Cara menetapkan semula AirPods dan AirPods Pro (2022) anda

73
Bagaimana untuk menetapkan semula semua AirPod dengan atau tanpa iPhone

Walaupun kebanyakan komuniti kecewa dengan Apple kerana mengeluarkan bicu fon kepala kembali dengan iPhone 7, kebanyakan kami berterima kasih kepada Apple kerana memperkenalkan kami kepada dunia fon telinga wayarles sebenar melalui Airpods. Sejak dilancarkan, Airpods telah menjadi sebahagian daripada kehidupan kita.

Tetapi seperti yang anda tahu, perkara tidak selalu lancar dalam hidup. Dan jika anda menghadapi masalah dengannya, anda boleh menetapkan semula Airpods anda untuk menyelesaikan masalah itu. Walaupun anda tidak menghadapi sebarang masalah, adalah baik untuk menetapkan semula sekali-sekala, dan juga, jika anda merancang untuk menjualnya, sentiasa tetapkan semula AirPod anda sebelum menjual.

Bagaimana untuk menetapkan semula AirPods dan AirPods Pro

Langkah-langkah untuk menetapkan semula semua Airpods, kecuali Airpods Max, adalah sama. Jika anda sedang mencari langkah untuk menetapkan semula AirPods Max, kami telah membincangkannya dalam artikel lain; semaknya.

 1. Letakkan semula AirPods anda ke dalam bekas pengecasnya.
 2. Tunggu selama 30 saat.
 3. Selepas itu, buka penutup bekas pengecas.
 4. Buka Tetapan pada iPhone, iPad atau iPod yang disambungkan.
 5. Ketik Bluetooth.
 6. Sekarang, ketik butang i.

  ketik butang i untuk melupakan AirPods

 7. Pilih Lupakan Peranti Ini.
 8. Sekarang, Ketik sekali lagi untuk mengesahkan.

  ketik lupakan peranti untuk mengalih keluar AirPods

 9. Seterusnya, tekan dan tahan butang persediaan di belakang sarung semasa penutupnya terbuka.
  Lakukan sehingga lampu status berkelip kuning ambar, kemudian putih.

Untuk sarung AirPods‌ yang hanya menyokong pengecasan berwayar, lampu status akan berada di dalam sarung antara ‌AirPods‌. Untuk AirPods yang menyokong pengecasan tanpa wayar, lampu status akan berada di hadapan sarung.

Nota: Jika anda melakukan langkah dengan penutup tertutup, hanya iPhone anda akan melupakan AirPod anda. Untuk menetapkan semula semua tetapan AirPods, anda mesti melakukan langkah-langkah sambil memastikan penutupnya terbuka.

Selepas menetapkan semula, jika anda mempunyai keraguan tentang menyambung semula AirPods dengan peranti Apple anda, kami telah membincangkannya untuk anda.

Bagaimana untuk menetapkan semula kilang AirPods dan AirPods Pro tanpa iPhone

Walaupun anda tidak mempunyai iPhone, anda masih boleh menetapkan semula AirPods dan AirPods Pro anda tanpa sebarang masalah. Apa yang anda perlu lakukan ialah:

 1. Masukkan semula AirPods anda ke dalam bekas pengecasnya tanpa menutup penutupnya.
 2. Tekan dan tahan butang persediaan sehingga lampu status bertukar daripada ambar berkelip kepada putih.
 3. Kini, anda boleh menutup penutup kerana AirPods ditetapkan semula sepenuhnya.

Bagaimana untuk mengalih keluar AirPod daripada Apple ID

Walaupun anda menetapkan semula AirPods dan cuba menyambungkannya dengan iPhone yang dipautkan kepada ID Apple yang berbeza, anda mungkin dimaklumkan bahawa peranti itu dipautkan dengan ID lain. Untuk mengalih keluar AirPod daripada Apple ID, anda hanya perlu:

 1. Buka apl Cari Saya pada iPhone anda.
 2. Leret ke atas bahagian Peranti.
 3. Ketik AirPod yang ingin anda alih keluar.
 4. Sekarang, ketik/leret Alih Keluar Peranti Ini.
  Jika anda meleret, ketik ikon tong.
 5. Seterusnya, ketik Alih keluar sekali lagi untuk mengesahkan.

  keluarkan airpods daripada find my

Perkara yang perlu dilakukan apabila AirPods tidak akan ditetapkan semula

Ya, kadang-kadang perkara tidak berjalan seperti yang diharapkan. Itulah kehidupan, dan satu-satunya perkara yang boleh kita lakukan ialah mencari penyelesaian kepada masalah kita. Jadi inilah perkara yang perlu anda lakukan jika AirPods anda tidak akan ditetapkan semula walaupun selepas mengikuti kaedah ini.

 • Airpods Bersih: Jika AirPods dan sarungnya tidak cukup bersih, ia mungkin tidak menyambung dengan sarung dengan betul dan menjejaskan proses penetapan semula. Jadi, jangan lupa untuk membersihkan AirPods anda. Anda juga boleh menyemak senarai kit pembersihan AirPods terbaik kami untuk memastikan AirPods anda menerima pembersihan terbaik.

 • Hubungi Sokongan Apple: Walaupun selepas membersihkan AirPod anda, jika ia tidak ditetapkan semula, lebih baik anda menghubungi Sokongan Apple secepat mungkin kerana ia boleh membantu anda dengan lebih baik.

Soalan Lazim

S. Bolehkah Reset AirPods dijejaki?

Tidak. Sebaik sahaja anda menetapkan semula AirPods, ia tidak dapat dikesan. Jadi, jika AirPod anda dicuri, anda perlu menggunakan Cari Saya untuk mencarinya dengan cepat sebelum pencuri menetapkannya semula.

S. Bagaimanakah cara saya mengalih keluar AirPod daripada iCloud orang lain?

Anda mesti mendapatkan iPhone orang lain dan mengalih keluarnya daripada apl Cari Saya. Ikuti langkah-langkah yang dinyatakan di atas untuk berbuat demikian.

S. Mengapakah AirPod saya tidak bersambung?

Letakkan semula AirPods ke dalam bekas pengecasan dan semak sama ada ia dicas. Jika ia berlaku, maka anda boleh meneruskan dengan menetapkan semula AirPod anda dan melihat sama ada itu membetulkan isu sambungan.

Itu sahaja!

AirPods ialah salah satu rakan terbaik kepada iPhone, dan lebih baik untuk menjaganya. Jika AirPod anda hilang, jejakinya SEGERA sebelum sesiapa pun boleh menetapkannya semula. Selain itu, jika anda telah mencuri AirPod seseorang dan ingin menetapkan semulanya, sila pulangkan ia. Anda boleh mempertimbangkan sebarang alternatif AirPods lain jika anda tidak mempunyai belanjawan untuk mempertimbangkan AirPods.

Berikut ialah beberapa lagi bacaan bagus tentang AirPods:

 • Pemegang gelang jam AirPods terbaik
 • Cara membetulkan masalah kehabisan bateri AirPods
 • Cara mengekalkan kesihatan bateri AirPods