Cara Membuat Wang dan Dibayar Dengan Gulungan Instagram

10

Sejak Instagram pertama kali memperkenalkan Reels pada tahun 2020, mereka telah menjadi ciri kegemaran aplikasi ini. Video pendek ini yang bertujuan untuk mengambil alih TikTok adalah lebih daripada sekadar cara untuk menghabiskan masa. Terima kasih kepada capaian besar-besaran mereka dan populariti yang semakin meningkat, Reels kini merupakan salah satu cara terbaik untuk menjana wang di Instagram.

Ya, pengewangan Reel adalah nyata dan pilihan ini bukan hanya dikhaskan untuk selebriti. Sesiapa sahaja boleh memiliki sekeping pai ini jika mereka cukup arif. Jika anda tertanya-tanya bagaimana untuk membuat wang dan dibayar dengan Instagram Reels, baca terus untuk mengetahui kaedah yang anda boleh cuba.

Cara Buat Duit Dengan Kekili Instagram

Instagram sentiasa memperkenalkan kemas kini yang membolehkan anda mengewangkan kandungan anda dan hari ini, terdapat beberapa cara untuk menjana wang daripada Instagram Reels. Menyertai program bonus baharu apl yang bertujuan untuk memberi ganjaran kepada pencipta kandungan boleh menjana pendapatan anda daripada beberapa ratus hingga beribu-ribu ringgit setiap bulan.

Walaupun anda tidak layak untuk program ini, anda boleh menggunakan Reels untuk mempromosikan perniagaan anda dan meningkatkan jualan anda. Jika anda tidak mempunyai perniagaan sendiri, penajaan jenama dan pemasaran ahli gabungan juga merupakan cara terbaik untuk melengkapkan pendapatan anda. Baca tentang setiap kaedah menjana wang di bawah.

Sertai Program Bonus Instagram Reels Play

Instagram telah melangkah ke hadapan apabila ia berkaitan dengan Reels dan nampaknya tidak akan perlahan dalam masa terdekat. Perkara akan menjadi serius, kerana platform telah mengumumkan bahawa ia akan berlaku menawarkan bonus kepada pengguna yang layak untuk membuat dan menyiarkan Kekili. Ini mungkin kelihatan seperti pekerjaan impian jika anda masih melakukannya. Inilah proses yang terlibat.

Langkah Pertama: Menjadi Layak untuk Program Bonus Reels Play

Pertama, anda perlu layak untuk program bonus Instagram. Program ini masih dalam fasa awal dan hanya tersedia di AS Pada masa artikel ini ditulis, tiada cara untuk mencetuskan program atau memohon secara langsung, kerana ia berasaskan jemputan. Namun, terdapat beberapa kriteria yang perlu dipenuhi oleh pengguna.

 • Anda perlu mempunyai akaun perniagaan atau pencipta
 • Anda mesti tinggal di AS dan berumur sekurang-kurangnya 18 tahun
 • Anda mesti bertemu dengan Instagram dasar pengewangan
 • Kiraan pengikut anda mestilah di bawah sejuta

Akaun yang layak akan melihat pemberitahuan dalam apl mereka yang memberitahu mereka bahawa mereka telah layak untuk program tersebut. Anda juga boleh menyemak sama ada bonus tersedia untuk anda dengan cara berikut.

 1. Pergi ke profil pencipta atau perniagaan anda.
 2. Buka Papan Pemuka Profesional anda.
 3. Cari “Bonus” dalam menu.
 4. Tekan “Bermula” untuk melihat sama ada anda layak.

Jika anda memenuhi semua kriteria tetapi pilihan itu masih tidak tersedia untuk anda, pastikan anda menyemak semula dengan kerap, kerana ia sedang dilancarkan secara beransur-ansur.

Langkah Kedua: Aktifkan Program Bonus

Adalah sangat penting untuk anda mengaktifkan program bonus sebaik sahaja anda layak kerana kelayakan anda mungkin tamat tempoh. Menyediakannya adalah mudah.

