Cara menggunakan Profil Persahabatan dalam Snapchat pada iPhone atau Android

5
Cara menggunakan profil persahabatan di snapchat

Kita semua menggunakan Snapchat untuk berkomunikasi dengan orang tersayang dan berkongsi foto dan video. Jadi, Snapchat memberi tumpuan kepada menghargai persahabatan. Dan jangan risau! Privasi persahabatan anda akan sentiasa dilindungi. Snapchat mempunyai ciri Profil Persahabatan yang membolehkan anda menyimpan semua snap dan mesej dalam sembang. Dalam artikel ini, saya akan menunjukkan kepada anda cara menggunakan Profil Persahabatan dalam Snapchat pada iPhone atau telefon Android.

 1. Apakah itu Profil Persahabatan di Snapchat?
 2. Bagaimana untuk melihat Profil Persahabatan dalam Snapchat pada iPhone atau Android
 3. Bagaimana untuk menguruskan persahabatan dalam Snapchat
 4. Bagaimana untuk melihat Profil Astrologi pada Snapchat dan menyemak keserasian

Apakah itu Profil Persahabatan di Snapchat?

Profil Persahabatan membolehkan menyimpan semua kenangan anda di satu lokasi. Ia akan menunjukkan teks, gambar, video, pautan dan dokumen yang anda simpan sebelum ini dalam sembang anda. Anda boleh mengaksesnya dengan mudah dengan mengetik Bitmoji rakan. Selain itu, anda akan melihat mana-mana Charms yang mungkin anda miliki dengan orang ini dan semak sama ada anda adalah salah seorang Rakan Karib mereka.

Bukan itu sahaja, anda mempunyai lebih banyak pilihan untuk menggunakan Profil Persahabatan di Snapchat. Anda boleh mengadu, melarang atau memadamkan rakan itu, mengawal pemberitahuan, memulakan sembang, menghantar Snap atau membuat panggilan suara atau video. Seperti tetapan lalai, Snapchat akan memberitahu rakan jika anda tangkapan skrin Profil Persahabatan mereka.

Sekarang mungkin timbul persoalan; adakah profil Persahabatan peribadi di Snapchat? Jawapannya ya. Profilnya adalah peribadi, dan hanya anda dan rakan tertentu itu boleh melihat gambar tersebut. Selain itu, profil akan memaparkan lokasi Peta Snap anda kepada rakan anda hanya jika anda membenarkannya. Mari belajar cara membuat profil Persahabatan di Snapchat.

Anda tidak perlu melakukan apa-apa tambahan untuk membuat Profil Persahabatan. Setiap kali anda menambah sesiapa sahaja untuk ditambahkan sebagai rakan, ia akan dikonfigurasikan secara automatik.

Bagaimana untuk melihat Profil Persahabatan dalam Snapchat pada iPhone atau Android

 1. Buka apl Snapchat.
 2. Ketik Sembang dari menu bawah.
 3. Sekarang tekan lama pada sembang di mana anda ingin melihat Profil Persahabatan.
 4. Ketik Lihat Persahabatan di bawah nama rakan anda.

  Bagaimana untuk melihat Profil Persahabatan di Snapchat

Di sini, anda akan melihat semua lampiran yang disimpan, seperti snap, video, mesej, dsb. Oleh itu, Profil Persahabatan di Snapchat menawarkan kaedah cepat dan mudah untuk mencari sorotan daripada persahabatan anda. Pada Snapchat, anda boleh melihat profil awam sesiapa sahaja, tetapi Profil Persahabatan hanya tersedia apabila kedua-dua pengguna berkawan antara satu sama lain.

Selain itu, anda mungkin melihat emotikon tertentu pada avatar rakan anda. Emoji rakan berkembang sepanjang masa bergantung pada interaksi anda dengan mereka. Mereka adalah peribadi, dan hanya anda yang mempunyai akses kepada mereka.

 • Hati kuning menunjukkan bahawa anda dan mereka berdua telah menerima paling banyak snap antara satu sama lain.
 • Hati merah di sebelah avatar sesiapa sahaja memberitahu bahawa anda telah berkawan baik dengan mereka selama dua minggu.
 • Anda akan mendapat dua hati merah jambu sebagai tanda persahabatan setia anda jika status itu dikekalkan untuk tempoh dua bulan.

Bagaimana untuk menguruskan persahabatan dalam Snapchat

 1. Lancarkan apl Snapchat → ketik Sembang.
 2. Tekan lama pada sembang yang anda ingin uruskan.
 3. Pilih Urus Persahabatan.

  Bagaimana untuk menguruskan persahabatan di Snapchat

Pilihan ini membolehkan anda Mengedit nama rakan serta Alih keluar, Laporkan atau Sekat rakan itu. Anda boleh memilih pilihan yang anda inginkan.

Seperti Profil Persahabatan, Snapchat juga menawarkan Profil Astrologi. Ia menunjukkan keperibadian, kualiti dan keserasian anda dengan orang lain.

Bagaimana untuk melihat Profil Astrologi pada Snapchat dan menyemak keserasian

 1. Buka profil anda di Snapchat.
 2. Ketik Tanda Astrologi di bawah nama anda.
  Kemudian ketik Teruskan jika digesa.
 3. Sekarang, ia akan meminta tarikh lahir, masa lahir dan tempat lahir anda.
  Mengikut maklumat anda, Snapchat akan menunjukkan maklumat zodiak anda.
 4. Ketik Baca Lagi untuk membaca lebih lanjut.

  Bagaimana untuk melihat profil astrologi anda

Anda boleh berkongsi profil astrologi anda dengan sesiapa sahaja melalui apl lain dan memuat naiknya ke Spotlight atau My Story. Juga, untuk melihat sama ada anda dan Snapchatter serasi secara astrologi:

 1. Ketik Bitmoji rakan anda untuk membuka profil mereka.
 2. Ketik tanda astrologi mereka.
  Rakan anda mesti mempunyai profil astrologi yang disediakan terlebih dahulu.
 1. Kemudian pilih Lihat Keserasian Astrologi.

  Bagaimana untuk melihat profil astrologi rakan

Soalan Lazim

S. Bolehkah seseorang melihat apabila anda menyemak Profil Persahabatan mereka di Snapchat?

Ya, apabila anda melihat Profil Persahabatan Snapchat seseorang, mereka akan tahu. Rakan akan melihat nama anda dengan perkataan “dilihat” di sebelahnya.

Jadi, itu sahaja untuk hari ini, Snapchatters!

Anda kini memahami cara menggunakan Profil Persahabatan di Snapchat. Ia membantu untuk memastikan segala-galanya teratur. Selain persahabatan, emoji dan Charms mendorong anda untuk terus menggunakan Snapchat untuk terus berhubung dengan rakan anda. Adakah anda juga mempunyai besties dan BFF di Snapchat seperti saya? Beritahu saya dalam ulasan.

Terokai lagi…

 • 3 Cara untuk tangkapan skrin Snapchat tanpa mereka ketahui (2023)
 • Bagaimana untuk membuat sembang kumpulan di Snapchat pada iPhone
 • Bagaimana untuk menyemat seseorang pada Snapchat dari iPhone (3 langkah mudah)