Cara Mencari Sarang Pokémon

7

 • Apakah Pokémon Go? 6 perkara yang anda PERLU tahu tentang aplikasi yang membawa dunia dengan ribut

 • Apakah itu Pokémon Go PLUS?

 • Cara bermain Pokémon Go WELL

 • Bagaimana untuk bertempur di gim Pokémon Go

 • Setiap acara Pokémon Go di UK

 • Bagaimana untuk mendapatkan Vaporeon, Jolteon atau Flareon

 • Bagaimana untuk mendapatkan habuk bintang

 • Cara menetas telur

 • Cara menggunakan kemenyan dengan betul

 • Bagaimana untuk mendapatkan Pikachu sebagai Pokémon pertama anda

 • Bagaimana untuk menangkap Pokémon yang jarang ditemui dan legenda

 • Bagaimana untuk mencari sarang Pokémon

 • Bagaimana untuk membetulkan pepijat Pokémon Go yang paling teruk

 • Pokémon terbaik Pokémon Go

 • Ganjaran dan buka kunci tahap jurulatih

 • Berikut adalah tempat paling pelik untuk menangkap Pokémon

 • Ikuti Kuiz Alphar Pokémon Go

 • Berita Pokemon Go Gen 4 UK: Niantic menambah 26 makhluk baharu ke senarainya pada Okt 2018

 • Bagaimana untuk menangkap makhluk Legendaris Pokémon GO

Mencari Pok baharuémon untuk mengejar Pokémon Go boleh mencabar ia tidak akan menjadi permainan yang menyeronokkan jika raksasa itu tersebar sama rata. Tetapi mungkin anda mencari di tempat yang salah? Anda tidak akan menemui Pok yang berbezaémon jika anda tidak melihat di tempat yang berbeza.

Jadi, jika anda ingin merakam sesuatu yang lebih eksotik daripada Pidgey yang lain, anda perlu meneroka beberapa tanah baharu. Tetapi ke mana anda harus pergi? Adakah terdapat cara mudah untuk mencari Pok tertentuémon awak nak? Jawapannya tidak semudah ya atau tidak, dan di situlah Pokémon Nests masuk.

Apakah sarang Pokémon?

Jika anda telah bermain Pokémon Go buat sementara waktu sekarang, anda mungkin akan perasan bahawa sesetengah kawasan kelihatan dipenuhi dengan jenis Pokémon tertentu, dan pada asasnya itulah Pokémon Nest. Ringkasnya, sarang Pokémon ialah lokasi di mana sejumlah besar Pokémon (tidak termasuk pembazir seperti Drowzee) bertelur di satu tempat dalam masa yang singkat.

Jika, sebagai contoh, empat Abras boleh ditangkap selama 20 hingga 30 minit dalam satu lokasi, maka anda akan memanggil tempat liputan itu sebagai Pokémon Nest.

Cara Mencari Sarang Pokemon

Apabila anda menjumpai Nest, anda pasti akan mengetahuinya. Sarang adalah unik kerana ia menghasilkan jenis Pokemon yang sama (berbanding dengan Spawn di mana beberapa spesies bertelur). Bahagian yang sukar ialah mengetahui di mana Sarang muncul dan makhluk mana yang berada di kawasan itu.

Nasib baik, kami telah menyelidik dan boleh memberitahu anda dengan tepat cara mencari Pokemon Nests yang anda cari.

Gunakan Perkhidmatan Pihak Ketiga

Walaupun Niantic bukan peminat gangguan pihak ketiga, terdapat beberapa tapak web yang menjejaki Nests. Berikut ialah beberapa tempat yang anda boleh temui Nests berdekatan anda:

Jalan Silph – Laman web ini sesuai untuk Jurulatih di seluruh dunia. Klik pautan dan biarkan tapak web mengakses lokasi semasa anda.

SilphRoad membolehkan pengguna melihat Sarang mana yang disahkan, apa yang bertelur, dan walaupun penghijrahan seterusnya akan berlaku. Begini cara menggunakannya:

 1. Buka tapak web dan klik Benarkan apabila tetingkap kebenaran lokasi muncul.
 2. Cari Pin berhampiran anda. Klik setiap Pin untuk mendedahkan maklumat lanjut tentang Nest.
  Nota: Pin kelabu dengan tanda soal ialah Nests yang tidak disahkan.
 3. Tetingkap baharu akan dibuka dengan butiran lanjut tentang Nest.
 4. Klik Spesies di bahagian atas untuk mencari Pokemon Nest tertentu di kawasan anda.
 5. Anda boleh menapis Sarang Tidak Disahkan dengan mengklik butang Disahkan/Tidak Disahkan. Kemudian, nyahpilih pilihan Tidak disahkan.
 6. Klik Semua Sarang untuk menapis mengikut bilangan penampilan.

Jika anda menemui Nest baharu, anda boleh melaporkannya dengan mengklik pilihan + Nest Baharu di bahagian atas sebelah kanan. Pengguna boleh menambah nasihat untuk pelawat dan menilai Nests selepas disahkan.

Pokemongo.gishan.net – Jika anda ingin melihat di mana makhluk yang paling anda inginkan kemungkinan besar akan muncul, ini adalah tapak web untuk membantu. Daripada memilih lokasi, anda memilih Pokemon yang anda cari. Begini cara ia berfungsi:

 1. Lawati laman web dan klik Semua Pokemon.
 2. Pilih makhluk yang anda ingin cari.
 3. Semak senarai lokasi yang diketahui.

Laman web ini dikemas kini secara berkala pada tahun 2022, jadi mereka pasti boleh membantu anda mencari Pokemon yang paling anda idamkan. Sudah tentu, jika anda memerlukan bantuan lanjut, anda boleh menyemak Reddit dan juga Discord daripada kumpulan yang pakar dalam mencari Nests.

Soalan Lazim

Berikut ialah jawapan kepada lebih banyak soalan yang mungkin anda ada tentang Pokemon Nests.

Apakah perbezaan antara Spawn dan Nest?

Pertama, Spawns dan Nests adalah berbeza. Spawns akan menjadi tuan rumah beberapa Pokemon yang berbeza. Nests, bagaimanapun, akan menjadi tuan rumah hanya satu atau dua Pokemon untuk satu tempoh masa.

Bilakah Nests bergerak?

Sarang bergerak kira-kira setiap dua minggu. Sesetengah teori menunjukkan bahawa Sarang bergerak setiap kali Spawns bergerak. Yang lain menyokong idea bahawa Nests akan bertukar menjadi Spawns selama dua minggu. Walau apa pun, kita tahu bahawa benih bergerak dengan kerap.

Pokemon Go ialah permainan hebat yang direka untuk membawa anda keluar dari rumah dan meneroka. Adakah anda telah menemui sebarang Sarang? Beritahu kami tentang mereka dalam ulasan di bawah!