 1. Buka profil anda dan akses Papan Pemuka Profesional anda.
 2. Tatal ke bawah ke “Bonus” dan tekan “Bermula.”
 3. Baca dan terima Terma dan Syarat program.
 4. Pilih negara anda dan sama ada anda seorang individu atau pemilik perniagaan. Pemilik perniagaan perlu memasukkan maklumat cukai mereka pada skrin seterusnya.
 5. Pilih kaedah pembayaran anda. Anda juga boleh melakukan ini kemudian.
 6. Ketik “Aktifkan bonus,” kemudian “Selesai,” dan anda sudah bersedia untuk pergi.

Langkah Ketiga: Memenuhi Matlamat

Sebaik sahaja Bonus disediakan, cabaran sebenar bermula. Instagram akan memberi anda matlamat yang mesti anda penuhi dalam tarikh akhir. Matlamat ini berbeza dari satu akaun ke akaun. Anda mempunyai 30 hari dari saat anda mengaktifkan ciri untuk memenuhi matlamat dan layak untuk pembayaran.

Berita baiknya ialah anda boleh menggunakan sehingga 150 Gelendong untuk memenuhi matlamat tontonan pada bulan berikutnya. Anda boleh menyemak kemajuan anda ke arah matlamat dan pembayaran maksimum yang anda boleh jangkakan dengan mengakses Papan Pemuka Profesional anda.

Berikut ialah beberapa petua untuk membuat kemajuan dan memastikan anda dapat memanfaatkan pembayaran.

 • Sebelum anda menyiarkan Reel, pergi ke halaman Bonus anda dan pilih “Bonus Reels Play”
 • Jika anda terlupa untuk memilih “Bonus Main Kekili” terlebih dahulu, anda mempunyai masa sehingga 24 jam untuk melakukannya lewat
 • Ingat bahawa jika anda memadamkan Reel, ia tidak lagi dikira dalam matlamat anda
 • Langkau kandungan berjenama, kerana ia tidak dibenarkan dalam program bonus
 • Pastikan anda mematuhi terma dan syarat, kerana tiga kejadian pelanggaran Reel akan mengalih keluar kelayakan anda untuk program untuk tempoh masa tertentu

Jika anda mengikuti semua peraturan dan berjaya mencapai matlamat, Instagram akan menghantar invois kepada anda sekitar 10hb dan pembayaran sekitar 21hb bulan berikutnya.

Bekerjasama Dengan Jenama

Program Bonus Reels Play masih belum dilaksanakan sepenuhnya, jadi ia mungkin tidak tersedia untuk anda walaupun akaun anda menyemak semua kotak. Nasib baik, itu bukan satu-satunya cara untuk meningkatkan hasil anda menggunakan video Instagram pendek.

Satu lagi cara untuk membuat keuntungan daripada Instagram Reels melibatkan kerjasama dengan jenama yang mungkin ingin memanfaatkan akaun anda untuk pendedahan. Adakah anda mempunyai pengikut yang mantap? Adakah anda menyiarkan kandungan yang berkaitan dengan niche tertentu? Jika ya, maka terdapat perniagaan di luar sana yang berkongsi minat anda.

Pemasaran influencer sangat besar pada masa ini, dan ia tidak terhad kepada akaun dengan berjuta-juta pengikut. Pengaruh mikro dengan bilangan pengikut yang lebih sederhana sering diutamakan oleh jenama, kerana mereka menyediakan kandungan yang lebih tulen.

Bagaimanakah anda mendapatkan jenama untuk menghubungi anda untuk tajaan? Tiada resipi pasti untuk ini. Anda boleh cuba menyerahkan akaun Instagram anda ke platform influencer seperti pengaruh dan NeoReachyang membolehkan perniagaan berhubung dengan pencipta kandungan.

Sebaik sahaja perniagaan menghubungi anda untuk kerjasama, anda perlu menyiarkan kandungan yang ditaja dengan bayaran yang dipersetujui. Kandungan yang ditaja ditandakan sedemikian di Instagram, dan anda juga boleh menandai perniagaan yang anda bekerjasama dalam Reels anda untuk ketelusan maksimum.

