Cara Mendengar Muzik Apple pada PC Windows

11

Peranti Apple adalah lancar, cekap dan digemari ramai sebagai peranti mudah alih mereka. Tetapi tidak semua orang yang mempunyai iPhone menggunakan Mac. Ramai pengguna masih lebih suka fleksibiliti PC atau komputer riba Windows.

Adakah ini bermakna anda tidak boleh mendengar pustaka Apple Music anda melainkan anda menggunakan iPhone? Tidak.

Perkhidmatan Apple Music tersedia untuk pengguna Windows, dan anda boleh mengalaminya dalam dua cara berbeza. Anda boleh memasang apl mesra Windows atau menggunakan perkhidmatan berasaskan web. Inilah yang anda perlu tahu tentang kedua-duanya.

Pasang iTunes pada PC Windows

Apl iTunes untuk Windows telah wujud selama beberapa tahun. Pengguna Apple dengan peranti Windows boleh mengakses pustaka Apple Music mereka dengan mudah dan mendengar senarai main kegemaran mereka dan artis atau episod pesta podcast popular.

 1. Muat turun versi Microsoft apl iTunes daripada tapak web iTunes.
 2. Pilih “Dapatkan” untuk melancarkan muat turun.
 3. Setelah anda memuat turunnya, klik “Buka.”
 4. Perjanjian lesen akan muncul; klik butang “Saya Setuju”.
 5. Klik “setuju” selepas proses selesai.
 6. Anda boleh membeli muzik dan video iTunes dengan “Pergi ke iTunes Store” atau “Log masuk ke Itunes Store”.
 7. Masukkan ID Apple dan kata laluan yang sah atau butang “Buat Apple ID baharu”.
 8. Apabila perisian bertanya, pilih “Gabung Perpustakaan” atau “Bukan Sekarang” untuk mengimport Perpustakaan Muzik iCloud anda atau memulakan pustaka baharu.

Jika anda tidak mahu menggunakan iTunes selama lebih daripada tiga bulan, anda boleh mengelak daripada dikenakan bayaran dengan menukar tetapan langganan akaun anda.

 1. Klik pada “Akaun” di penjuru kiri sebelah atas antara muka apl iTunes.
 2. Pergi ke “Log masuk”.
 3. Masukkan “ID Apple” dan “Kata Laluan” anda.
 4. Pilih “Log masuk” untuk mengakses akaun anda.
 5. Pergi ke “Akaun” dan pilih “Lihat Akaun Saya”
 6. Klik butang “Urus” untuk tetapan “Langganan”.
 7. Tetapkan pilihan “Pembaharuan Automatik” kepada “Mati.”

Kini anda boleh menikmati percubaan percuma tanpa perlu risau tentang dicaj sebaik sahaja tempoh percubaan tamat.

Pengguna dengan langganan Apple Music sedia ada boleh pergi ke bahagian “Perpustakaan” untuk melihat senarai main yang disimpan dan lagu yang dibeli mereka. Mereka yang mempunyai ID Apple baharu dan tiada sejarah mendengar boleh mengakses tab “Untuk Anda” untuk cadangan rawak atau tab “Semak imbas” untuk mencari artis kegemaran mereka dan lagu hit.

Gunakan Apl Penyemak Imbas Muzik Apple

Jika atas sebab tertentu, anda tidak boleh memasang apl iTunes pada PC anda, apl penyemak imbas ialah alternatif yang boleh dipercayai untuk mendengar Apple Music.

Berikut ialah cara untuk mengakses pemain muzik berkuasa web.

 1. Lancarkan music.apple.com perkhidmatan dalam mana-mana pelayar.
 2. Klik “Log Masuk” dan taip ID Apple dan kata laluan anda.
 3. Taip kod laluan yang dihantar ke peranti Apple anda untuk melengkapkan pengesahan.
 4. Semak imbas perpustakaan dan dengar lagu kegemaran anda.

Jika anda tidak mempunyai Apple ID, anda boleh menciptanya daripada tapak web Apple Music.

 1. Pergi ke music.apple.com.
 2. Klik butang “Log Masuk”.
 3. Klik pilihan “Buat Apple ID baharu”.
 4. Ikut arahan pada skrin.
 5. Log masuk menggunakan kelayakan baharu anda dan dengar artis, podcaster atau stesen radio kegemaran anda.

Menggunakan apl penyemak imbas ialah penyelesaian yang boleh dipercayai untuk pengguna yang mempunyai ruang storan terhad. Apple Music menstrim pada kadar bit yang pantas dan mempunyai kualiti audio yang sangat baik. Oleh itu, tidak perlu memuat turun lagu melainkan pengguna mahu mendengar muzik semasa di luar talian.

Perkhidmatan penyemak imbas juga tersedia untuk pengguna dengan Chromebook dan sistem berasaskan Linux.

Gunakan Apple Music Converter

Memandangkan anda boleh memasang iTunes pada PC Windows atau komputer riba OS Chrome, tiada sebab untuk cuba memainkan Apple Music pada pemain media lain.

Walau bagaimanapun, jika anda tidak mahu melanggan perkhidmatan itu, penukar Apple Music diperlukan untuk terus memainkan muzik yang dimuat turun dalam pustaka iTunes anda sebaik sahaja percubaan percuma tamat.

Pelbagai penukar boleh merakam trek M4P Apple Music yang dilindungi DRM dan mengeksportnya dalam format yang tidak dilindungi seperti MP3, FLAC, WAV, dsb.

Untuk ini berfungsi, anda mesti mula menukar pustaka anda semasa anda masih boleh mengakses pustaka iTunes. Ambil perhatian bahawa Apply Music converters biasanya tidak percuma untuk digunakan.

Cubalah Sendiri

Mendengar lagu, radio dan podcast pada Apple Music daripada peranti Windows atau peranti bukan iOS atau bukan MacOS lain adalah lebih mudah berbanding sebelum ini. Sama ada memasang apl iTunes secara terus atau menggunakan aplikasi berasaskan web, pengguna boleh menikmati kandungan audio kegemaran mereka yang disediakan oleh Apple.

Beritahu kami versi Apple Music yang anda suka. Adakah apl desktop atau perkhidmatan berasaskan awan? Kongsi pendapat anda tentang perbezaan kualiti dan kebolehlayaran antara muka di bahagian komen di bawah.