Cara Memanggil Roh di Elden Ring

65

Elden Ring meletakkan anda menentang musuh yang hebat yang sukar dikalahkan jika anda bukan pahlawan veteran. Nasib baik, anda tidak perlu melawan sebahagian daripada mereka bersendirian. Selain merekrut pemain mesra, anda juga boleh memanggil Spirits. Unit ini datang dalam pelbagai bentuk dan memberikan banyak faedah, tetapi bagaimana sebenarnya anda menghubungi mereka untuk membantu anda?

Artikel ini akan memberikan jawapannya. Kami akan menunjukkan kepada anda cara memanggil Spirits dalam Elden Rings untuk membantu anda menakluki musuh anda dengan lebih mudah.

Cara Memanggil Roh di Elden Ring

Memanggil Roh di Elden memerlukan anda mendapatkan Loceng Panggilan. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Cari Melina. Dia seorang gadis misteri yang boleh membantu Orang Tercemar dalam perjalanan mereka. Anda boleh menemuinya dengan membuat kemajuan melalui beberapa Tapak Rahmat yang pertama. Wanita itu sepatutnya berada di sekitar Laman ketiga anda.
 2. Bercakap dengan Melina dan membentuk pakatan. Ini akan membantu anda melengkapkan perjalanan anda dan melintasi peta dengan lebih pantas. Lebih penting lagi, anda kini boleh memanggil Spirit Steed anda – Torrent.
 3. Kembali ke Gereja Elleh, yang merupakan laman web kedua yang paling kerap disentuh selepas meninggalkan zon tutorial. Lakukan ini pada waktu malam.
 4. Berjalan ke dinding pecah berhampiran gereja, dan anda akan melihat NPC bernama Renna.
 5. Bercakap dengan ahli sihir dan beritahu dia bahawa anda pemilik Torrent.
 6. Renna kini sepatutnya memberi anda Loceng Panggilan anda secara percuma.

Anda kini boleh memanggil Roh. Ia serupa dengan mantera, tetapi tidak seperti Sihir Glintstone atau Mantra, anda tidak perlu meletakkannya di dalam ingatan anda. Sebaliknya, anda boleh menetapkannya kepada item tali pinggang alat atau menu pantas.

Tambahan pula, anda tidak akan dapat melengkapkan Calling Ball itu sendiri tetapi pelbagai Ashes yang anda akan temui di seluruh dunia.

Inilah perkara yang perlu anda lakukan untuk memanggil Roh anda:

 1. Buka menu dalam permainan anda dan pergi ke Tab “Peralatan” anda.
 2. Tatal ke “Item Pantas” dan tekan slot yang tersedia. Letakkan Roh yang anda ingin panggil.
 3. Tekan butang yang sepadan (biasanya X pada PC dan segi empat sama pada PS), dan tunggu watak anda membunyikan Loceng Panggilan. Roh sekarang sepatutnya muncul.

Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan Pouch anda untuk mengaktifkan Loceng Panggilan:

 1. Buka menu dan pergi ke bahagian kanan skrin.
 2. Cari slot Pouch.
 3. Klik slot yang tersedia dan tekan Ashes of the Spirit yang ingin anda panggil.
 4. Tekan butang yang sesuai, dan Roh akan muncul.

Terdapat beberapa kaveat mengenai Spirits di Elden Ring.

Mula-mula, anda memerlukan sejumlah Mata Fokus (FP) tertentu untuk memanggilnya. Lebih berkuasa mereka, lebih banyak FP yang mereka akan gunakan. Sesetengah unit memerlukan Mata Kesihatan (HP) dan bukannya FP.

Kedua, anda tidak boleh memanggil Roh di mana-mana. Seperti bos, mereka hanya muncul di kawasan terbuka tertentu, seperti perkhemahan musuh dan penjara bawah tanah warisan. Apabila anda sampai ke tempat yang membolehkan anda memanggil Spirits, anda akan melihat ikon berkilat di bahagian kiri skrin. Ia mengandungi inskripsi dan gerbang.

