Cara Menambah Lirik pada Gelendong Instagram

5

Gulung Instagram sangat popular. Pencipta kandungan dan pengguna kasual suka memuat naik video pendek ini sama seperti pengikut mereka dan orang lain gemar menontonnya. Memuat naik Instagram Reels adalah mudah. Apa yang diperlukan ialah merakam video pendek dan memuat naiknya ke senarai main Reels.

Cara Menambah Lirik Lagu pada Gulungan Instagram pada iPhone

Mencipta Gulungan Instagram terus daripada iPhone anda ialah cara mudah untuk berkongsi ciptaan video terbaharu anda dengan dunia. Sesetengah pencipta menambahkan muzik kepada mereka dan ciri berguna ialah memasukkan lirik lagu semasa video dimainkan. Jika ini adalah sesuatu yang anda ingin cuba, anda boleh melakukannya dengan mengikuti arahan ini.

 1. Lancarkan Instagram apl pada iPhone anda.
 2. Ketik ikon “+” yang terletak di bahagian atas skrin.
 3. Tekan perkataan “Reel” di bahagian bawah skrin untuk membuka kamera Reels. Kemudian klik ikon “tiga bintang” yang terletak di sebelah kiri skrin.
 4. Pilih ikon “Kaca Pembesar” dan taip “Lirik 3D.”
 5. Ketik pada ikon “Lirik 3D”.
 6. Anda akan digesa untuk memilih lagu. Klik ikon “Muzik” dan pilih lagu dengan lirik.
 7. Anda boleh menyesuaikan teks lirik dengan mengetiknya.
 8. Rakam video anda. Semasa anda merakam, lirik akan muncul pada skrin.
 9. Setelah selesai, tekan butang “Muat Naik”.

Malangnya, tidak semua lagu Instagram disediakan dengan lirik. Jika lagu yang anda pilih untuk ditambahkan pada video Instagram Reel anda tidak mempunyai lirik, anda mungkin mempertimbangkan untuk memilih lagu lain. Sebagai alternatif, mungkin terdapat versi lain lagu yang sama yang mempunyai lirik yang dilampirkan.

Cara Menambah Lirik Lagu pada Gelendong Instagram pada Peranti Android

Menambah lirik lagu pada Gelendong Instagram anda pada peranti Android anda ialah cara terbaik untuk menyedarkan video anda. Pencipta popular suka menambahkan lagi bakat pada gelendong mereka dan menambah lirik lagu adalah salah satu cara mereka melakukannya. Jika anda ingin menambahkan lirik lagu pada muat naik kekili anda yang seterusnya, berikut ialah cara untuk melakukannya.

 1. Lancarkan Instagram apl pada peranti Android anda.
 2. Ketik ikon “+” di bahagian atas skrin dan pilih “Kekili.”
 3. Pegang butang “Rekod” dan buat video anda.
 4. Pilih ikon “Pelekat” dari bahagian atas skrin dan kemudian pilih ikon “Muzik”.
 5. Tatal senarai lagu atau gunakan tetingkap carian untuk menaip tajuk lagu.
 6. Jika pilihan lagu anda mempunyai lirik yang tersedia, ia akan dipaparkan. Jika tidak, cuba lagu lain.
 7. Sebaik sahaja anda telah menemui satu dengan lirik yang anda mahu gunakan, tekan butang “Selesai”. Ini akan menyimpan video anda, tetapi lirik dan lagu tidak akan disertakan lagi.
 8. Di bahagian bawah skrin, pilih “Kekili” dan ketik kotak kecil di sebelah kiri bawah skrin untuk memilih video yang baru anda rakam.
 9. Tekan ikon “Muzik” di sebelah kiri skrin dan cari lagu yang anda pilih sebelum ini. Ketik pada “Selesai.”
 10. Tekan “Pratonton,” “Seterusnya,” dan “Seterusnya.”

Video anda kini mempunyai lirik lagu dan telah dimuat naik ke dalam suapan berita Instagram Reels.

Jika Anda Ingin Mengajar Dunia Menyanyi

Walaupun tidak semua lagu yang terdapat di Instagram mempunyai lirik, terdapat beribu-ribu untuk dipilih. Tidak kira sama ada anda menggunakan apl Instagram pada iPhone atau Android; anda boleh menambah lirik pada video anda. Menambah lirik pada kekili telah menjadi sangat popular dan merupakan cara yang baik untuk menambahkan sedikit bakat dan kreativiti pada kekili anda. Ajak pengikut anda menyanyi bersama ke Gelendong Instagram anda dengan menambahkan lirik lagu pada muat naik video anda.

Adakah anda mahu menambah lirik lagu pada gulungan Instagram anda? Adakah maklumat dalam artikel ini membantu anda mempelajari cara melakukannya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.