Bolehkah TikTok Dipesan Mengikut Tarikh? Tidak sepenuhnya

8

Adakah anda sedang mencari video TikTok terbaharu atau mungkin cuba mencari sesuatu yang disiarkan minggu lepas? Dalam mana-mana situasi ini, mengisih video mengikut tarikh boleh membantu anda mencari dengan cepat perkara yang anda cari. Tetapi adakah ia boleh dilakukan di TikTok?

Artikel ini akan membincangkan sama ada anda boleh mengisih pelbagai item di TikTok mengikut tarikh, termasuk video, hashtag dan ulasan.

Bolehkah Anda Memesan Video TikTok mengikut Tarikh?

Salah satu sebab utama di sebalik kejayaan TikTok ialah sesiapa sahaja boleh membuat akaun dan mula berkongsi video dengan hanya beberapa ketikan. Dan dengan pelbagai alat kreatif yang boleh dimanfaatkan oleh pengguna, seperti penapis, kesan dan muzik, anda mempunyai semua sumber yang anda perlukan untuk mencipta klip yang menarik dan menawan yang boleh menarik ribuan atau berjuta-juta tontonan.

Di samping itu, aplikasi ini sangat sosial dan membolehkan pengguna mengikuti satu sama lain, suka dan mengulas pada video, dan juga melakukan duet. Interaktiviti ini menjadikan TikTok lebih menarik berbanding platform perkongsian video yang lain.

Dengan semua ciri ini, tidak menghairankan bahawa terdapat lebih daripada 1.4 bilion pengguna aktif bulanan pada platform. Akibatnya, berjuta-juta video disiarkan setiap hari, dan keupayaan untuk mengisihnya mengikut tarikh akan datang dengan pelbagai faedah.

Untuk satu, mengisih mengikut tarikh boleh membantu anda mencari video terbaharu jika anda cuba mengikuti arah aliran atau cabaran tertentu. Selain itu, jika anda mencari inspirasi untuk kandungan anda, melihat video terbaharu boleh memberi anda gambaran yang lebih baik tentang perkara yang popular pada apl pada masa ini. Isih mengikut tarikh juga boleh membantu anda menemui pencipta baharu untuk diikuti.

Malangnya, anda tidak boleh mengisih video mengikut tarikh di TikTok.

Apl ini menggunakan suapan berasaskan algoritma dan sangat diperibadikan yang direka untuk menyampaikan video yang disesuaikan dengan pengguna individu, dengan mengambil kira faktor seperti minat anda, siapa yang anda ikuti dan perkara yang menjadi sohor kini. Akibatnya, tiada cara untuk mengisih video mengikut tarikh ia disiarkan.

Walaupun terdapat beberapa penyelesaian, ia hanya membantu apabila anda ingin melihat kandungan terkini. Mula-mula, anda boleh membuka senarai berikut anda dan memaksa muat semula manual dengan menarik pada skrin. Ini menjadikan apl menyusun semula senarai dan memaparkan video terbaharu di bahagian atas.

Helah lain yang boleh anda gunakan untuk melihat kandungan terkini ialah mendayakan pemberitahuan tolak pada akaun terpilih. Sebaik sahaja anda melakukannya, anda akan sentiasa menerima pemberitahuan sebaik sahaja kandungan baharu dimuat naik ke akaun tersebut.

Bolehkah Anda Isih Halaman Hashtag TikTok mengikut Tarikh?

Hashtag ialah cara terbaik untuk berhubung dengan orang yang berfikiran sama di TikTok. Dengan mencari dan menggunakan hashteg yang berkaitan, anda boleh menjangkau khalayak yang lebih luas dan membuat video anda dilihat oleh lebih ramai orang.

Walau bagaimanapun, TikTok pada masa ini tidak menawarkan cara untuk mengisih hashtag mengikut tarikh. Algoritma yang digunakan mengutamakan penglibatan daripada setem tarikh. Ini bermakna hashteg dengan video paling popular akan sentiasa dipaparkan di bahagian atas halaman Temui, walaupun jika sesetengah video asas agak lebih lama.

