Cara Menghidupkan Pilihan Autosimpan Foto Amazon

14

Foto Amazon ialah penyelesaian yang sangat baik untuk mereka yang ingin mempunyai sandaran foto dan video mereka di awan. Dengan fail anda dalam talian, anda boleh memadamkannya pada peranti tempatan anda untuk mengosongkan sedikit ruang. Secara lalai, anda perlu memuat naik foto secara manual ke awan, yang boleh menjadi membosankan, terutamanya jika anda mempunyai beribu-ribu fail. Pilihan terbaik anda ialah melaraskan tetapan apl supaya fail boleh disimpan secara automatik apabila terdapat penambahan baharu pada galeri anda.

Artikel ini akan menunjukkan cara menggunakan autosimpan pada apl Foto Amazon supaya anda tidak perlu bersusah payah memuat naik fail secara manual ke apl. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut.

Cara Menghidupkan AutoSimpan ke Foto Amazon

Aplikasi Foto Amazon memudahkan anda menyandarkan fail ke awan. Sebaik sahaja anda mempunyai fail anda di awan, anda boleh memadamkannya daripada storan peranti anda untuk mengosongkan sedikit ruang. Anda juga boleh berkongsinya dengan keluarga dan rakan – apl itu boleh bertindak sebagai storan maya yang sangat baik untuk kenangan anda. Untuk kemudahan tambahan, anda boleh melaraskan tetapan supaya gambar anda disandarkan secara automatik. Ini akan menjimatkan masa anda dan memastikan semua fail anda disandarkan. Ia mengelakkan kemungkinan terlupa untuk memuat naik beberapa fail apabila anda mengambil laluan manual.

Proses mengaktifkan autosimpan pada Foto Amazon adalah mudah. Berikut ialah pecahan cara untuk menjalankan proses pada peranti yang berbeza.

Cara Menghidupkan Autosimpan Foto Amazon pada iPhone

Ikuti langkah ini untuk menghidupkan autosimpan Foto Amazon pada iPhone.

 1. Buka Foto Amazon aplikasi.
 2. Ketik ikon smiley di penjuru kiri sebelah atas skrin.
 3. Pergi ke ikon “Tetapan” di penjuru kanan sebelah atas skrin.
 4. Kembangkan menu “Muat naik tetapan”.
 5. Hidupkan suis togol untuk pilihan “Simpan Foto”.
 6. Anda juga boleh menghidupkan suis togol untuk pilihan “Simpan Video” untuk membolehkan video disimpan secara automatik apabila anda disambungkan ke Internet.

Secara lalai, foto dan video anda akan disimpan secara automatik jika anda disambungkan ke sambungan Wi-Fi. Jika anda ingin menggunakan data selular untuk autosimpan fail anda, hidupkan suis togol kepada “Simpan automatik menggunakan data selular”.

Ambil perhatian bahawa anda mesti membuka aplikasi Foto Amazon untuk foto dan video disimpan secara automatik.

Cara Menghidupkan Autosimpan Foto Amazon pada Android

Untuk menghidupkan Autosimpan Foto Amazon pada Android, ikut langkah ini.

 1. Lancarkan Foto Amazon aplikasi.
 2. Klik pada tiga baris di sudut kanan bawah skrin.
 3. Pergi ke “Tetapan.”
 4. Kembangkan menu “Auto-Simpan”.
 5. Hidupkan suis togol “Foto”. Jika anda ingin menyimpan video secara automatik, hidupkan suis togol “Video”.

Dengan pilihan di atas didayakan, foto anda kini harus disandarkan secara automatik di Amazon setiap kali anda mempunyai sambungan Wi-Fi.

Foto Amazon menyimpan foto anda secara automatik apabila anda disambungkan ke Wi-Fi. Jika anda mahu apl menyimpan foto secara automatik apabila menggunakan data selular anda, hidupkan pilihan togol “Simpan automatik menggunakan data selular”.

Cara Menghidupkan Autosandar pada Apl Desktop Foto Amazon

Untuk menghidupkan sandaran automatik pada apl desktop Foto Amazon, ikut langkah di bawah.

 1. Lancarkan Foto Amazon aplikasi desktop.
 2. Navigasi ke tab “Sandaran”.
 3. Klik pada “Tambah folder ke sandaran.”
 4. Pilih folder yang ingin anda sandarkan secara automatik.
 5. Daripada pratetap yang disediakan, tetapkan keutamaan untuk sandaran – contohnya, jenis fail, pengulangan, dsb.
 6. Klik butang “Simpan” untuk melengkapkan proses.

Cara Muat Turun Foto dan Video Disandarkan pada Apl Foto Amazon

Untuk memuat turun sandaran Foto Amazon anda, ikuti langkah ini.

