Cara Memadam Semua Komen di YouTube

16

Adalah satu pernyataan yang meremehkan untuk mengatakan bahawa ulasan YouTube mempunyai rap yang buruk di internet. Mereka cenderung dilihat sebagai radang, kasar, dan sia-sia.

Jika anda bernasib baik, anda boleh mengadakan perbincangan yang berharga di YouTube. Anda boleh menemui perbincangan yang bernas atau menyentuh tentang video yang anda gemari. Sesetengah saluran mempunyai komuniti pengulas yang bersemangat berdedikasi.

Tetapi terlalu mudah untuk masuk ke dalam hujah sia-sia di platform ini. Anda mungkin akan terserempak dengan orang yang bertengkar dengan niat jahat. Bahasa ganas sukar dielakkan. Terdapat juga sejumlah besar bot pemasaran yang meninggalkan komen yang tidak relevan.

Secara keseluruhannya, tidak hairanlah ramai orang muak dengan komen YouTube. Jika ini berlaku untuk anda, anda mungkin mahu memadamkan semua ulasan anda yang dibuat pada platform ini, atau jika anda seorang pencipta kandungan, anda boleh memadamkan ulasan yang orang lain tinggalkan pada saluran anda.

Menghapuskan Setiap Komen Yang Anda Pernah Buat Di YouTube

Sangat mudah untuk mengalih keluar ulasan yang anda tinggalkan pada mana-mana saluran YouTube. Satu-satunya pengecualian ialah ulasan yang dibuat sebelum Google mengambil alih YouTube pada tahun 2006.

Bagaimanakah anda melihat dan memadam ulasan anda? Berikut adalah dua pendekatan yang boleh anda ambil.

Gunakan Sejarah Komen Anda

Untuk melihat setiap ulasan yang telah anda buat di tapak ini, akses YouTube anda Sejarah Komen muka surat.

Untuk memadamkan ulasan individu, lakukan perkara berikut:

  1. Cari ulasan dalam sejarah anda.
  2. Pilih Lagi (Ikon Tiga Titik Mendatar).
  3. Pilih Padam.
  4. Sahkan bahawa anda mahu memadamkannya secara kekal.

Malangnya, tiada pilihan untuk memadam komen secara pukal daripada sejarah anda. Jika anda ingin menyingkirkan semua yang anda pernah katakan di platform ini, anda sama ada perlu terus melakukan ini pada setiap komen anda atau memilih pendekatan yang berbeza dan membuat beberapa perubahan pada saluran anda.

Sembunyikan Saluran Anda

YouTube memberi anda pilihan untuk menyembunyikan saluran anda. Ini adalah langkah sementara, dan ia menyembunyikan kandungan anda, nama anda, serta langganan dan suka anda. Anda boleh mendayakan semula saluran pada bila-bila masa. Menyembunyikan saluran anda tidak menjejaskan apa-apa yang anda lakukan dengan akaun Google anda pada platform lain.

Tetapi apabila anda melalui proses ini, terdapat peningkatan yang tidak dijangka. Semua komen yang pernah anda buat akan dipadamkan. Tidak seperti perubahan lain, pemadaman ini kekal.

Ia cukup untuk menyembunyikan saluran anda selama beberapa minit. Apabila anda mendayakannya semula, semua ulasan anda yang lalu akan hilang. Apakah langkah yang perlu anda ambil untuk menyembunyikan saluran YouTube anda?

  1. Log masuk ke YouTube. Jika anda memiliki berbilang akaun, pastikan anda log masuk dengan akaun yang betul.
  2. Klik pada Profil Anda. Pilih gambar profil anda di penjuru kanan sebelah atas skrin.
  3. Klik pada Akaun Lanjutan.
  4. Tatal ke bawah dan pilih saluran Padam. Apabila anda memilih pilihan ini, anda mungkin perlu memasukkan semula alamat dan kata laluan akaun Google anda. Mengklik butang ini tidak akan memadamkan saluran anda secara kekal.
  5. Pilih Saya mahu menyembunyikan saluran saya. Pada sesetengah versi YouTube, pilihan yang sama mungkin dilabelkan “Saya mahu menyembunyikan kandungan saya”.
  6. Saya mahu menyembunyikan saluran saya. Selepas anda mengklik pada ini, YouTube akan menunjukkan kepada anda perkara yang boleh anda jangkakan jika anda cuba menyembunyikan saluran anda.
  7. Semak setiap pilihan dalam senarai. Senarai menyatakan bahawa ulasan yang dibuat secara terus dengan Google+ tidak akan dipadamkan. Tetapi selain itu, menyembunyikan saluran anda akan mengalih keluar semua ulasan YouTube anda daripada semua saluran secara kekal. Suka dan langganan anda hanya disembunyikan buat sementara waktu. Apabila anda telah melalui senarai semak, klik pada HIDE MY CHANNEL.

Ini sahaja yang anda perlu lakukan untuk menyingkirkan komen anda. Kini, tiba masanya untuk mengaktifkan semula akaun anda:

  1. Log masuk ke YouTube dengan Akaun Google Anda.
  2. Pergi ke Cipta Saluran. Ikuti URL ini: http://www.youtube.com/create_channel.
  3. Isi Borang.

