Cara Menambah Bunyi dalam Enjin Kertas Dinding

18

Enjin Kertas Dinding ialah aplikasi berguna yang boleh anda gunakan untuk mencipta kertas dinding animasi dan interaktif anda sendiri untuk desktop Windows anda. Salah satu ciri yang ditawarkan oleh program ini ialah keupayaan untuk menambah bunyi pada kertas dinding pilihan anda. Keseluruhan proses ini akan membawa anda kurang daripada 10 minit.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menambah bunyi pada kertas dinding menggunakan Enjin Kertas Dinding.

Cara Menambah Bunyi dalam Enjin Kertas Dinding

Enjin Kertas Dinding membolehkan anda menggunakan kertas dinding langsung pada desktop Windows anda. Anda boleh menghidupkan imej anda sendiri atau memilih kertas dinding daripada pustaka program. Malah mungkin untuk menambah bunyi pada imej dan menggunakannya untuk kertas dinding desktop anda.

Ini sebaliknya dipanggil alat visualisasi audio. Ia adalah ciri lanjutan, jadi menetapkannya mungkin memerlukan sedikit kerja. Untuk memudahkan anda, kami telah membahagikan proses tersebut kepada empat bahagian. Anda juga perlu menggunakan tapak web pihak ketiga, tetapi kami akan melakukannya kemudian.

Sebaik sahaja anda memasang Enjin Wallpaper, ia akan disematkan secara automatik pada bar tugas anda. Untuk melancarkannya, inilah yang anda perlu lakukan.

 1. Klik kanan pada Enjin Kertas Dinding ikon di sudut kanan bawah skrin.
 2. Pilih “Tukar Kertas Dinding” daripada menu.
 3. Klik pada tab “Dipasang” pada tetingkap Enjin Kertas Dinding.
 4. Cari kertas dinding yang ingin anda tambahkan bunyi.
 5. Klik kanan pada kertas dinding dan pilih “Buka dalam Penjelajah.”
 6. Salin lokasi fail dalam File Explorer.

Ini adalah bahagian pertama proses pemasangan audio visualizer. Pastikan anda tidak mematikan tetingkap Enjin Kertas Dinding. Langkah seterusnya ialah membongkar fail “scene.pkg”, yang berada di bahagian bawah File Explorer. Inilah yang anda akan lakukan.

 1. Buka ini pautan. Ini ialah tapak web pihak ketiga yang akan kami gunakan untuk membongkar fail berzip.
 2. Klik pada butang “Pilih Fail” di sudut kiri atas.
 3. Tampalkan lokasi “scene.pkg.” fail ke dalam kotak.
 4. Pergi ke pilihan “Muat turun”.

Tapak web ini akan membongkar fail adegan, yang anda perlukan untuk menambah bunyi pada Enjin Kertas Dinding.

Kini tiba masanya untuk kembali ke tetingkap Wallpaper Engine. Pastikan kertas dinding yang ingin anda gunakan masih dipilih. Inilah yang patut anda lakukan seterusnya.

 1. Pergi ke ikon “Editor Kertas Dinding” di sudut kiri bahagian bawah.
 2. Klik pada butang “Gunakan Templat” pada tetingkap baharu.
 3. Taipkan nama projek baharu.
 4. Pilih templat. Pilihan anda ialah “Adegan 2D,” “Adegan 3D,” “Kubah,” “Bendera” dan “GIF Beranimasi.”
 5. Klik pada butang “OK”.
 6. Navigasi ke tab “Edit” di penjuru kiri sebelah atas tetingkap baharu.
 7. Teruskan ke “Buka dalam Penjelajah” sekali lagi.

Langkah seterusnya ini mungkin terdengar agak rumit, tetapi pada dasarnya anda perlu memadam semua fail dari folder File Explorer. Ini akan menjadi fail baharu daripada projek yang baru anda buat. Intinya adalah untuk menggantikannya dengan fail asal. Ini dilakukan dengan mengekstrak folder “Scene.zip” yang anda muat turun daripada apl pihak ketiga itu. Sebaik sahaja anda melakukan ini, salin fail yang diekstrak dan tampalkannya ke dalam folder projek baharu.

Kami akhirnya sampai ke bahagian terakhir proses visualizer audio. Apabila anda kembali ke apl Enjin Kertas Dinding, anda akan melihat bahawa terdapat dua salinan kertas dinding yang sama. Ikuti langkah di bawah untuk melengkapkan proses.

 1. Klik pada salah satu kertas dinding.
 2. Pergi ke “Buka dalam Editor” pada anak tetingkap kanan.
 3. Navigasi ke pilihan “Tambah Aset” di penjuru kiri sebelah atas editor.
 4. Pilih “Bunyi” daripada senarai pilihan dan kemudian butang “OK”.
 5. Cari bunyi yang anda mahu gunakan pada komputer anda.
 6. Klik pada “Buka.”
 7. Pilih tab “Fail” dalam editor.
 8. Pilih “Simpan projek anda.”

Memandangkan anda telah menambahkan bunyi pada kertas dinding, anda boleh mengeditnya jika anda mahu. Contohnya, anda boleh melaraskan kelantangan, penjajaran kertas dinding, kadar main balik dan kedudukannya. Apabila anda selesai mengedit kertas dinding, pilih “Ok”. Kertas dinding akan serta-merta ditambahkan pada desktop anda, dan anda harus mendengar bunyi itu juga.

Jadilah Wallpaper Enjin Pro

Alat visualisasi audio nampaknya rumit untuk digunakan, tetapi sebaik sahaja anda mengetahui cara ia dilakukan pada kali pertama, anda akan mengambil masa separuh masa berikutnya. Anda akan dapat menukar kertas dinding dan muzik yang menyertainya pada bila-bila masa anda mahu.

Pernahkah anda cuba menambah bunyi pada kertas dinding menggunakan Wallpaper Engine sebelum ini? Adakah anda menggunakan kaedah yang sama dari panduan ini, atau adakah anda menemui cara alternatif? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.