Manfaatkan Program Gabungan

Jika anda belum lagi menjadi pengaruh yang mapan, anda mungkin merasa sukar untuk mendapatkan perjanjian dengan jenama. Jika Kekili anda mendapat jumlah tontonan yang munasabah, anda boleh menghubungi perniagaan sendiri.

Banyak perniagaan mempunyai program gabungan yang membolehkan anda bertindak sebagai duta jenama. Anda akan mendapat komisen setiap kali perniagaan membuat jualan berkat promosi anda. Ini biasanya merupakan peratusan kecil daripada harga produk, tetapi ia boleh ditambah jika anda berjaya meyakinkan ramai penonton Reel anda tentang kebolehpercayaan produk.

Anda boleh memohon kepada program gabungan, seperti Amazon Associates, atau hubungi terus perniagaan yang lebih kecil untuk perkongsian. Instagram mempunyainya sendiri program gabungan yang masih dalam fasa ujian. Sebaik sahaja ia dilancarkan, ia akan menjadi lebih mudah berbanding sebelum ini untuk berhubung dengan perniagaan untuk pemasaran gabungan.

Iklankan Diri Anda

Jika anda mempunyai apa-apa jenis perniagaan, media sosial mungkin merupakan bahagian penting dalam pemasaran digital anda. Jika anda belum membuat Reels untuk mengiklankan diri anda, anda kehilangan pangkalan pengguna yang besar.

Gulung Instagram mempunyai jangkauan yang lebih luas daripada mana-mana jenis kandungan lain yang dikongsi di platform media sosial ini. Ini menjadikan mereka alat yang sempurna untuk menyampaikan mesej anda. Sama ada anda mempunyai perniagaan kecil yang menjual barangan buatan tangan atau anda seorang pekerja bebas yang mencari pelanggan, Reels boleh memberikan publisiti yang hebat kepada anda.

Terdapat banyak cara untuk mengiklankan produk atau perkhidmatan anda dalam Kekili anda, bergantung pada jenis perniagaan yang anda miliki. Anda boleh mempamerkan produk anda yang sedang digunakan dan menandakannya dalam Kekili supaya pengguna boleh pergi ke halaman Beli-belah Instagram anda dengan beberapa ketikan. Pautan produk akan berada di bawah Lihat Produk di bahagian bawah Kekili anda.

Anda boleh meningkatkan trafik ke tapak web, blog atau saluran YouTube anda dengan merujuk penonton ke halaman anda dalam penerangan anda.

Walaupun kaedah ini tidak bermakna deposit terus ke akaun bank anda, ini merupakan strategi jangka panjang yang berharga untuk meningkatkan penukaran.

Tawarkan Pilihan untuk Melanggan

Instagram sentiasa bersaing dengan platform lain yang membolehkan pengguna menawarkan kandungan berasaskan langganan kepada pengikut mereka. Ciri Langganan diperkenalkan untuk meniru mekanisme ini. Jika anda mempunyai beberapa pengikut yang berdedikasi, mereka mungkin berminat dengan kandungan berbayar eksklusif daripada anda. Berbanding dengan kerjasama jenama, kaedah pengewangan ini akan memberikan anda pendapatan bulanan.

Ciri Langganan hanya tersedia di AS pada masa ini. Buat masa ini, faedah Pelanggan termasuk Cerita peribadi, Lives, Siaran, Sembang, lencana dan yang terakhir sekali, Reels. Walaupun anda hanya merancang untuk menyiarkan satu jenis kandungan berbayar, anda boleh menggunakan Kekili anda untuk mengiklankannya kepada khalayak yang luas.

Mula Mendapat

Media sosial boleh menjadi sumber wang yang lumayan jika anda berdedikasi untuk mencipta kandungan yang berharga. Instagram jelas bersetuju dengan ini, seperti yang dibuktikan oleh Program Bonus Reels Play yang merangsang. Ketahui sama ada anda boleh mendaftar dalam program ini dan membuat sedikit wang secara sampingan. Jika anda masih tidak layak, pertimbangkan kaedah lain untuk mengewangkan Reels Instagram anda.

Adakah Program Bonus Reels Play tersedia untuk anda? Atau adakah anda sudah mendaftar dan mula menyiarkan Reels anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.