Cara Melihat Sejarah Pembelian Anda dalam Coinbase

12

Jika anda telah menggunakan Coinbase untuk seketika, anda mungkin menghadapi situasi di mana anda perlu menyemak pembelian yang lalu. Nasib baik, Coinbase memudahkan untuk melihat sejarah pembelian anda. Anda boleh melawati tapak web Coinbase atau menggunakan apl mudah alih untuk menjejaki maklumat berharga ini. Sama ada cara, mencari sejarah transaksi Coinbase anda hanya akan membawa anda beberapa saat.

Walau bagaimanapun, jika anda ingin mengambil tekaan untuk mencari sejarah pembelian anda, anda berada di tempat yang betul. Dalam artikel ini, kami akan melalui proses mencari sejarah pembelian anda di Coinbase pada peranti yang berbeza. Selain itu, anda akan belajar cara mengeksport sejarah transaksi Coinbase anda ke peranti anda.

Cara Melihat Sejarah Pembelian dalam Coinbase pada iPhone

Coinbase ialah platform pertukaran yang digunakan untuk membeli, berdagang, dan menyimpan pelbagai jenis mata wang kripto. Walaupun anda boleh pergi ke Coinbase laman web untuk melihat sejarah pembelian anda, anda juga boleh melakukan ini pada apl mudah alih. Walau bagaimanapun, terdapat tangkapan.

Sama ada anda menggunakan komputer atau peranti mudah alih anda, anda hanya boleh melihat sejarah pembelian untuk mata wang kripto tertentu atau hanya transaksi terkini anda. Satu-satunya cara untuk melihat keseluruhan sejarah pembelian anda ialah dengan memuat turun laporan ke peranti anda.

Jika anda pergi ke tab “Portfolio” pada apl mudah alih Coinbase, anda akan dapat melihat baki semasa anda, yang terdiri daripada semua aset yang anda miliki pada masa ini. Pada asasnya, di sini anda boleh melihat gambaran keseluruhan jumlah nilai akaun anda. Walau bagaimanapun, sejarah pembelian anda tidak dipaparkan dalam bahagian ini.

Untuk melihat sejarah pembelian mata wang kripto tertentu pada apl mudah alih Coinbase, ini adalah perkara yang perlu anda lakukan:

 1. Buka apl Coinbase pada iPhone anda.
 2. Log masuk ke akaun Coinbase anda jika anda belum melakukannya.
 3. Di bawah Senarai Pantauan pada papan pemuka anda, cari mata wang kripto yang anda mahu lihat. Sebagai contoh, pilih tab Bitcoin.
 4. Teruskan ke dompet BTC pada halaman seterusnya.
 5. Tatal ke bawah untuk melihat keseluruhan sejarah transaksi untuk mata wang kripto ini.

Jika anda berminat dengan pembelian Coinbase tertentu, ketik pada tab, yang akan membawa anda ke halaman butiran pembelian tersebut. Di sini anda akan dapat melihat jumlah amaun yang anda bayar, harga setiap syiling, pengesahan, yuran, tarikh pembelian, status dan banyak lagi.

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, kaedah ini hanya membenarkan anda melihat sejarah transaksi untuk satu mata wang kripto tertentu. Jika anda ingin melihat keseluruhan sejarah pembelian anda, anda perlu memuat turunnya ke peranti anda. Jika anda tertanya-tanya bagaimana ia dilakukan, ia akan diterangkan kemudian dalam artikel.

Cara Melihat Sejarah Pembelian dalam Coinbase pada Peranti Android

Seperti iPhone, anda hanya boleh menggunakan apl mudah alih Coinbase untuk melihat sejarah pembelian bagi mata wang kripto tertentu, tetapi bukan keseluruhan sejarah transaksi pada peranti Android. Ikuti langkah di bawah untuk melihat sejarah pembelian mata wang kripto tertentu:

Itu sahaja yang ada. Malangnya, anda tidak boleh melihat sejarah semua pembelian anda pada apl mudah alih Coinbase. Walau bagaimanapun, terdapat cara untuk memuat turun keseluruhan sejarah pembelian anda. Teruskan membaca kerana kami akan membincangkannya kemudian dalam artikel.

 1. Buka apl mudah alih Coinbase pada peranti Android anda.
 2. Log masuk ke akaun anda.
 3. Ketik pada tab mata wang kripto di bawah Senarai Pantau.
 4. Pada halaman seterusnya, pergi ke tab Crypto Wallet.
 5. Pergi ke bawah untuk melihat sejarah pembelian untuk mata wang kripto itu.

Cara Melihat Sejarah Pembelian dalam Coinbase pada PC

Jika anda ingin melihat sejarah pembelian anda pada PC anda, papan pemuka Coinbase kelihatan berbeza. Untuk lebih spesifik, anda hanya akan dapat melihat transaksi terbaharu anda. Jika anda hanya mahu melihat urus niaga yang dibuat baru-baru ini, begini caranya:

 1. Pergi ke Coinbase laman web.
 2. Log masuk ke akaun anda.
 3. Klik pada tab Akaun pada menu atas.
 4. Pilih akaun untuk mata wang kripto tertentu di bar sisi kiri.

