Cara Mencari Pakaian atau Baju Renang Daripada Gambar

15

Internet ialah tempat yang sesuai untuk mencari inspirasi pakaian comel untuk percutian anda yang akan datang. Semasa menyemak imbas Instagram atau Pinterest, anda mungkin telah menemui pakaian yang sesuai untuk makan malam mewah itu atau pakaian renang yang ideal untuk beberapa foto pantai yang membunuh.

Bagaimanakah anda boleh menukar gambar itu kepada artikel pakaian dalam almari anda?

Jika anda tidak pasti sama ada gambar boleh membantu anda membeli item pakaian yang diingini, anda telah datang ke tempat yang betul. Teruskan membaca untuk mengetahui cara mencari pakaian atau pakaian renang daripada gambar yang anda temui dalam talian atau ambil sendiri.

Cara Mencari Pakaian atau Baju Renang Yang Tepat Daripada Gambar

Kadangkala anda melihat item pakaian impian anda dalam foto, dan anda tidak akan berpuas hati dengan apa-apa yang kurang daripada membeli padanan tepat. Terdapat beberapa apl dan alatan yang boleh menjelajah Internet untuk anda dan membantu anda mencari pakaian atau pakaian renang yang tepat yang anda lihat.

Apl ini menggunakan teknologi pengecaman dikuasakan AI untuk mengenal pasti warna, corak, gaya dan ciri pakaian tersendiri yang lain. Jika mereka gagal mencari padanan yang tepat, mereka akan menunjukkan kepada anda produk yang serupa dalam pelbagai julat harga.

Google Lens

Google Lens boleh dikatakan alat pengecaman foto yang paling berkuasa, kerana ia boleh mencari seluruh web dengan mudah. Alat ini mungkin merupakan pilihan terbaik anda untuk mencari padanan yang tepat untuk pakaian atau baju renang impian anda.

Bergantung pada telefon anda, anda boleh mengakses alat ini melalui kendiri aplikasi di Gedung Play atau Google Photos aplikasi di App Store.

Pengguna Android yang menemui pakaian atau pakaian renang yang mesti dimiliki secara peribadi boleh melakukan carian di tempat kejadian.

 1. Lancarkan Google Lens aplikasi.
 2. Ketik ikon kamera di atas pilihan “Cari dengan kamera anda”.
 3. Halakan kamera anda pada item pakaian yang diingini, pusatkannya dalam grid yang tersedia.
 4. Tekan butang pengatup di bahagian bawah skrin anda untuk mencari di web.
 5. Setelah keputusan muncul, ketik butang “Cari” di sebelah yang sepadan untuk melihat butiran lanjut dalam talian.

Jika inspirasi anda datang semasa menatal melalui Pinterest atau Instagram, anda boleh mencari pakaian atau pakaian renang yang diingini dengan mengikuti langkah ini.

 1. Lancarkan Google Lens aplikasi.
 2. Tatal ke bawah sehingga anda menemui foto yang mengandungi item pakaian.
 3. Ketik pada foto untuk membukanya.
 4. Seret grid untuk memusatkannya pada item untuk menjadikan keputusan lebih tepat.

Anda akan melihat bahawa keputusan di bahagian bawah halaman anda dikemas kini semasa anda menggerakkan peluncur. Mudah-mudahan, foto anda menunjukkan item dengan cukup jelas untuk alat mencarinya dalam talian. Jika anda tidak mengasingkan pakaian atau pakaian renang dengan sewajarnya, Google Lens akan mengesan setiap produk dalam foto secara individu.

Pengesanan ini melangkaui hanya boleh pakai. Alat ini akan cuba menjejaki seberapa banyak objek yang mungkin, termasuk makanan, tumbuhan dan objek tidak bernyawa lain.

Apabila ia berkaitan dengan pengguna iPhone, kebanyakannya tidak perlu memuat turun sebarang apl tambahan untuk menggunakan alat Google Lens. Alat ini disepadukan ke dalam apl Google Photos. Untuk mencubanya, lakukan perkara berikut.

 1. Lancarkan Foto Google aplikasi.
 2. Cari foto dengan pakaian atau pakaian renang yang anda ingin cari.
 3. Ketik ikon kamera di bahagian bawah.

Selepas algoritma Google berfungsi, ia akan memaparkan hasil yang sepadan.

Lykdat

Lykdat adalah satu platform tentang mencari pakaian daripada gambar. Ia mempunyai salah satu algoritma yang paling tepat dan harus menghasilkan hasil yang tepat. Buat masa ini, Lykdat hanya mempunyai klien web, yang boleh anda akses pada penyemak imbas mudah alih atau PC anda.

Setakat mencari, ia tidak boleh menjadi lebih mudah.

 1. Pada Lykdat halaman pendaratan, tatal ke bawah ke bahagian “Beli barang yang anda suka”.
 2. Klik pada ikon kamera di dalam segi empat tepat.
 3. Cari foto yang mengandungi pakaian renang atau pakaian anda.
 4. Tekan “Buka.”
 5. Seret pemegang untuk memangkas foto anda dengan sewajarnya.
 6. Tekan butang tanda semak di bahagian bawah gambar.
 7. Semak imbas hasil carian untuk mencari item yang sepadan.

