Cara Menambah Kapsyen dalam Gelendong Instagram

15

Walaupun Gelendong Instagram popular, ramai pengguna melangkaunya hanya kerana kelantangan mereka dimatikan. Jika anda ingin meningkatkan penglibatan dan menjadikan kekili anda lebih mudah diakses, menambah kapsyen ialah cara yang bagus untuk melakukannya.

Jika anda berminat untuk mempelajari cara menambah kapsyen pada Kekili Instagram, anda telah datang ke tempat yang betul. Artikel ini akan menunjukkan kepada anda cara melakukannya pada kedua-dua peranti iPhone dan Android.

Cara Menambah Kapsyen pada Gulungan Instagram pada iPhone

Menambah kapsyen pada Reel Instagram anda menggunakan iPhone anda adalah mudah dan boleh dilakukan dalam dua cara. Cara pertama menggunakan aplikasi Instagram, dan yang kedua menggunakan alat dalam talian. Kami akan memberikan arahan langkah demi langkah yang terperinci untuk kedua-duanya.

Cara Menambah Kapsyen pada Gulungan Instagram pada iPhone Menggunakan Instagram

Menambah kapsyen pada Instagram Reels menggunakan apl Instagram hanya mengambil beberapa langkah. Instagram mempunyai ciri terbina dalam untuk menambah kapsyen dalam pelbagai bahasa. Berikut ialah perkara yang perlu anda lakukan untuk menggunakan ciri ini pada iPhone anda.

 1. Buka Instagram aplikasi.
 2. Pilih ikon tambah dan buka tab Reel.
 3. Pilih kekili sedia ada atau rakam yang baharu.
 4. Pilih “Seterusnya.”
 5. Ketik ikon “teks”.
 6. Anda akan melihat mesej “Terjemahkan perkataan” pada skrin anda. Selepas beberapa saat, kapsyen akan muncul. Kini anda boleh mengalihkan kapsyen (kebanyakan pengguna menyimpannya di bahagian bawah) dan menyesuaikan warna, saiz dan gaya teks.
 7. Ketik “Selesai” di penjuru kanan sebelah atas.
 8. Pilih “Seterusnya.”
 9. Tekan “Kongsi.”

Cara Menambah Kapsyen pada Gulungan Instagram pada iPhone Menggunakan Alat Pihak Ketiga

Walaupun ciri Instagram untuk menambah kapsyen adalah mudah, ia bukanlah yang paling tepat, dan ramai pengguna telah menyedari kesilapan ejaan. Malangnya, Instagram tidak membenarkan perubahan pada kapsyen ini. Oleh itu, ramai pencipta kandungan memutuskan untuk menggunakan alat pihak ketiga untuk menambah kapsyen pada Gelendong Instagram. Kami akan menunjukkan kepada anda cara menggunakan veed.io untuk menambahkan kapsyen pada gelendong anda.

Ikut langkah ini untuk menggunakan veed.io untuk menambah kapsyen pada Gelendong Instagram anda pada iPhone anda.

 1. Buka penyemak imbas anda dan pergi ke veed.io.
 2. Ketik “Muat Naik Video Anda” dan pilih gelendong yang ingin anda tambahkan kapsyen.
 3. Pergi ke tab “Sari Kata” di bahagian bawah.
 4. Pilih “Sari Kata Auto” atau “Sari Kata Manual.” Jika anda memilih pilihan pertama, program akan mencipta kapsyen untuk anda. Pilihan kedua memerlukan anda menaip sari kata secara manual.
 5. Semak kapsyen, simpan gelendong anda dan muat naik ke Instagram.

Cara Menambah Kapsyen pada Gelendong Instagram pada Peranti Android

Pengguna Android akan gembira mengetahui bahawa mereka boleh menjadikan Gelendong Instagram mereka lebih mudah diakses dan dicari dengan menambahkan kapsyen. Terdapat dua cara untuk melakukan ini: dengan menggunakan apl Instagram atau tapak web pihak ketiga. Kami akan memberikan arahan langkah demi langkah untuk kedua-duanya.

