Cara membatalkan langganan Disney+ anda atau percubaan percuma

9

© Disney

Disney memasuki perang penstriman video baru-baru ini dengan pelancaran perkhidmatan Disney+nya. Ia bertujuan untuk mengambil alih Netflix, Hulu dan Apple TV+, tetapi tidak semua orang menyukainya. Jika anda ingin membatalkan langganan atau percubaan percuma Disney+ anda, berikut ialah cara anda melakukannya.

Pintasan:

Disney cuba menarik penonton TV ke dalam perkhidmatan Disney+nya dengan percubaan percuma selama 7 hari. Banyak syarikat melakukan ini, termasuk Netflix. Caranya ialah membatalkan langganan anda sebelum anda dibilkan. Selagi anda melakukan ini dengan betul, anda akan dapat menikmati kandungan Disney+ sepenuhnya secara percuma untuk masa yang terhad.

Nasib baik, Disney tidak berusaha keras untuk membuat pembatalan langganan Disney+ anda lebih sukar daripada yang sepatutnya. Untuk ini, kita harus bersyukur, kerana tidak semua syarikat di luar sana bermain sebaik ini. Membatalkan langganan Disney+ anda hampir semudah mendaftar di tempat pertama.

Sama ada anda telah mendaftar untuk langganan TV Disney+ melalui tapak web DisneyLife, iTunes, GooglePlay atau Amazon, kami mempunyai langkah mudah yang diperlukan untuk keluar daripada kontrak sebelum anda dibilkan.

Cara membatalkan Disney+ melalui DisneyLife

Jika anda mendaftar untuk Disney+ menggunakan kad kredit atau debit melalui tapak web DisneyLife, anda boleh membatalkan langganan anda dengan mengikut langkah di bawah.

 1. Pergi ke Disneylife.com dan log masuk ke akaun anda.
 2. Pilih profil utama, kemudian klik pada Watak di sudut kanan atas.
 3. Pilih cog Tetapan.
 4. Klik pada Akaun.
 5. Masukkan kata laluan anda.
 6. Klik Pembayaran di bahagian atas skrin.
 7. Klik Adakah anda ingin membatalkan keahlian anda?
 8. Klik Sahkan Batalkan Keahlian.

Ingat, apabila anda membatalkan langganan Disney+ anda, anda masih boleh menginginkan kandungan Disney sehingga akhir tempoh pengebilan semasa anda. Inilah sebabnya mengapa ramai orang membatalkan serta-merta selepas mendaftar untuk percubaan percuma supaya mereka tidak melupakannya dan terkejut apabila mereka dibilkan sebulan kemudian.

Bagaimana untuk membatalkan Disney+ melalui iTunes

Jika anda mendaftar untuk Disney+ melalui iTunes pada peranti Apple seperti iPhone, anda boleh membatalkan langganan anda daripada peranti itu sendiri. Hanya ikuti langkah di bawah.

 1. Dalam apl DisneyLife, ketik ikon Menu.
 2. Pergi ke Tetapan.
 3. Jika anda belum log masuk, anda akan melihat mesej yang mengatakan “untuk mengubah suai langganan anda, log masuk ke Apple ID anda”. Ketik ID Apple. Anda akan meninggalkan aplikasi DisneyLife dan dibawa ke halaman Langganan Apple anda.
 4. Di bawah Langganan, ketik Urus.
 5. Ketik DisneyLife.
 6. Kemudian ketik Batalkan Langganan.

Jika anda ingin membatalkan langganan Disney+ anda daripada Mac atau PC menggunakan iTunes, anda boleh mencari menu Langganan di bawah Lihat Akaun > Tetapan > Langganan > Urus. Anda boleh membatalkan langganan dari sana menggunakan kaedah yang sama seperti di atas.

disney plus mudah alih

Disney+ boleh dinikmati pada peranti mudah alih juga. / © Disney

Cara membatalkan Disney+ melalui Google Play

Jika anda menggunakan peranti Android dan mendaftar untuk Disney+ melalui Google Play, anda boleh membatalkan langganan anda melalui Pusat Pembayaran Google. Mula-mula, pergi ke Gedung Google Play.

 1. Buka Gedung Google Play.
 2. Ketik butang Menu di penjuru kiri sebelah atas.
 3. Ketik Akaun dalam menu lungsur.
 4. Ketik Langganan, kemudian Batal di sebelah apl DisneyLife.
 5. Ketik Batal Langganan untuk mengesahkan.

Anda juga boleh log masuk ke bahagian pembayaran di payments.google.com dan batalkan pembayaran kepada Disney+ terus dari sana.

Bagaimana untuk membatalkan Disney+ melalui Amazon

Jika anda mendaftar untuk Disney+ melalui Amazon, sama ada melalui tapak web atau pada Fire Tablet, anda boleh membatalkan langganan anda dengan mengikut langkah yang digariskan di bawah.

 1. Pergi ke laman web Amazon dan log masuk dengan alamat e-mel dan kata laluan anda.
 2. Pergi ke Akaun Anda.
 3. Pilih Apl dan banyak lagi di bawah bahagian Kandungan Digital dan Peranti.
 4. Daripada menu di sebelah kiri, pilih Langganan Anda.
 5. Cari Disney+ dan tekan Batal.

Anda juga boleh mematikan pembaharuan automatik di tapak web Amazon di bawah bahagian langganan untuk membatalkan akaun anda secara automatik pada penghujung tempoh pengebilan semasa.

Pernahkah anda mencuba perkhidmatan penstriman TV Disney+? Tinggalkan ulasan anda di bahagian komen di bawah baris.