Cara Menggunakan VPN Dengan BlueStacks

28

Adakah anda sedang mencari cara untuk melindungi privasi anda semasa menggunakan BlueStacks? Jika ya, kami mempunyai penyelesaian: menggunakan rangkaian persendirian maya (VPN). Ia bukan sahaja akan meningkatkan privasi anda di internet, tetapi ia juga akan membolehkan akses kepada apl dan tapak web terhad.

VPN ialah cara terbaik untuk memastikan anda boleh melayari internet tanpa sesiapa menjejaki aktiviti anda. Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut, anda telah datang ke tempat yang betul. Artikel ini akan membincangkan cara menggunakan VPN dengan BlueStacks pada PC atau Mac dan menerangkan pelbagai faedahnya.

Bagaimana untuk Menggunakan VPN Dengan BlueStacks pada PC Windows?

BlueStacks menukar PC Windows anda kepada hab Android dan membolehkan anda memuat turun aplikasi daripada Gedung Play. Sama ada anda ingin melindungi privasi anda atau mengakses tapak web yang berbeza, kami mengesyorkan anda menggunakan ExpressVPN.

ExpressVPN ialah salah satu perkhidmatan VPN yang paling popular, yang menjamin keselamatan anda merentas semua peranti anda.

Menyediakannya adalah mudah, dan anda boleh melakukannya dalam dua cara: memasangnya terus pada PC anda untuk menggunakannya pada semua trafik anda atau memasang versi Android dalam BlueStacks. Syor kami ialah memasangnya pada PC anda kerana anda akan mempunyai tahap keselamatan yang lebih tinggi. Selain itu, anda akan mempunyai lebih banyak ciri yang tersedia dan boleh menggunakan perkhidmatan VPN untuk tujuan lain juga. Walaupun memasang ExpressVPN terus pada PC anda ialah pilihan yang lebih selamat, kami akan menyemak langkah-langkah untuk memasangnya pada peranti Android juga.

Jika anda ingin memasang ExpressVPN melalui BlueStacks, ikuti langkah di bawah:

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA!
Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra penstriman.

Jaminan wang dikembalikan 30 hari

 1. Lancarkan BlueStacks pada PC anda.
 2. melawat ExpressVPN dan mendaftar untuk akaun.
 3. Pergi ke Gedung Play.
 4. cari “ExpressVPN” dan pasangkannya.
 5. Memandangkan anda telah pun membuat akaun menggunakan kadar diskaun kami, klik “Log masuk” dan masukkan alamat e-mel dan kata laluan anda.
 6. Apabila mesej pop timbul yang meminta kebenaran untuk menyediakan sambungan VPN dipaparkan pada skrin, tekan “Ok” untuk mengesahkan.
 7. Secara lalai, ExpressVPN akan menghubungkan anda ke lokasi “Pintar” yang optimum. Anda boleh menukar ini dengan menekan tiga titik di sebelah kanan. Anda juga boleh memilih lokasi yang disyorkan dengan sambungan dan kelajuan terbaik atau beralih kepada tab “Semua lokasi”.
 8. Ketik ikon kuasa untuk menyambung ke pelayan VPN.

Kini anda boleh menggunakan BlueStacks dengan VPN. Ingat, jika anda mengikuti langkah ini, VPN hanya tersedia dalam BlueStacks. Ini adalah pilihan yang baik jika anda ingin melindungi privasi anda dalam apl tetapi terus melayari internet dengan alamat IP anda.

Seperti yang dinyatakan, cara lain ialah memasang ExpressVPN pada komputer anda dan kemudian melancarkan BlueStacks. Begini cara melakukannya:

 1. Buka penyemak imbas anda, pergi ke ExpressVPN laman webdan pilih “Akaun Saya”.
 2. Jika anda tidak mempunyai akaun, buat satu dan beli pelan langganan pilihan. Jika anda mempunyai akaun, tekan “Log masuk”.
 3. Tekan “Muat turun untuk Windows” dan salin kod pengaktifan.
 4. Klik “Muat turun.” Mesej pop timbul akan bertanya sama ada anda mahu membenarkan apl membuat perubahan pada komputer anda. Tekan “Ya.”
 5. Setelah ExpressVPN dipasang, anda akan melihat skrin alu-aluan dengan arahan ringkas. Tekan “Teruskan” dua kali, dan kemudian tekan “Sediakan VPN.”
 6. Apabila diminta untuk membenarkan apl membuat perubahan pada komputer anda, tekan “Ya.” Gunakan kod pengaktifan dan tekan “Teruskan.”
 7. Pilih sama ada anda mahu ExpressVPN dilancarkan setiap kali anda menghidupkan komputer anda. Anda juga boleh menyesuaikan tetapan ini kemudian.
 8. Apl ini mempunyai ciri “Lokasi Pintar” yang memilih lokasi optimum untuk komputer anda secara lalai. Jika anda ingin menukarnya, tekan tiga titik di sebelah kanan.
 9. Tekan butang kuasa untuk menyambung.

