Bolehkah saya Menambah Pautan Dalam Catatan Instagram Saya?

2

Instagram ialah laman media sosial yang terkenal kerana membenarkan penggunanya menyiarkan gambar dan Cerita. Tetapi, terdapat aspek lain untuk Instagram juga.

Ramai pengguna menjalankan perniagaan dan menggunakan platform media sosial untuk pemasaran. Untuk memasarkan produk dengan betul, pengguna mesti mengarahkan orang lain ke halaman web mereka, saluran YouTube atau tapak lain. Tetapi, bagaimanakah anda menambah URL yang boleh diklik pada Siaran Instagram?

Artikel ini akan mengajar anda cara menambah pautan pada siaran Instagram anda dan membantu dengan beberapa petua lain.

Cara Menambah Pautan ke Siaran Instagram

Instagram ialah tapak rangkaian sosial yang sangat popular hari ini, dengan lebih daripada satu bilion pengguna bulanan dan lebih daripada setengah bilion orang menggunakannya setiap hari. Kerana populariti dan jangkauan Instagram, ramai orang ingin meletakkan pautan ke URL dalam siaran Instagram mereka, sama ada untuk mempromosikan blog peribadi mereka, tapak web perniagaan mereka atau hanya untuk menyiarkan pautan ke halaman web yang mereka suka.

Walau bagaimanapun, Instagram telah melaksanakan dasar pautan tidak boleh diklik secara teguh: anda boleh meletakkan sebarang teks yang anda inginkan dalam siaran Instagram, tetapi perkhidmatan itu tidak akan menjadikan paparan teks sebagai pautan boleh klik. Pengguna dibenarkan satu dan hanya satu pautan yang boleh diklik, dan pautan itu mesti berada pada halaman profil mereka.

Pengguna Instagram boleh, dan selalunya, berkongsi pautan dengan memotong dan menampal pautan teks dalam kapsyen dan ulasan, tetapi tiada pautan langsung dibenarkan di Instagram. Jika anda menampal pautan ke dalam siaran, pengikut anda perlu menyalin dan menampal pautan ke dalam bar alamat penyemak imbas web mereka.

Mengapa Instagram Tidak Membenarkan Pautan Boleh Diklik?

Walaupun mengecewakan, Instagram mempunyai sebab yang sangat baik untuk mengehadkan pemautan. Pada suatu masa dahulu, pengguna boleh memasukkan pautan dalam kapsyen dan ulasan. Walau bagaimanapun, fungsi ini telah banyak disalahgunakan dengan menghantar spam pautan dalam komen dan kerap menggodam dan menyalahgunakan profil. Instagram sejak itu mengambil pendirian tegas terhadap promosi diri yang berlebihan.

Instagram bertindak balas terhadap penyalahgunaan platform mereka dengan melarang pautan yang boleh diklik sama sekali.

Adakah Terdapat Penyelesaian Untuk Sekatan Pautan Boleh Diklik Instagram?

Ya dan tidak. Jika anda seorang individu yang mempunyai blog atau tapak web kasual dan tidak berminat untuk membelanjakan wang untuk mendapatkan pautan anda di luar sana, anda perlu berpuas hati kerana mempunyai pautan blog anda pada profil Instagram anda.

Jika anda bimbang pengikut anda tidak akan mengetahui tentang pautan itu melainkan mereka melawat halaman profil anda, sertakan seruan tindak dalam kapsyen anda yang mengarahkan mereka ke halaman anda untuk mencari blog anda dan pautan tapak web. Jelas sekali, ini tidak sesuai kerana ia memerlukan beberapa langkah daripada pengikut, tetapi ia lebih baik daripada tiada.

Anda juga boleh cuba memudahkan pengikut anda menyalin dan menampal pautan anda daripada kapsyen anda dengan menjadikannya URL yang dipendekkan Terdapat beberapa perkhidmatan memendekkan URL di luar sana seperti Bitly dan Firebase.

Ya, jika anda menggunakan perkhidmatan memendekkan URL, pengikut anda masih perlu mengambil inisiatif untuk menyalin dan menampal pautan anda, tetapi pautan yang lebih pendek akan kelihatan lebih mudah dan lebih menarik.

Satu-satunya penyelesaian yang benar ialah membelanjakan wang untuk pengiklanan Instagram. Jika anda mempunyai perniagaan dan berpendapat anda boleh mendapat manfaat daripada pengiklanan di Instagram, anda boleh mempromosikan siaran anda sebagai iklan berbayar. Iklan berbayar di Instagram boleh termasuk pautan yang boleh diklik.

Bagaimana dengan Syarikat yang Menjanjikan Penyelesaian?

Sesetengah syarikat seperti Linkin.bio dan Link My Photos berjanji untuk mendapatkan pautan yang berfungsi ke dalam siaran atau untuk membentuk halaman profil Instagram yang boleh menyokong berbilang pautan.

Walau bagaimanapun, perkhidmatan ini memerlukan wang dan biasanya dipasarkan kepada syarikat yang mahukan keupayaan untuk menyokong promosi diri biasa tanpa sentiasa membeli iklan Instagram.

Baik, Bagaimana Saya Mengiklankan Di Instagram?

Jika anda berminat untuk membuat iklan terpaut, pergi ke Halaman pengiklanan Instagram. Anda boleh membuat iklan cerita, iklan foto, iklan video, iklan karusel atau iklan koleksi.

Terdapat tiga cara anda boleh membeli iklan Instagram. Anda hanya boleh memilih siaran yang ingin anda promosikan dan mempromosikannya., anda boleh menggunakan pengurus Iklan Facebook, atau anda boleh menggunakan program Rakan Kongsi Instagram untuk mendapatkan bantuan dengan pengiklanan Instagram anda.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Instagram, lihat artikel TechJunkie ini: Cara Menambah Pautan dalam Cerita Instagram dan Apakah Ikon Gear di Instagram?

Adakah anda mempunyai sebarang pemikiran untuk menyiarkan pautan yang boleh diklik di Instagram? Jika ya, sila tinggalkan komen di bawah.