk menyelesaikan masalah menyimpan sejarah potong dan tampal anda? Adakah anda menggunakan cadangan dalam artikel ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.