Cara Masuk ke Halaman Untuk Anda di TikTok

24

TikTok ialah salah satu apl paling popular hari ini, dengan lebih satu bilion pengguna aktif bulanan. Jika anda mencari penglibatan pada apl, mencapai tahap populariti yang tinggi bukanlah mustahil, tetapi mungkin sukar. Untuk berbuat demikian, adalah penting untuk meningkatkan penglibatan dengan video anda. Salah satu cara untuk melakukannya ialah dengan membuat video anda muncul di halaman Untuk Anda TikTok.

Petua ini boleh membantu anda memaparkan video anda pada seberapa banyak halaman Untuk Anda yang mungkin.

Gunakan Hashtag yang Menarik

Menggunakan hashtags ialah salah satu cara terbaik untuk mengembangkan khalayak TikTok anda. Kebanyakan pencipta menggunakan hashteg untuk mempromosikan jenama mereka, mengkategorikan kandungan atau menyebarkan kesedaran tentang topik tertentu. Dengan cara ini, ramai pengguna mencari kandungan baharu dengan menaip hashtag yang mereka suka ke dalam bar carian.

Mencari hashteg sohor kini biasanya dilakukan melalui butang “Discover” di bahagian bawah paparan. Kini, pengguna boleh mencari kandungan yang mereka sukai melalui ikon carian di sudut kanan atas. Walaupun ini tidak menunjukkan kepada anda kandungan sohor kini, anda boleh mula menaip topik yang anda minati dan biarkan TikTok mencadangkan perkataan dan frasa sohor kini. Selain itu, anda juga boleh mencari hashtag popular dalam perihalan video yang dipaparkan pada halaman Untuk Anda sendiri.

Nota: Sesetengah pencipta TikTok berpendapat bahawa hashtags seperti #fyp atau #foryou meningkatkan peluang algoritma TikTok mengambil kandungan anda dan meletakkannya di lebih banyak halaman Untuk Anda. Itu belum dibuktikan lagi, tetapi hashtag “fyp” sahaja mempunyai lebih daripada 38,380.7 bilion tontonan, yang menjadikannya berbaloi untuk dicuba.

Siarkan Apabila Khalayak Sasaran Anda Adalah Paling Aktif

Mengetahui masa untuk menyiarkan kandungan anda ialah satu lagi perkara penting yang mesti anda pertimbangkan jika anda ingin meningkatkan penglibatan dengan video anda dan membawanya ke halaman Untuk Anda. Masa terbaik bergantung pada kandungan yang anda siarkan dan ciri khalayak anda. Jika anda menjalankan perniagaan dan TikTok ialah salah satu cara utama anda menjangkau pelanggan anda, anda boleh menghubungi mereka dengan cara terbaik dengan menukar kepada akaun perniagaan secara percuma.

Cara Beralih kepada Akaun Perniagaan di TikTok

Anda boleh menukar akaun peribadi anda dengan mudah kepada akaun perniagaan di TikTok secara percuma dalam beberapa langkah sahaja.

  1. Klik pada profil anda di sudut kanan bawah skrin anda.
  2. Ketik menu hamburger di penjuru kanan sebelah atas.
  3. Pilih “Tetapan dan Privasi” dalam pop timbul.
  4. Klik pada butang “Akaun”.
  5. Ketik “Tukar kepada Akaun Perniagaan.”
  6. Sebaik sahaja anda membaca tawaran Akaun Perniagaan TikTok, klik “Seterusnya.”
  7. Kini anda boleh memilih kategori yang paling menggambarkan kandungan anda.
  8. Klik “Seterusnya” sekali lagi dan tambahkan e-mel anda jika anda mahu dalam langkah seterusnya.
  9. Anda sudah bersedia untuk membuat video pertama anda, atau anda boleh melangkaunya buat masa ini dan klik “Mungkin kemudian”.

Sama seperti itu, anda boleh pergi ke “Suite Perniagaan” dalam menu yang sama di penjuru kanan sebelah atas dan mengakses analitik khalayak, video, dll. Anda juga boleh mendapatkan inspirasi dalam tab Hab Kreatif dan melihat pencipta pilihan anda. kategori sedang menyiarkan.

Nota: Apabila anda memperoleh khalayak yang mencukupi untuk kandungan anda, mempunyai jadual yang konsisten adalah penting. Ini akan membuatkan pengikut anda menantikan siaran seterusnya.

Gunakan Bunyi dan Kesan Arah Aliran

Ramai pencipta akan cuba meningkatkan interaksi mereka dengan mengikuti arah aliran. Lagu dan kesan ialah dua bahagian terpenting dalam video TikTok, dan mengetahui cara memasukkannya ke dalam video anda tanpa mengira topik atau kategori adalah kemahiran yang berguna.

Sama seperti hashteg, anda boleh mencari lagu TikTok yang popular dengan pergi ke ikon carian di penjuru kiri sebelah atas, menaip nama pemuzik dan melihat lagu mana yang mempunyai teg “Popular” di sebelahnya. Anda juga boleh mencari bunyi dan kesan popular dengan menatal halaman Untuk Anda atau mengikuti pencipta TikTok yang popular.

Reaksi terhadap Video Popular

Satu lagi cara untuk menjangkau khalayak yang lebih besar di TikTok adalah dengan bertindak balas terhadap video yang telah menarik perhatian orang ramai. Terdapat keseluruhan genre pencipta di YouTube yang telah memperoleh berjuta-juta pelanggan dengan hanya membuat video reaksi, jadi kadangkala membuat video reaksi TikTok mungkin idea yang baik untuk mendapat perhatian ramai orang, walaupun itu bukan sesuatu yang anda mahu lakukan sepenuh masa di TikTok.

Bekerjasama Dengan Orang Lain

Bekerjasama dengan pencipta yang sedia ada dalam bidang anda ialah cara terbaik untuk mencapai lebih banyak halaman Untuk Anda. Pengaruh popular ialah mereka yang paling biasa dengan cara platform media sosial berfungsi dan pastinya boleh mengajar anda beberapa helah. Oleh itu, anda bukan sahaja mempromosikan kerja anda tetapi juga belajar cara membuat kandungan terbaik di luar sana.

Cuba Panjang Video Berbeza

Kebanyakan orang percaya bahawa membuat video yang lebih pendek menjadikan mereka lebih cenderung untuk berada di halaman Untuk Anda. Ini kerana TikTok mengambil berat tentang kadar penyiapan, dan video yang lebih pendek berkemungkinan besar untuk ditonton dari awal hingga akhir. Walaupun anda lebih suka video yang lebih panjang, untuk memastikan video anda sampai ke halaman Untuk Anda, anda boleh mulakan dengan video yang lebih pendek dan secara beransur-ansur meningkatkan panjangnya apabila khalayak anda bertambah.

Kalahkan Algoritma TikTok Dengan Kreativiti

Mengetahui cara menggunakan algoritma TikTok untuk kelebihan anda nampaknya menakutkan. Nasib baik, enam petua ini akan membantu video anda menjangkau khalayak yang lebih luas dan muncul di lebih banyak halaman Untuk Anda. Walau bagaimanapun, selain menggunakan helah ini, pastikan anda juga berusaha untuk menjadikan video anda menarik dan menarik untuk memastikan penonton baharu anda kekal.

Pernahkah anda mencuba mana-mana petua ini untuk masuk ke halaman TikTok For You? Mana satu yang paling sesuai untuk anda? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.