Ketiga, musuh boleh membunuh Roh anda dalam pertempuran. Walaupun pada dasarnya adalah bayang-bayang, mereka sama fana seperti anda. Satu-satunya pengecualian ialah unit Skeletal, yang boleh dihidupkan semula jika musuh tidak merosakkannya semasa unit Skeletal dijatuhkan.

Akhirnya, anda hanya boleh memanggil satu Ash Spirit pada satu masa. Sebagai contoh, jika anda telah membawa keluar Serigala, permainan tidak akan membenarkan anda memanggil Ahli Sihir Abu sehingga haiwan itu dipanggil semula atau mati.

Bolehkah Anda Memanggil Pelbagai Roh?

Anda tidak boleh memanggil berbilang Spirit dalam Elden Ring. Seperti yang dibincangkan sebelum ini, permainan ini membolehkan anda memanggil hanya satu Ash Spirit pada satu masa. Oleh itu, pilih unit yang anda ingin lawan dengan berhati-hati.

Cara Memanggil Abu Roh dalam Cincin Elden

Memanggil Abu Roh adalah agak mudah.

 1. Pergi ke menu dan pergi ke tab “Peralatan” anda.
 2. Cari “Item Pantas” dan tambahkan Roh yang ingin anda panggil pada tab yang tersedia.
 3. Tekan butang Memanggil.

Tetapi sebelum anda boleh memanggil Spirit Ashes, anda perlu mengumpulnya terlebih dahulu. Tiga Ashes berikut membolehkan anda memanggil sekutu yang paling berkuasa.

Knight Oleg yang dibuang

Knight Oleg yang dibuang ialah Roh yang menggunakan dua pedang. Dia sangat tahan lasak dan hanya memerlukan 100 FP. Senjata itu membolehkan Oleg mengekalkan tekanan berterusan ke atas lawannya dengan serangan yang kuat dan pantas. Selain itu, dia mempunyai perisai berat untuk memastikan dia selamat daripada pukulan berat.

Walaupun Oleg kurang berani berbanding beberapa sekutu lain, dia berkesan mengalihkan musuh dari watak anda dan ke arahnya. Ini melengkapkan salah satu taktik pertempuran yang paling bijak – lebih banyak anda menyerang musuh anda dan mengelak, lebih besar kemungkinan anda mengalahkan mereka.

Anda boleh mendapatkan Oleg’s Ashes pada awal permainan, tetapi ini akan mencabar:

 1. Dapatkan dua Kekunci Stonesword. Anda boleh menemui satu di atas mayat di tepi bangsal Storm Hill dengan mengikut laluan yang menuju dari Gatefront. Satu lagi boleh ditemui di Limgrave Timur, berbaring di atas mayat di belakang ballista di jambatan. Sebagai alternatif, belinya dari Finger Reader Enia dengan harga 8,000 Runes.
 2. Pergi ke Tanah Kubur Terdampar – Tapak Rahmat di Limgrave.
 3. Gunakan Kekunci untuk membuka kunci Penjara Pahlawan Fringefolk.
 4. Kalahkan musuh di dalam Dungeon, perhatikan perangkap di sepanjang jalan.
 5. Takluk bos terakhir – Semangat Pokok Ulser. Anda akan bertarung dalam persekitaran terkurung, jadi bersedialah dengan secukupnya.
 6. Kumpulkan Abu Oleg daripada Roh Pokok.

Lhutel si Tanpa Kepala

Jika anda memerlukan sekutu Spirit Ash yang gigih lagi, Lhutel the Headless mungkin pilihan terbaik anda. Dia menafikan banyak kerosakan menggunakan perisainya, yang boleh menjadi rahmat besar di medan perang. Dia kura-kura di belakang perisai sambil menusuk lawan dengan lembing dan melontar senjata ke arah mereka.