Pastikan anda tidak mengklik Untuk menggunakan perniagaan atau nama lain, klik di sini. Lagipun, anda tidak ingin membuat saluran baharu sepenuhnya.

Proses ini harus memulihkan saluran anda. Selepas ini, anda boleh menjadikan video anda boleh dilihat daripada Pengurus Video.

Memadam Komen Yang Dibuat Oleh Orang Lain

Jika anda seorang pencipta kandungan, adalah idea yang baik untuk menggunakan pilihan penyederhanaan ulasan YouTube. Anda boleh mengawal jenis ulasan yang anda benarkan pada saluran anda. Sebagai contoh, adalah mungkin untuk menapis apa-apa yang disertakan dengan pautan keluar atau hashtag.

Bagaimana jika anda mahu memadamkan ulasan orang lain pada saluran anda?

Hanya pilih ikon tiga titik di sebelah komen. Anda boleh memilih untuk melaporkan pengulas untuk kandungan yang tidak sesuai, atau anda boleh menyembunyikan ulasan mereka daripada saluran.

Klik pada Padam untuk mengalih keluar ulasan mereka, dan ambil perhatian bahawa ini menyebabkan semua respons kepada ulasan itu juga hilang.

Melaporkan Ulasan

Jadi apa yang boleh anda lakukan jika anda bukan pengulas asal atau pemilik video? Jika terdapat kandungan di YouTube yang melanggar garis panduan komuniti syarikat, anda boleh memfailkan laporan. Selepas siasatan, ulasan itu mungkin dialih keluar atau tidak.

  1. Cari video dan dedahkan komen.
  2. Ketik pada tiga titik menegak.
  3. Pilih Laporan daripada menu timbul.
  4. Pilih salah satu daripada pilihan berikut.
  5. Ketik Laporkan di sudut bawah pop timbul.

Berikut ialah pilihan anda untuk melaporkan kandungan:

  • Iklan, kandungan atau spam yang tidak diingini
  • Pornografi atau bahan eksplisit
  • Ucapan Kebencian atau Grafik
  • Gangguan atau buli

Anda mungkin tidak mempunyai pilihan yang sama untuk memadam ulasan seperti yang anda lakukan jika anda menjadi pengirim, tetapi YouTube cuba melindungi orang lain daripada pertuturan yang berbahaya.

Soalan Lazim

Di manakah saya boleh mencari semua Komen YouTube saya?

Komen YouTube anda mungkin sukar dicari jika anda tidak biasa dengan antara muka YouTube. Tetapi apabila anda tahu cara mencarinya, ia agak mudah. Ikuti sahaja langkah-langkah ini:

1. Buka YouTube dan log masuk ke akaun anda.

2. Klik pada tiga garisan mendatar di sudut kanan atas. Kemudian, klik pada Sejarah.

3. Klik pada Komen di sebelah kanan.

Ini akan membuka halaman web baharu di mana anda boleh melihat semua ulasan yang telah anda siarkan pada platform.

Bagaimanakah cara saya mencari semua ulasan pada saluran saya?

Mempunyai saluran YouTube anda sendiri adalah menarik. Tetapi ia juga banyak kerja. YouTube memang mempunyai garis panduan komuniti yang sangat ketat, yang bermaksud anda perlu memantau apa yang orang lain komen serta kandungan yang anda terbitkan.

Untuk mencari ulasan pada saluran anda, ikut langkah ini:

1. Log masuk ke akaun YouTube anda dan klik pada tiga garisan mendatar di penjuru kanan sebelah atas.

2. Klik pada Video Anda.

3. Klik pada ikon Komen di sebelah video yang anda minati.

Sekarang, anda akan melihat senarai komen. Jika anda perlu memadamkan ulasan, ikut langkah di atas untuk mengalih keluarnya.

Jika saya memadamkan akaun YouTube saya, adakah semua ulasan saya akan hilang?

ya. Jika anda merasakan keperluan untuk mengalih keluar dengan cepat setiap interaksi yang pernah anda lakukan dengan YouTube (termasuk ulasan, suka dan langganan), anda boleh memadamkan keseluruhan akaun anda.

Walau bagaimanapun, ini mungkin bukan penyelesaian terbaik kerana anda akan kehilangan semua video YouTube anda sendiri tetapi semua video yang anda suka juga.

Jika anda memerlukan bantuan untuk memadamkan akaun YouTube anda, semak artikel ini.

Pemikiran Akhir

Menghapuskan ulasan anda sendiri ialah cara terbaik untuk memulakan baharu di YouTube. Ia boleh menjadi perasaan yang hebat untuk memadamkan komen memalukan atau terlalu peribadi yang anda buat bertahun-tahun yang lalu. Ingat bahawa platform ini lebih mudah digunakan apabila anda mengawal pengalaman anda sendiri dan mengehadkan bilangan orang yang berinteraksi dengan anda.