Apa yang menarik tentang Lykdat ialah anda boleh memperhalusi carian anda menggunakan penapis. Jika tapak web hanya memaparkan produk yang serupa, cuba bantu algoritma dengan memilih penapis berikut di sebelah kanan.

 • Jantina
 • Lokasi
 • Warna
 • Penjual atau jenama

CamFind

Jika anda lebih suka menggunakan aplikasi khusus untuk mencari barangan pakaian dalam talian, pertimbangkan untuk memasang CamFind. Platform enjin carian visual ini tersedia untuk kedua-duanya Android dan iPhone pengguna.

Proses carian adalah intuitif dan mudah. Sebaik sahaja anda melancarkan aplikasi, ia akan dibuka pada kamera. Dari sana, anda boleh memilih untuk melakukan salah satu daripada yang berikut.

 • Ambil gambar terus pakaian atau pakaian renang dengan mengetik bulatan ungu
 • Cari foto yang mengandungi item pada telefon anda dengan menekan ikon Galeri di sebelah kiri

CamFind agak perlahan daripada Google Lens dan Lykdat, tetapi ia menebusnya dalam hasil kajian yang teliti. Sebaik sahaja ia mengenal pasti item dalam foto, apl akan memaparkan maklumat yang berkaitan.

 • Nama barang
 • Penerangan Produk
 • Pautan membeli-belah
 • Lokasi
 • Pautan YouTube yang berkaitan
 • Artikel berita berkaitan

Malangnya, apl itu tidak membenarkan anda memangkas foto sebelum algoritma bermula, jadi pastikan anda melakukannya sebelum ini.

Lensa Pinterest

Sejak Pinterest ialah hab inspirasi fesyen yang popular, kemungkinan besar pakaian atau baju renang impian anda terhasil daripada foto di laman media sosial ini. Anda pasti gembira mengetahui bahawa selain inspirasi, tapak ini juga menyediakan alat carian visual terbina dalam yang dipanggil Pinterest Lens.

Buat masa ini, Pinterest Lens hanya tersedia untuk Android dan iPhone aplikasi mudah alih. Alat ini sesuai untuk mencari lebih banyak item kabur yang biasanya mengelak daripada kanta AI lain. Begini cara untuk mencari pakaian atau pakaian renang daripada gambar menggunakan Pinterest Lens.

 1. Ketik ikon pembesar di bahagian bawah skrin Pinterest anda.
 2. Pada halaman carian, tekan ikon kamera di penjuru kanan sebelah atas.
 3. Ambil gambar item yang dikehendaki atau cari dalam galeri anda.
 4. Tatal melalui hasil yang dipaparkan untuk mencari padanan yang sempurna.

Pinterest juga telah bekerjasama dengan platform membeli-belah yang dipanggil Gaya Kedaimembenarkannya menyediakan pautan beli-belah dengan segera untuk produk yang dipadankan.

Cara Mencari Pakaian atau Baju Renang Serupa Dari Gambar

Jika anda telah melihat pakaian atau pakaian renang impian anda pada selebriti atau pengaruh, kemungkinan besar ia datang dengan tanda harga yang tinggi. Dalam kes ini, anda boleh menggunakan Amazon StyleSnap untuk mencari produk yang kelihatan serupa yang tidak akan merosakkan wang.

Cara Menggunakan Amazon StyleSnap

Sebagai peruncit terbesar di dunia, kemungkinan besar Amazon akan mempunyai gaya yang serupa dengan pakaian atau pakaian renang yang anda sukai. Kedua-dua aplikasi Amazon dan pelanggan web menawarkan enjin carian visual tertumpu pakaian yang dikenali sebagai StyleSnap.

Pada PC anda, anda boleh mencari pangkalan data Amazon dalam empat langkah mudah.

 1. Pergi ke Amazon StyleSnap.
 2. Klik pada butang “Muat naik Foto”.
 3. Cari foto anda dan ketik “Buka”.
 4. Tatal melalui gaya serupa yang ditampilkan untuk mencari gaya yang sesuai untuk anda.

Apl ini tidak akan menimbulkan lebih banyak cabaran daripada pelanggan web.

 1. Muat turun apl Amazon Shopping untuk Android atau iPhone.
 2. Ketik ikon kamera di penjuru kanan sebelah atas.
 3. Tekan ikon “StyleSnap” di sudut kiri bawah.
 4. Muat naik gambar yang mengandungi pakaian atau pakaian renang yang dikehendaki.
 5. Tatal hasil carian untuk mencari yang paling hampir dengan perkara yang anda fikirkan.

Ambil perhatian bahawa alat ini hanya tersedia di kawasan tertentu buat masa ini. Jadi, jika tiada pilihan StyleSnap di bahagian bawah sebelah kiri, anda hanya boleh menggunakan kamera untuk mengimbas item secara terus.

Jadikan Internet Pusat Beli-belah Anda

Terima kasih kepada kemajuan teknologi yang berterusan, apa yang dahulunya terasa seperti misi yang mustahil kini boleh dilakukan dalam beberapa klik. Menemui pakaian atau pakaian renang yang cantik dari gambar tidak berbeza. Terima kasih kepada banyak alat visual berkuasa AI yang tersedia, anda mempunyai pusat beli-belah dengan pilihan pakaian yang tidak berkesudahan di tapak tangan anda.

Pernahkah anda berjaya mencari barang pakaian daripada gambar? Apakah alat yang anda gunakan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.