Cara Memadam Semua Mesej Langsung Instagram Anda

20

Salah satu ciri Instagram yang paling popular ialah ciri Mesej Langsung (DM). Dengan DM, pengguna boleh bersembang secara peribadi dengan rakan mereka atau membuat sembang kumpulan. Walaupun beberapa aplikasi pemesejan tersedia, ramai orang menggunakan Instagram sebagai perkhidmatan pemesejan segera terkemuka mereka.

Pada masa yang sama, Instagram tidak direka bentuk untuk mengatur keseluruhan log sembang DM, dan ia menunjukkan kekurangan relatif alat untuk mengurus peti masuk DM anda. Peti masuk anda dengan cepat boleh menjadi berselerak antara mesej daripada rakan anda, spam dan pautan samar yang dihantar oleh penipu.

Jadi, Adakah terdapat cara untuk padam semua mesej anda sekaligus dan mendapat permulaan yang baru? Artikel ini menerangkan beberapa pilihan untuk membersihkan DM Instagram anda.

Cara Memadam Perbualan pada Android dan iPhone/iOS

Untuk memadamkan perbualan, lakukan langkah berikut:

 1. Ketik ikon mesej (kapal terbang kertas) di bahagian atas sebelah kanan skrin utama anda.
 2. Ketik perbualan yang ingin anda padamkan dan seretnya ke kiri atau tekan lama untuk memaparkan pilihan mesej.
 3. Pilih Padam.

Setelah anda melengkapkan langkah di atas, mesej kumpulan tidak lagi muncul dalam peti masuk anda. Perlu diingat bahawa orang lain masih mempunyai akses kepada mereka.

Jika anda cuba menyingkirkan perbualan tertentu, anda juga boleh menggunakan fungsi Carian untuk mencari mesej tersebut daripada menatal seluruh peti masuk DM anda. Anda boleh menaip nama seseorang dalam bar carian di bahagian atas skrin anda untuk mencari dan memadamkan perbualan anda dengan mereka.

Padamkan Mesej Individu pada Android dan iPhone/iOS

Instagram secara senyap-senyap memperkenalkan ciri Unsend beberapa tahun lalu. Ia membolehkan anda menyahhantar mesej yang belum dibaca lagi.

Jika anda tidak pernah menggunakan Unsend di Instagram sebelum ini, berikut ialah perkara yang perlu anda lakukan:

 1. Buka perbualan DM
 2. Ketik dan Tahan mesej yang tidak diingini
 3. Pilih NyahHantar Mesej.

Langkah-langkah di atas memadamkan mesej pada kedua-dua hujungnya, jadi seolah-olah anda tidak pernah menghantarnya sama sekali. Jika anda pernah menghantar mesej yang kemudian anda menyesal, anda boleh memadamkannya sebelum orang lain melihatnya. Jika tidak, anda tidak bernasib baik.

Malangnya, tiada cara untuk memadam secara pukal mesej individu dalam Instagram, jadi anda perlu mengulangi langkah di atas untuk setiap mesej. Sudah tentu, anda sentiasa boleh mencuba menggunakan apl autoklik pihak ketiga.

Padamkan Semua Mesej Langsung Instagram Anda dengan AutoClicker pada Android/iPhone/iOS

AutoClicker untuk Android dan AutoClicker untuk iOS ialah alatan yang membolehkan anda mengautomasikan ketikan dan leretan berulang kali dalam mana-mana apl atau skrin pada peranti anda. Sebaik sahaja anda bermain-main dengannya, anda akan sangat teruja dengan kemungkinan yang disediakan oleh program percuma yang hebat ini. Walau bagaimanapun, buat masa ini, artikel ini memfokuskan pada memadamkan DM anda di Instagram.