Semua transaksi terkini akan dipaparkan di sebelah kanan skrin. Jika anda menggunakan Coinbase Pro, anda boleh mencari sejarah akaun anda dengan cara ini:

 1. Pergi ke Coinbase pada pelayar anda.
 2. Log masuk ke akaun anda.
 3. Klik pada tab Pesanan Saya di penjuru kanan sebelah atas skrin anda.
 4. Pilih antara pesanan Terbuka dan Terisi.

Anda juga boleh melihat sejarah deposit dan pengeluaran anda jika anda mempunyai Coinbase Pro. Laporan ini terletak dalam tab Portfolio di penjuru kanan sebelah atas skrin anda. Sebaik sahaja anda berada di sana, anda boleh memilih antara Deposit, Pengeluaran dan Baki.

Cara Melihat Sejarah Transaksi Penuh Anda

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, satu-satunya cara untuk melihat sejarah transaksi anda sepenuhnya di Coinbase ialah dengan memuat turun keseluruhan laporan pada peranti anda.

Ambil perhatian bahawa sejarah transaksi Coinbase anda harus dimuat turun pada komputer kerana anda akan menggunakan pelayar web. Dari segi teknikal, anda juga boleh memuat turun sejarah pembelian anda pada telefon anda, selagi anda menggunakan penyemak imbas web dan bukan apl mudah alih Coinbase. Inilah yang anda perlu lakukan untuk mengeksport sejarah transaksi anda di Coinbase:

 1. Pergi ke Coinbase laman web.
 2. Log masuk ke akaun Coinbase anda.
 3. Klik pada gambar profil anda di penjuru kanan sebelah atas penyemak imbas.
 4. Pergi ke Laporan pada menu lungsur. Ini akan membawa anda ke halaman Sejarah transaksi.
 5. Di sebelah Sejarah transaksi (sepanjang masa), klik pada butang Jana laporan di penjuru kanan sebelah atas.
 6. Pilih antara laporan CSV dan laporan PDF.
 7. Pilih butang Jana laporan sekali lagi.
 8. Pilih Muat Turun.

Ia akan mengambil masa beberapa saat untuk menjana dan memuat turun sejarah transaksi ke peranti anda. Sebelum anda menjana laporan anda, anda juga boleh memilih jenis laporan itu. Anda akan dapat menapis maklumat dalam kotak Sepanjang masa, Semua aset dan Semua transaksi, yang ditetapkan dengan cara ini secara lalai.

 • Kotak Sepanjang masa membolehkan anda menentukan sama ada anda mahukan laporan sejarah transaksi dari 30 hari lepas, sepanjang tahun atau keseluruhan sejarah pembelian anda.
 • Dalam medan Semua aset, anda akan dapat memilih antara jenis mata wang kripto yang berbeza.
 • Akhir sekali, dalam kotak Semua transaksi, anda boleh memilih daripada Beli, Jual, Tukar dan banyak lagi.

Jika anda ingin memuat turun sejarah transaksi Coinbase anda pada telefon anda, langkahnya berbeza sedikit:

 1. Lawati Coinbase laman web pada pelayar web.
 2. Log masuk ke akaun Coinbase anda.
 3. Ketik pada tiga baris di penjuru kanan sebelah atas skrin anda.
 4. Cari tab Laporan di bawah Tetapan.
 5. Dalam bahagian Sejarah transaksi, ketik pada butang Jana laporan.
 6. Pada halaman Muat turun laporan, ketik pada butang Jana laporan di penjuru kanan sebelah bawah.
 7. Pilih antara laporan CSV dan laporan PDF.
 8. Ketik pada butang Muat turun.

Memandangkan anda telah berjaya memuat turun sejarah pembelian anda, anda boleh membukanya pada bila-bila masa yang anda mahu.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimanakah Saya Boleh Mengeksport Sejarah Transaksi Saya?

Satu-satunya cara untuk mengeksport sejarah transaksi anda di Coinbase ialah pada pelayar web. Anda boleh melakukan ini pada telefon anda, tetapi lebih mudah untuk menggunakan PC anda. Begini caranya:

1. Lawatan Coinbase pada PC anda.

2. Klik pada gambar profil anda di penjuru kanan sebelah atas.

3. Pilih Laporan.

4. Klik pada butang Jana laporan.

5. Pilih antara laporan CSV dan laporan PDF.

6. Pergi ke butang Jana laporan dalam tetingkap baharu.

7. Pilih Muat turun.

Jika anda berminat dengan langkah terperinci untuk mengeksport sejarah transaksi anda di Coinbase, hanya kembali ke bahagian sebelumnya.

Lihat Semua Pembelian Anda di Coinbase

Adalah penting untuk mempunyai gambaran keseluruhan urus niaga anda jika anda berminat dengan mata wang kripto. Walau bagaimanapun, jika anda menggunakan Coinbase, satu-satunya cara untuk melihat keseluruhan sejarah pembelian anda adalah dengan menjana dan memuat turun laporan. Selain itu, anda juga boleh menyesuaikan maklumat yang disenaraikan dalam laporan transaksi Coinbase supaya anda hanya memuat turun data yang anda perlukan.

Pernahkah anda cuba mencari sejarah pembelian anda di Coinbase sebelum ini? Adakah anda memuat turun laporan penuh atau adakah anda hanya melihat urus niaga terkini anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.