Cara Auto Balas Teks pada iPhone

29

Jika anda memandu dan tidak mahu orang menganggap anda mengabaikan teks anda, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk menyediakan ciri autobalas pada iPhone anda. Ciri ini membolehkan anda membalas teks tanpa membahayakan diri anda atau orang lain dengan menghantar teks semasa memandu.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menyediakan autobalas semasa memandu dan ciri yang berkaitan, seperti cara mematikan makluman teks semasa memandu.

Cara Menyediakan Balas Auto pada iPhone

Anda perlu menyediakan autobalas terlebih dahulu, supaya ia tidak mengganggu anda apabila anda sibuk. Fungsi ini terbina dalam iOS, jadi ia mengambil masa kurang daripada satu minit untuk mengkonfigurasi autobalas semasa memandu pada iPhone anda. Ikuti langkah ini untuk berbuat demikian:

  1. Buka Tetapan pada iPhone anda.
  2. Ketik Fokus.
  3. Pilih Memandu (ia sepatutnya ada secara lalai).
  4. Pilih Auto-Balas.
  5. Kemudian tetapkan Balas Auto kepada Semua Kenalan, Terbaharu, Kegemaran atau Tiada Siapa.
  6. Anda boleh menyesuaikan mesej Autobalas anda atau biarkan autobalas lalai: “Saya memandu dengan Fokus dihidupkan. Saya akan melihat mesej anda apabila saya sampai ke tempat yang saya tuju.”

Walaupun langkah ini mengkonfigurasi iPhone anda untuk autobalas semasa memandu, anda mungkin mahu menetapkan parameter yang lebih khusus, seperti menetapkan iPhone anda untuk menghantar teks autobalas sahaja kepada orang dalam kenalan anda, bukan orang yang anda tidak kenali, jadi tukar tetapan AUTO-REPLY TO kepada apa sahaja yang anda suka.

Setelah dikonfigurasikan, semua yang anda perlu lakukan ialah menghidupkan Fokus setiap kali anda masuk ke dalam kereta.

Auto Balas Panggilan pada iPhone Anda

Tahukah anda anda juga boleh autobalas panggilan pada iPhone anda?

Ia berfungsi dengan cara yang hampir sama dengan membalas mesej. Jika anda tidak mahu membiarkan telefon berdering atau menghantar pemanggil ke mel suara, autobalas ialah pilihan yang bagus. Ia tidak betul-betul automatik, kerana anda perlu memilih Mesej semasa panggilan masuk, tetapi ia lebih baik daripada perlu menaipnya.

Mari kita sediakan dahulu:

  1. Buka Tetapan pada iPhone anda
  2. Ketik apl Telefon
  3. Ketik Balas dengan Teks

Sudah tentu, anda boleh menyimpan respons lalai untuk Balas Dengan Teks, atau anda boleh menulis sendiri.

Kemudian, apabila panggilan masuk, pilih Mesej di atas butang Terima pada iPhone anda untuk membalas dengan respons dalam tin yang baru anda konfigurasikan. Hanya pilih mesej dalam tetingkap pop timbul dan sahkan.

Hentikan Panggilan iPhone atau Makluman Teks Apabila Memandu atau Sibuk

Jika anda cuba menavigasi jalanan bandar yang sibuk, perkara terakhir yang anda mahukan ialah diganggu oleh panggilan atau teks masuk.

Fungsi Fokus yang sama yang telah kami gunakan boleh membantu di sini. IPhone mempunyai tetapan khusus untuk Fokus Pemanduan, dan kami boleh menggunakannya di sini.

Lain kali anda memandu, leret ke bawah dari penjuru kanan sebelah atas untuk memaparkan Pusat Kawalan. Tekan dan tahan butang Bulan Sabit yang tertera Fokus. Pop timbul akan muncul menunjukkan versi Fokus anda yang berbeza; pilih ikon kereta untuk memulakan Fokus Pemanduan. Apabila anda sedang bergerak, telefon harus mengesannya dan berhenti mengganggu anda dengan isyarat panggilan telefon atau isyarat teks.

Menyediakan autobalas kepada teks pada iPhone berguna jika anda banyak melakukan perjalanan atau sering berada dalam situasi apabila anda tidak mahu, atau tidak boleh, menjawab teks atau panggilan.