Cara Menggunakan VPN Dengan BlueStacks pada Mac

Jika anda menggunakan peranti Mac, anda boleh menukarnya dengan mudah kepada hab Android maya dengan BlueStacks. Menggunakan VPN dengan BlueStacks menjamin privasi anda dan menghalang sesiapa sahaja daripada menjejaki aktiviti anda.

Anda boleh melancarkan BlueStacks dahulu dan memasang VPN seperti ExpressVPN untuk Android melalui Gedung Play atau pasang ExpressVPN pada peranti Mac anda. Pilih pilihan pertama jika anda ingin menggunakan VPN hanya untuk BlueStacks dan terus menggunakan alamat IP anda untuk aktiviti lain. Tetapi, perlu diingat bahawa anda akan mempunyai lebih sedikit ciri yang tersedia dan tahap keselamatan tidak akan setinggi itu.

Berikut ialah cara memasang ExpressVPN dalam BlueStacks:

 1. Buka BlueStacks pada peranti Mac anda.
 2. Pergi ke Gedung Play dan muat turun ExpressVPN aplikasi.
 3. Tekan “Log masuk” dan masukkan alamat e-mel dan kata laluan anda kerana anda telah mendaftar menggunakan diskaun kami.
 4. Tekan “Ok” untuk membenarkan penyediaan sambungan VPN.
 5. Anda akan disambungkan secara automatik ke “Lokasi pintar”. Untuk menukarnya, tekan tiga titik di sebelah kanan. Lokasi dalam tab “Disyorkan” ialah lokasi yang mempunyai sambungan dan kelajuan terbaik. Jika anda mempunyai kawasan tertentu dalam fikiran, tekan “Semua lokasi” dan pilihnya.
 6. Setelah anda menyediakan lokasi pilihan, tekan ikon kuasa untuk menyambung.

Dengan memasang ExpressVPN melalui BlueStacks, anda hanya akan dilindungi apabila anda menggunakan apl tersebut.

Jika anda ingin memasang ExpressVPN terus pada Mac anda, anda akan dapat menggunakannya dengan BlueStacks dan mana-mana apl, penyemak imbas atau program lain. Anda juga akan mempunyai tahap keselamatan yang lebih tinggi dan lebih banyak pilihan untuk dipilih, itulah sebabnya ini adalah cadangan kami.

Berikut ialah cara memasang ExpressVPN pada peranti Mac anda:

 1. Lancarkan penyemak imbas anda dan pergi ke ExpressVPN laman web.
 2. Tekan “Akaun saya.”
 3. Masukkan nama pengguna dan kata laluan anda jika anda mempunyai akaun. Jika anda tidak mempunyainya, tekan “Dapatkan ExpressVPN” dan pilih pelan langganan pilihan.
 4. Tekan “Muat turun untuk Mac” dan salin kod pengaktifan kerana anda akan memerlukannya sebaik sahaja anda memasang apl tersebut.
 5. Ikut arahan pada skrin untuk menyelesaikan pemasangan apl.
 6. Gunakan kod pengaktifan untuk meneruskan penyediaan ExpressVPN.
 7. Mesej pop timbul akan muncul menanyakan anda sama ada anda mahu ExpressVPN dilancarkan setiap kali anda memulakan Mac anda; tekan “Ok” atau “Tidak, terima kasih.”
 8. Anda akan melihat ExpressVPN telah menetapkan lokasi secara lalai. Anda boleh menukar ini dengan menekan tiga titik di sebelah kanan dan memilih antara “Lokasi yang disyorkan” dan “Semua lokasi.”
 9. Tekan ikon kuasa untuk menyambung.

Memandangkan anda telah memasang ExpressVPN pada peranti Mac anda, anda kini boleh melancarkan BlueStacks dan sambungan anda akan dilindungi secara automatik.

BlueStacks Lebih Baik Dengan VPN

Jika anda tertanya-tanya cara menggunakan VPN dengan BlueStacks, kami harap artikel ini dapat membantu. Anda boleh menukar PC Windows atau peranti Mac anda menjadi hab Android pada bila-bila masa dengan BlueStacks. Aplikasi ini membolehkan anda memasang apl Android dan menjalankannya pada peranti anda. ExpressVPN ialah tambahan yang sangat baik yang meningkatkan privasi dan keselamatan anda serta membuka akses kepada banyak aplikasi yang tidak tersedia di rantau anda.

Pernahkah anda menggunakan VPN dengan BlueStacks? Adakah anda menggunakan ExpressVPN? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.