Cara Menambah Seseorang yang Anda Padamkan dalam Snapchat

20

Mengapa orang memadamkan kenalan pada Snapchat? Boleh jadi kerana ada yang mengganggu mereka dengan sentap hambar. Tetapi kadang-kadang, ia berlaku secara tidak sengaja. Anda mungkin tahu bahawa terdapat dua cara untuk melupuskan seseorang daripada senarai kenalan anda: anda boleh memadam atau menyekat mereka. Setiap satu datang dengan kelebihan tersendiri.

Sebaik sahaja anda telah mengalih keluar seseorang, anda bebas untuk menyemak semula keputusan anda pada bila-bila masa dan menghantar permintaan rakan kepada mereka sekali lagi. Walau bagaimanapun, adalah penting untuk memikirkan akibatnya.

Mengalih keluar Kenalan

Untuk memulakan sesuatu, mari terangkan cara mengalih keluar seseorang daripada senarai kenalan Snapchat anda.

  1. Bawa senarai rakan anda
  2. Ketik dan tahan nama
  3. Ketik pada “Urus Persahabatan”
  4. Ketik “Alih Keluar Rakan”

Menyekat Kenalan

Proses yang sangat serupa terlibat apabila menyekat seseorang.

  1. Pergi ke senarai rakan anda
  2. Ketik dan tahan nama
  3. Ketik pada “Lagi”
  4. Pilih “Sekat”

Perbezaan Antara Mengalih Keluar dan Menyekat Kenalan Anda

Jika anda memadamkan kenalan daripada senarai anda, anda tidak akan mendapat apa-apa snap lagi daripada mereka. Skor snap anda menjadi peribadi, tetapi semua pertukaran snap sebelumnya tersedia untuk dilawati semula, dengan andaian anda telah menyimpannya.

Apabila anda memadamkan seseorang daripada senarai kenalan anda, mereka tidak akan dimaklumkan tentang tindakan anda.

Menyekat kenalan membawa kepada perubahan yang lebih drastik. Sebagai contoh, walaupun mesej yang disimpan akan hilang. Juga patut disebut ialah hakikat bahawa apabila anda menyekat dan kemudian menyahsekat seseorang yang pernah berada dalam senarai rakan anda, mereka tidak akan ditambahkan semula sebagai rakan secara automatik.

Cara Mencari Rakan yang Dipadamkan

Kini, anda boleh menambah semula rakan anda mengikut langkah yang sama yang anda lakukan untuk menambah orang lain pada Snapchat. Tetapi kadangkala, sukar untuk mencari nama pengguna Snapchat mereka. Jika anda memadamkan seseorang di Snapchat dan tidak tahu nama mereka, lakukan ini:

  1. Buka Tetapan Snapchat
  2. Ketik Data Saya
  3. Log masuk ke akaun anda dan ketik “Serahkan Permintaan.”
  4. Buka e-mel daripada Snapchat.
  5. Ekstrak fail.
  6. Cari fail “Rakan”.
    (HTML>Rakan>Rakan Dipadamkan)
  7. Cari rakan anda yang dipadamkan.

Tatal senarai rakan dan cari rakan yang ingin anda tambahkan semula pada Snapchat. Kemudian, ikuti langkah di bahagian seterusnya untuk menambahkannya semula.

Cara Menambah Orang ke Senarai Rakan Anda Sekali lagi

Jelas sekali, untuk menambah seseorang yang telah anda padamkan, anda perlu mengingati akaun mereka. Ini tidak sepatutnya sukar jika anda telah memadamkan rakan lama.

  1. Buka apl Snapchat pada peranti mudah alih anda dan pastikan anda telah log masuk
  2. Ketik ikon Tambah Rakan
  3. Gunakan salah satu daripada empat pilihan di bawah untuk menambah pengguna yang dipadamkan

    Catatan* Anda boleh menambah orang mengikut nama pengguna, kenalan, Snapcode dan lebih mudah untuk menambah orang berdekatan. Anda juga boleh menambahkannya daripada buku alamat anda.
  4. Pilih “Tambah”

Itu sahaja yang ada. Anda kini boleh bersabar menunggu mereka menerima permintaan anda.