Di samping itu, sesetengah hashtags menjadi trend selama beberapa hari berturut-turut, bukan hanya satu hari. Ini bermakna mereka akan muncul dalam hasil carian lebih lama dan tidak boleh terikat pada tarikh tertentu.

Semua ini bermakna jika anda ingin mencari video terbaharu mengenai topik tertentu, anda perlu mencari melalui keseluruhan suapan hashtag.

Bolehkah anda Isih Komen TikTok mengikut Tarikh?

Salah satu perkara hebat tentang TikTok ialah pengguna lain boleh meninggalkan komen pada video anda. Walau bagaimanapun, pada masa ini tiada cara untuk mengisih ulasan mengikut tarikh secara terus pada apl. Ini boleh mengecewakan jika anda ingin membalas ulasan tertentu kerana anda mesti menatal semua yang lebih baharu dahulu.

Anda boleh mengisih ulasan TikTok mengikut tarikh, tetapi tidak dalam apl TikTok secara asli. Anda perlu menggunakan penyelesaian pihak ketiga seperti Hootsuite. Hootsuite membolehkan anda memesan ulasan TikTok mengikut tarikh apabila menggunakan strim Hootsuite untuk mengurus akaun media sosial anda. Tetapi apakah itu Hootsuite?

Hootsuite ialah platform yang hebat untuk mengurus akaun media sosial anda. Ia membolehkan anda melihat semua suapan media sosial anda di satu tempat, menjadikannya lebih mudah untuk menjejaki perkara yang sedang berlaku. Dengan strim Hootsuite, anda boleh memantau ulasan pada video anda atau yang disiarkan oleh orang lain. Paling penting, anda boleh menggunakan strim untuk mengisih ulasan TikTok mengikut tarikh.

Ini caranya:

  1. Lawati “Strim” dan kemudian buka papan yang mengehos strim.
  2. Navigasi ke siaran yang diminati dan pilih “Lihat Komen.”
  3. Klik pada “Isih mengikut tarikh.”

Anda kini boleh melihat ulasan mengikut tarikh, daripada yang terbaru hingga yang paling lama.

Bolehkah saya Isih Video Suka Saya di TikTok?

Jika anda menggunakan TikTok untuk tujuan perniagaan atau pemasaran, adalah penting untuk menjadi strategik tentang kandungan yang anda tolak keluar. Mengisih video yang anda sukai boleh membantu anda mengenal pasti jenis video yang berprestasi baik dan mendapatkan lebih banyak penglibatan supaya anda boleh mencipta lebih banyak kandungan seperti itu pada masa hadapan.

Malangnya, tiada cara untuk mengisih video yang anda sukai di TikTok pada masa ini. Anda hanya boleh mengkategorikan item kegemaran.

Mengisih Kandungan Sebahagian Besarnya Kekal Menjadi Impian di TikTok

Algoritma yang digunakan oleh TikTok untuk mengisi suapan anda telah menyukarkan untuk mengisih video mengikut tarikh. Ia nampaknya memberi lebih berat pada penglibatan, bermakna video popular lebih berkemungkinan muncul di bahagian atas suapan tanpa mengira masa ia disiarkan.

Ini boleh mengecewakan apabila cuba mencari kandungan baharu kerana anda mungkin perlu menatal halaman video popular sebelum mencari item tertentu atau sesuatu yang baharu. Terdapat beberapa penyelesaian, tetapi ia jauh dari sempurna.

Sebaliknya, TikTok ialah platform dinamik yang terus memperkenalkan ciri baharu, dan kami berharap pada satu ketika, adalah mungkin untuk mengisih video, komen atau hashtag mengikut tarikh tanpa meninggalkan aplikasi.

Adakah anda peminat TikTok? Adakah terdapat cara untuk mengesan kandungan yang disiarkan pada tarikh tertentu?

Beritahu kami di bahagian komen di bawah.