Jika itu tidak berjaya, Lhutel memutarbelitkan realiti, mengangkut ke sana ke mari ke dimensi lain untuk menangkap musuhnya yang tidak berjaga-jaga atau berundur. Selain itu, dia tidak dapat dilupakan semasa teleportasi. Ini menjadikan kos 104 FP untuk memanggilnya sebagai tawaran mutlak, memandangkan keupayaannya untuk bergerak di sekitar medan perang.

Her Spirit Ashes boleh ditemui pada awal permainan.

 1. Pergi ke Semenanjung Menangis. Ia terletak berhampiran Gereja Pilgrimage.
 2. Masuk ke dalam Dungeon.
 3. Cari bos di hujung Dungeon – Cemetery Shade.
 4. Kalahkan musuh dan kumpulkan Abu.

Mimik Roh Air Mata

Anda boleh menjadikan Spirit Ashes anda lebih berkuasa, tetapi menggunakannya boleh menjadi berulang. Kebanyakannya mempunyai tindakan yang serupa, menggunakan pedang yang sama, dan menggunakan kemahiran yang sama. Had ini menghalang mereka daripada meningkatkan kebolehan mereka, tetapi ini tidak terpakai kepada Mimic Tear Spirit.

Unit ini unik kerana ia boleh berubah menjadi doppelganger pemanggil. Dalam erti kata lain, ia boleh menyalin statistik, mantra, peralatan dan kemahiran anda. Pendua juga mempunyai bahan habis pakai. Akibatnya, musuh anda perlu berhadapan dengan anda yang lain setiap kali anda memanggil Mimic Tear Spirit.

Berjuang bersama Roh ini seperti berganding bahu dengan pemain lain, tetapi ia mempunyai beberapa kelemahan. Terutamanya, anda memerlukan 660 HP yang hebat untuk memanggil unit ini. Ini adalah berita yang mengerikan jika anda lebih suka binaan ajaib, tetapi ia juga berita baik jika anda telah mengumpul satu tan HP.

Memandangkan Mimic Tear Spirit sangat dikuasai, anda perlu melepasi beberapa pintu kemajuan untuk memperoleh Ashesnya:

 1. Akses Nokron. Eternal City ini boleh diakses dalam permainan pertengahan hingga lewat.
 2. Pergi ke Tapak Rahmat di Nokron, yang boleh ditemui di Ancestral Woods.
 3. Lompat ke atas bumbung untuk membuka kunci Laluan Suci Malam.
 4. Buka kunci dinding kabus dengan Kunci Stonesword anda.
 5. Angkat Mimic Tear Spirit Ashes.

Cara Memanggil Serigala Roh di Elden Ring

Serigala Roh mempunyai mobiliti dan kerosakan yang tinggi, menjadikan mereka sekutu yang kuat. Memanggil mereka berfungsi hampir sama seperti memanggil Roh lain.

 1. Pergi ke Melina dan dapatkan Torrent.
 2. Kembali ke Gereja Ellah di Limgrave dan bercakap dengan Renna.
 3. Terima Loceng Panggilan dan Abu Serigala Roh daripada ahli sihir itu.
 4. Pergi ke tempat yang membenarkan panggilan Roh. Monumen Kelahiran Semula adalah tapak yang paling biasa.
 5. Lengkapkan Spirit Ashes ke dalam slot yang tersedia.
 6. Tekan butang pemanggilan anda, dan Wolves akan tiba dan membantu anda melawan musuh terdekat anda.

Jangan Mulakan Pertempuran Anda Tanpa Persediaan

Banyak item boleh membantu anda mengatasi musuh Elden Ring anda dengan lebih mudah, daripada ramuan kepada peralatan yang dinaik taraf. Spirits mungkin lebih membantu bergantung pada unit yang anda pilih untuk dipanggil. Mereka mempunyai kebolehan unik untuk mengalahkan musuh anda dan membiarkan mereka tidak berdaya. Hanya cari Ashes yang sesuai sebelum pertempuran, dan mulakan pertembungan dengan bersedia sepenuhnya.

Apakah Elden Ring Spirit kegemaran anda? Berapa lama masa yang anda ambil untuk mencarinya? Bagaimana anda menggunakan kebolehan mereka? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.