Jika anda tidak ingat nama pengguna seseorang, tetapi anda mempunyai rakan bersama, anda boleh meminta nama pengguna mereka atau nombor telefon mereka.

Anda kemudiannya boleh menambah nombor telefon pada buku alamat anda dan menggunakan ciri “Tambah daripada Buku Alamat” untuk mencarinya di Snapchat dan menambahkannya sebagai rakan semula.

Petua Tambahan

Untuk menambahkan seseorang daripada senarai kenalan telefon anda, anda perlu memberikan akses Snapchat kepada senarai itu. Senarai kenalan peranti tidak betul-betul sama dengan buku alamat anda. Jika anda memberikan Snapchat akses yang diperlukannya, apabila anda mengetik tab “Kenalan” dan bukannya tab “Tambah Rakan”, apl itu akan memaparkan kenalan yang mempunyai nombor telefon mereka dipautkan ke akaun Snapchat.

Anda akan melihat butang “+ Tambah” di sebelah kanan nama mereka. Ketik untuk berhubung dengan mereka pada apl.

Perkara yang Berlaku Apabila Anda Menambah Semula Kenalan Lama

Sebaik sahaja anda menambah seseorang yang anda telah padamkan sebelum ini, Snapchat membolehkan anda melihat semua syot yang telah mereka hantar kepada anda semasa anda bukan rakan – dengan mengandaikan mereka menerima jemputan anda untuk kali kedua.

Berikut adalah fakta menarik yang tidak disedari oleh ramai pengguna. Setiap profil pengguna Snapchat mempunyai senarai bertajuk “Snapchatters yang telah menambah anda kembali”. Katakan anda telah memadamkan seseorang dan mereka tidak perasan. Apa yang mereka perlu lakukan ialah menyemak senarai itu dan mencari nama anda.

Ini penting kerana memadam dan menyekat kenalan tidak menghantar pemberitahuan. Tetapi seseorang masih boleh menyemak untuk mengetahui sebab anda mungkin berhenti bertindak balas. Apabila anda memadamkan seseorang, nama anda akan hilang daripada senarai itu pada profil mereka.

Perlu berfikir dua kali sebelum memadamkan seseorang. Jika anda mempunyai keraguan, ketahui bahawa anda tidak boleh mengubah fikiran anda selepas itu tanpa mereka mengetahuinya. Sama ada anda memadamkan seseorang atau menyekat seseorang, keadaan mungkin menjadi janggal.

Urus Senarai Rakan Anda dengan Berhati-hati

Jangan lupa bahawa anda tidak boleh menambahkan seseorang ke senarai rakan anda tanpa mereka mengetahuinya. Selepas beberapa minggu atau bulan berdiam diri, kesediaan anda untuk berdamai mungkin tidak dihargai.

Ia juga penting untuk diingat bahawa menyekat seseorang pasti akan memadamkan snap dan perbualan sebelum ini antara anda berdua. Jika anda bukan sekadar melupuskan pencemooh rawak, lebih baik gunakan ciri “Padam” sebaliknya kerana ini sekurang-kurangnya akan membolehkan anda melihat kembali detik-detik penting.

Soalan Lazim

Sekiranya kami tidak menjawab semua soalan anda di atas, teruskan membaca!

Adakah seseorang akan tahu jika saya memadam atau menyekat mereka?

Walaupun mereka tidak akan menerima pemberitahuan, mereka tidak akan melihat snap anda lagi, dapat menghantar mesej kepada anda atau melihat skor Snap anda.

Bagaimana jika saya tidak dapat mencari rakan yang saya padamkan?

Jika anda tidak menjumpai nama pengguna, atau anda tidak mempunyai Snapcode mereka, anda boleh cuba mencari nama pengguna dengan menggunakan kenalan anda. Anda juga boleh cuba memuat turun semua data Snapchat anda dari tapak web dan mencari rakan yang dipadamkan.

Adakah mereka akan mendapat pemberitahuan bahawa saya telah menambahkannya kembali?

Ya, jika anda cuba menambah rakan secara awanama kembali pada Snapchat mereka akan mendapat mesej yang anda tambahkan semula mereka.