Cara Mencari Tarikh Penciptaan Akaun Gmail atau Google anda

61

Google mengumpul banyak maklumat tentang penggunanya dan aktiviti mereka dalam talian. Mengapakah anda perlu tahu bila akaun Google anda wujud? Baiklah, untuk satu perkara, jika anda pernah terkunci daripada Akaun Google anda, tarikh anda menciptanya ialah salah satu soalan pemulihan yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan semula akses kepada akaun tersebut. Kedua, anda mungkin mempunyai beberapa akaun Google dan ingin tahu bila akaun tertentu dibuat.

Artikel ini menunjukkan kepada anda cara untuk mengetahui tarikh penciptaan Akaun Google anda, jelas dan ringkas.

Gunakan Gmail Anda untuk Mencari Tarikh Penciptaan Akaun Google Anda

Kebanyakan pengguna mendapat akaun Google sebagai kesan sampingan membuka akaun Gmail, dan dari dalam Gmail anda boleh mengetahui apabila anda menciptanya. Tarikh mula akaun Gmail anda adalah sama dengan Akaun Google anda. Anda tidak boleh menetapkan kedua-duanya pada tarikh yang berbeza—hanya alias dalam akaun Gmail anda.

Berikut ialah langkah untuk mencari tarikh penciptaan Akaun Google anda:

  1. Buka akaun “Gmail” yang betul dan pilih “ikon roda gigi” (Tetapan).
  2. Pilih “Pengiriman semula dan POP/IMAP.” daripada menu “Tetapan” di bahagian atas.
  3. Lihat bahagian “Muat Turun POP”. Lihat baris pertama, “Status: Pop didayakan untuk semua mel yang telah tiba sejak itu [MM/DD/YY],” yang memaparkan tarikh anda mencipta akaun.

Tarikh pada baris itu ialah tarikh anda membuat Akaun Google anda. Lihat betapa mudahnya itu? Sila semak semua akaun Gmail anda.