 1. Lancarkan apl Instagram anda.
 2. Lancarkan apl Auto Clicker.
 3. Dalam bahagian Mod Berbilang Sasaran, ketik Dayakan. Ini akan membolehkan anda mempunyai berbilang titik ketikan dengan kelewatan antara ketikan.
 4. Di Instagram, pergi ke skrin Mesej Langsung anda.
 5. Ketik dan tahan simbol tambah hijau untuk membuat titik leret, bulatan dengan nombor 1 di dalamnya. Seret titik leret ke perbualan pertama dalam DM anda.
 6. Gerakkan bulatan kedua di dalam bulatan pertama. Proses ini mengarahkan AutoClicker untuk mengetik dan menahan.
 7. Ketik bulatan untuk memaparkan dialog Tetapan untuk leret ini. Tetapkan kelewatan kepada 1000 milisaat dan masa leret kepada 1000 milisaat.
 8. Di Instagram, ketik lama pada perbualan pertama untuk benar-benar menggerakkan proses supaya anda dapat melihat tempat untuk melakukan ketikan seterusnya.
 9. Menu konteks muncul. Ketik pada ikon + untuk menambah titik ketik, dan seret titik ketik ke baris menu konteks membaca Padam. Titik pili ini menjadi #2 dan akan mempunyai 2 dalam bulatan.
 10. Di Instagram, ketik baris padam untuk mengalihkan proses itu sekali lagi.
 11. Ketik pada ikon + untuk mencipta titik ketik 3 dan seret titik ketik ke tempat yang sesuai.
 12. Tekan batal untuk tidak memadamkan perbualan ini pada ketika ini.
 13. Ketik ikon gear dan berikan skrip ketik ini (mereka memanggilnya konfigurasi) nama. Simpan skrip, dan kini anda boleh menjalankan arahan ini berulang kali untuk beratus-ratus atau beribu-ribu lelaran, secara automatik dan tanpa sebarang pengawasan manusia.
 14. Tekan anak panah Run biru untuk melaksanakan skrip anda.

Anda boleh mematikan antara muka apl AutoClicker dengan melumpuhkannya pada skrin utama apl AutoClicker.

AutoClicker adalah, tanpa ragu-ragu, alat berkuasa yang boleh anda gunakan dalam pelbagai cara, bukan sahaja untuk mempercepatkan proses pemadaman DM Instagram anda!

Memadamkan Soalan Lazim Mesej Langsung Instagram

Adakah menyekat seseorang di Instagram memadam semua mesej?

Tidak, menyekat pengguna Instagram tiada kaitan dengan mesej yang dihantar. Jika anda memilih untuk menyekat seseorang di Instagram dan kembali ke urutan mesej mereka, pilihan “Padam” akan muncul. Jika anda memilih untuk mengalih keluar mesej, ia hanya akan dipadamkan di pihak anda. Pengguna lain masih boleh melihat semua komunikasi yang anda hantar.

Satu-satunya cara untuk mengalih keluar mesej daripada akaun orang lain adalah dengan membatalkan penghantarannya, tetapi mereka mesti belum membacanya lagi. Buka DM Instagram, ketik pada urutan mesej mereka, dan tekan lama setiap mesej yang anda hantar, kemudian ketik “NyahHantar Mesej”. Bergantung pada tahap keazaman anda untuk mengalih keluar setiap mesej yang telah anda hantar kepada pengguna, ini mungkin mengambil masa yang sangat lama, tetapi ia sememangnya merupakan ciri yang berguna.

Bolehkah anda memadam semua DM Instagram sekaligus?

Malangnya, Instagram tidak menyokong pemadaman semua mesej anda secara serentak, walaupun menggunakan aplikasi pemadaman DM pihak ketiga. Anda perlu memadamkan setiap perbualan secara manual, satu demi satu, melainkan anda menggunakan aplikasi seperti AutoClicker yang menetapkan klik automatik.

Tanpa mengira halangan, anda boleh memadamkan keseluruhan perbualan sekali gus. Pilihan ini bermakna anda hanya perlu mengulangi proses pemadaman sekali setiap perbualan, bukan sekali setiap mesej. Ia masih menyakitkan, tetapi ia jauh lebih baik daripada perlu melakukannya satu mesej pada satu masa.