Cara Menambah Kapsyen pada Gulungan Instagram pada Peranti Android Menggunakan Instagram

Instagram menawarkan ciri terbina dalam untuk menambah kapsyen pada Gelendong Instagram secara automatik. Ini bermakna anda tidak perlu berfikir tentang menaip teks secara manual dan memastikan ia disegerakkan. Berikut ialah cara menggunakan ciri ini pada peranti Android anda.

 1. Lancarkan Instagram aplikasi.
 2. Pilih ikon tambah dan buka tab Reel.
 3. Rakam kekili atau pilih satu daripada galeri anda.
 4. Pilih “Pratonton.”
 5. Ketik ikon “teks”.
 6. Mesej “Transkripsikan perkataan” akan muncul pada skrin anda dan kapsyen akan siap dalam beberapa saat, bergantung pada panjang gelendong. Sebaik sahaja anda melihat kapsyen, anda boleh mengalihkannya di sekeliling skrin dan menukar saiz teks, warna, fon, dsb.
 7. Pilih “Selesai.”
 8. Pilih “Seterusnya” dan ketik “Kongsi.”

Cara Menambah Kapsyen pada Gulungan Instagram pada Peranti Android Menggunakan Alat Pihak Ketiga

Ciri terbina dalam Instagram tidak dapat dinafikan mudah, tetapi ia sering membuat kesilapan, dan aplikasi tidak membenarkan pengguna membetulkannya. Ramai orang memilih untuk tidak menggunakannya kerana mereka tidak mahu kelihatan tidak profesional. Selain itu, ciri ini tidak tersedia di semua lokasi. Nasib baik, ada penyelesaian: alat pihak ketiga. Alat ini membolehkan pencipta menambah kapsyen automatik atau manual tanpa kesilapan. Cadangan kami ialah veed.io. Berikut ialah cara menggunakannya untuk menambah kapsyen pada Gelendong Instagram anda pada peranti Android.

 1. Lancarkan penyemak imbas pada telefon anda dan pergi ke veed.io.
 2. Tekan “Muat Naik Video Anda” dan pilih gelendong yang ingin anda tambahkan kapsyen.
 3. Ketik “Sari Kata”.
 4. Pilih “Sari Kata Auto” atau “Sari Kata Manual,” bergantung pada pilihan anda. Pilihan “Auto Sarikata” adalah lebih mudah kerana ia menganalisis gelendong anda secara automatik dan mencipta teks. Jika anda melihat kesilapan, anda boleh membetulkannya dengan cepat.
 5. Semak semula kapsyen untuk memastikan ia betul, simpan gelendong anda dan kongsikannya di Instagram.

Soalan Lazim

Mengapa saya tidak dapat melihat pilihan “Kapsyen” di Instagram?

Pilihan “Kapsyen” tidak tersedia di seluruh dunia. Jika anda tidak melihat pelekat “Kapsyen”, ia berkemungkinan besar kerana anda berada di wilayah yang belum menyokong pilihan ini lagi. Dalam kes sedemikian, anda boleh menggunakan rangkaian persendirian maya (VPN) untuk memperdaya Instagram agar menganggap anda berada di lokasi lain. Atau, anda boleh menggunakan alat pihak ketiga untuk menambahkan kapsyen pada gelendong anda dan kemudian memuat naiknya ke Instagram.

Tarik Penonton

Menambah kapsyen pada kekili anda ialah cara terbaik untuk menarik lebih ramai pengguna. Kapsyen membolehkan penonton anda memahami perkara yang anda perkatakan walaupun dengan bunyi dimatikan. Jangan lupa untuk memastikan kapsyen anda tidak mengandungi salah ejaan dan, sudah tentu, cuba pastikan kekili anda menarik dan menarik.

Pernahkah anda cuba menambah kapsyen pada Cerita Instagram anda sebelum ini? Adakah anda menggunakan ciri terbina dalam Instagram atau alat pihak ketiga? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.