 1. Lancarkan Foto Amazon aplikasi.
 2. Tekan lama foto yang anda ingin pilih sehingga tanda semak muncul.
 3. Tekan tiga titik di sudut kanan bawah skrin.
 4. Daripada pilihan, pilih “Muat turun.”
 5. Setelah muat turun selesai, anda boleh membuka galeri untuk melihat foto.

Sila ambil perhatian bahawa jika fail sudah ada pada peranti anda, pilihan muat turun mungkin tidak tersedia. Selain itu, anda tidak boleh memuat turun keseluruhan album sekaligus. Anda perlu menavigasi ke album yang mempunyai fail yang ingin anda muat turun dan pilih fail tertentu yang anda ingin muat turun. Jika anda telah memilih fail secara tidak sengaja, tekan ikon tanda semak padanya untuk menyahpilihnya.

Soalan Lazim

Adakah Foto Amazon percuma?

Foto Amazon adalah percuma untuk sesiapa sahaja yang mempunyai akaun Amazon. Akaun percuma terhad kepada 5 GB storan. Setelah storan ini melebihi, anda perlu melanggan Amazon Prime jika anda masih mahu menggunakan aplikasi untuk menyandarkan foto dan video.

Tiada had storan untuk ahli Amazon Prime yang ingin menyimpan foto. Walau bagaimanapun, video masih dipatok pada had storan 5 GB.

Apakah yang berlaku kepada media yang saya sandarkan pada Foto Amazon jika saya membatalkan langganan Amazon Prime saya?

Jika anda membatalkan Amazon Prime, had storan anda akan dikurangkan kepada 5 GB. Jika fail yang telah anda sandarkan pada apl melebihi 5 GB, anda masih boleh mengaksesnya, tetapi fail tersebut akan dipadamkan selepas 180 hari. Jadi yang terbaik adalah memuat turun foto ini sebelum tamat 180 hari.

Bolehkah saya menggunakan Foto Amazon untuk perniagaan fotografi saya?

Foto Amazon adalah untuk kegunaan peribadi sahaja. Menggunakan aplikasi untuk aktiviti berkaitan perniagaan adalah bertentangan dengan Syarat Perkhidmatan.

Bagaimanakah cara saya berkongsi foto yang telah saya sandarkan pada apl Foto Amazon dengan keluarga dan rakan saya?

Berkongsi sandaran anda dengan rakan dan keluarga anda agak mudah. Hanya ikuti langkah di bawah.

1. Buka Foto Amazon aplikasi.

2. Navigasi ke tab “Perkongsian”.

3. Ketik widget “Buat kumpulan baharu”.

4. Pilih foto yang ingin anda kongsi dan klik butang “Seterusnya”.

5. Pilih kenalan yang anda ingin berkongsi foto dan ketik pada “Kongsi.”

6. Tekan butang “Hantar” apabila mesej perkongsian muncul.

7. Penerima anda akan menerima mesej dengan pautan yang membolehkan mereka melihat fail yang baru anda kongsikan.

Bagaimanakah cara membuat album dalam Foto Amazon?

Untuk membuat album foto dalam apl Foto Amazon, ikut langkah ini.

1. Buka Foto Amazon aplikasi.

2. Pergi ke tab “Album” dan tekan butang “BUAT ALBUM BARU”.

3. Beri nama album dan klik “Seterusnya.”

4. Pilih foto yang anda mahu masuk ke dalam album dan klik butang “BUAT”.

Aplikasi ini membolehkan anda melaraskan album lama selepas anda menciptanya. Sebagai contoh, anda boleh menamakan semula, menambah dan mengalih keluar foto, menetapkan tayangan slaid untuk tontonan dan memadamnya.

Biarkan Ciri Autosave Melakukan Semua Kerja untuk Anda

Seperti yang anda lihat, menghidupkan ciri autosimpan pada Foto Amazon agak mudah. Hanya buka apl, pergi ke menu, pilih Tetapan dan hidupkan suis togol untuk “AutoSimpan”. Jika anda bimbang tentang apl menggunakan data anda untuk menyimpan fail, anda boleh menentukan bahawa anda mahu video anda disimpan secara automatik melalui Wi-Fi.

Jika anda menggunakan komputer, anda boleh menggunakan apl desktop Amazon Photos untuk menentukan folder yang ingin anda sandarkan secara automatik apabila terdapat perubahan baharu.

Tidak kira peranti yang anda gunakan, kami yakin anda kini boleh menghidupkan autosimpan Foto Amazon dan meminta ciri melakukan tugas yang terlalu biasa ini untuk anda.

Pernahkah anda cuba menggunakan Foto Amazon untuk menyandarkan foto dan imej anda ke awan? Bagaimanakah pengalaman setakat ini? Sila beritahu kami di bahagian komen di bawah.